Ben Afflecks 'The Accountant' tilføjer en sjov, smart film

Anna Kendrick som Dana og Ben Affleck som Christian i Warner Bros. PicturesAnna Kendrick som Dana og Ben Affleck som Christian i Warner Bros.Billeder '' The Accountant '' (Chuck Zlotnick/Warner Bros. Pictures) Ben Affleck som Christian i Warner Bros.Billeder '' The Accountant '' (Chuck Zlotnick/Warner Bros. Pictures) Ben Affleck som Christian i Warner Bros.Billeder '' The Accountant '' (Chuck Zlotnick/Warner Bros. Pictures) Ben Affleck som Christian i Warner Bros.Billeder '' The Accountant '' (Chuck Zlotnick/Warner Bros. Pictures)

Som en vanvittig Red Sox-fan kan Ben Affleck måske ærgre sig over sammenligningen med Yankees store Reggie Jackson, men skuespilleren er blevet Hollywoods version af Mr. October.

Det er måneden, hvor nogle af hans fineste værker - Argo, Gone Girl og hans instruktørdebut, Gone Baby Gone - åbnede i biograferne. Hans seneste stabler ikke helt op til dem, men det er en unik, opfindsom action-thriller, der til tider endda er ganske sød og øm.

Affleck spillede verdens første blinde superhelt i Daredevil fra 2003. Nu spiller han sin første autistiske i The Accountant. Givetvis bærer han ikke strømpebukser, men Christian Wolff (Affleck) gemmer sig bag en hemmelig identitet, har en stærk moralkodeks, kan slås med de bedste af dem, er en snigskytter i verdensklasse og har, når det er muligt, en ting om skyde sine ofre i ansigtet på alarmerende tæt hold. Hans største supermagt dog? Matematik.Christian er et geni med tal og driver ZZZ Accounting i Plainfield, Illinois, der hjælper landmænd, der kæmper, ved at massere, endda ligefrem mantering, skattekoder. Men det er bare en beskedent front for hans rigtige job: at koge bøgerne til nogle af verdens grimmeste kriminelle syndikater, lokalisere kilden til deres manglende penge og, hårdest af alt, komme ud i live.

Da hans usete håndterer, en stemme i den anden ende af hans telefon, opdager øget snak om ham, foreslår hun Christian at påtage sig en sikker opgave for en forandring og sender ham til elektronikfirmaet Living Robotics. Juniorbogholder Dana Cummings (Anna Kendrick) har opdaget manglende midler, og virksomhedens grundlægger, Lamar Blackburn (John Lithgow) og hans søster (Jean Smart) synes meget investerede i at opklare uoverensstemmelsen.

Det, der skulle være en langsigtet opgave, varer bare en dag, da Christian opdager, hvordan penge blev stjålet, derefter pumpet tilbage i virksomheden og straks sendes pakning af Lithgows Blackburn. Derefter bliver Christian og Dana påkørt af et hold snigmordere ledet af en berømt hitmand ved navn Brax (Jon Bernthal).

Regissøren er instrueret af Gavin O’Connor (Warrior) fra et manuskript af Bill Dubuque (Dommeren) og er en masse film, der smadres til én.

Der er den unge analytiker Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robinson), der bliver afpresset for at afdække identiteten af ​​manden, der kun er kendt som The Accountant af hendes snart til at trække sig tilsynsførende, Ray King (JK Simmons), lederen af ​​finansministeriets kriminalitet Håndhævelsesafdeling.

Der er kigget på rædslerne ved, hvad Christians far (Rob Treveiler) borede i ham som en ung dreng for at gøre ham hård frem for at blive fanget i klasser eller skoler for dem med særlige behov.

Der er indiefilmens kærlighedshistorie om Christian og Dana, der også har problemer med at forholde sig til mennesker, da to udenforstående forsøger desperat at få forbindelse.

Så er der den dårlige Christian, der tog en stor del af Gambino-krimifamilien ud med deres egne våben og har sin egen hemmelige ly: en tricked-out, 34 fods Airstream-trailer, komplet med sit eget arsenal, en Jackson Pollock, masser af kontanter, guld, endda en kopi af Action Comics No. 1, også kendt som Superman's første optræden.

Det er meget at proppe ind i en film, og nogle af Revisorens historier føles tilsidesat i lange perioder. Afpresningsvinklen føles unødvendig. Og den lethed, hvormed den unge analytiker er i stand til at gøre store fremskridt med at identificere Christian med blot en simpel Google -søgning efter nogle af hans aliasser, er noget pinlig.

Bogføreren har et par vendinger, der fungerer i varierende grad. Den ene er indlysende tidligt, en anden er interessant, men det tager for lang tid at forklare, mens en tredje faktisk er hjertevarmende. Og den håndterer Christians autisme med omhu, og bøjer sig aldrig for at føle sig som en helt særlig episode af en Jason Statham -film.

Rollelisten er førsteklasses fra top til bund, og tilbyder fans et første kig på Simmons og Affleck sammen, kommissær Gordon til sin Batman i de kommende Justice League -film.

Regnskabsføreren får dig nok ikke til at glemme Afflecks andre oktoberoverraskelser, men det tilføjer en sjov og smart aften.

Om ikke andet vil det sikre, at du aldrig mere ser på samme måde på de nørder, de slæber ud til Oscars hvert år for deres 60 sekunders berømmelse.

Anmeldelse

Film: Bogføreren

Løbe tid: 128 minutter

Bedømmelse: R; stærk vold og sprog igennem

Karakter: B

Spiller nu: Flere steder