BG Bistro bringer bulgarske varianter til Las Vegas

Lammekoteletter med champignonsauce og kartofler på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphotoLammekoteletter med champignonsauce og kartofler på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Gæsterne får serveret middag på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Bisquit kage på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Gæsterne får serveret middag på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Vitaminsalat med rødbeder, gulerødder, æbler, knust valnød og dressing på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto Fyldte røde peberfrugter med ristede søde peberfrugter, fyldt med bulgarsk fetaost og friske krydderier på BG Bistro torsdag den 18. januar 2018 i Las Vegas. Benjamin Hager Las VegasJournal @benjaminhphoto

BG Bistro regner sig selv som den eneste bulgarske restaurant på den amerikanske vestkyst, og som standardbærer gør den et godt stykke arbejde.

Bulgarien deler grænser med Grækenland, Tyrkiet, Rumænien, Serbien og Makedonien. Ligesom foodways har en tendens til at ignorere geografiske afgrænsninger, har Bulgarien og dets naboer gennem århundreder delt antydninger af deres køkkener.

Et eksempel var en forret med yoghurt og feta dip ($ 6,95), som skyldte lidt til alle sine naboer. BG Bistro har en fast menu og en lang liste med tilbud hver dag, og denne ret var på sidstnævnte.Det, der lød som en almindelig dip dip, viste sig at være fire kugler fyldig, cremet bulgarsk yoghurt med rigelige stykker bulgarsk feta (lidt saltere end græsk) og hvidløg nok til at afværge en vampyr - ikke en dårlig ting. Kronen var et drys fintrevet appelsinskal, et forfriskende sammentrækkende modspil. Tykke, godt ristede skiver brød var et effektivt middel til at indtage det.

Også på tilbudslisten var musaka ($ 10,95), hvilket kan tænke på den græske moussaka, og spørgsmålet om, hvad der kom først (med tyrkisk køkken derinde) ville være svært at afgøre.

Der er ingen aubergine i den bulgarske ret; dette havde skiver kartofler lagdelt med lammet lam og en tomatsauce med de sædvanlige varme krydderier og en bagt topping af yoghurt i stedet for bechamel. Fordi kartofler har en mere neutral smag end aubergine, var der fokus på lammets jordiske godhed.

To klassiske retter fra den stående menu var fyldte røde peberfrugter og kebapcheta.

Den første var en forret af små, møre røde peberfrugter ($ 7,75), belagt med en fantastisk crunch, der var en effektiv kontrast til den smeltede fetablanding, der oser indefra.

Og kebapcheta (7,50 $), de pølser, der har en fremtrædende plads i det bulgarske køkken. Det er forbindelsesfrie forbindelser, kødene finmalet og formet til lange cylindre og grillet. Som traditionelt blev de serveret i en trio, en saftig blanding af oksekød og svinekød med en forførende og æterisk spidskommen spidskommen.

Andre sider er tilgængelige, men de sædvanlige fries var varme og sprøde og prydet med revet sireneost, lidt mindre smuldrende end feta.

Tjenesten var behagelig og velmenende, hvis den var lidt uopmærksom til tider, da de to venlige servere ikke var helt koordinerende, så entrees bestilt fra den ene var en overraskelse for den anden, selvom det hele lykkedes til sidst.

Et forbehold: Der er separate indgange til baren og spisestuen, og det er let at vandre ind i den forkerte ved en fejl. Baren er lys, støjende og temmelig røgfyldt. Men spisestuen er indrettet i dæmpede farver med accenter af sten og træ, blød musik (Sinatra og let jazz) og indrammet klassisk kunst. Et par fjernsyn udsendte sport, men lydstyrken var lav. Det gjorde det muligt for os at bemærke, at der var masser af bulgarsk samtale i gang, og udlændinge i huset er normalt en ret god indikation på ægthed.

Disse expats var uden tvivl glade, da BG Bistro åbnede i sommer, men det er en god tilføjelse til Las Vegas -spisning generelt.