Bill Gates nettoværdi

Hvor meget er Bill Gates værd?

Bill Gates nettoværdi: $ 137 milliarder

Bill Gates 'løn

$ 1 million

Bill Gates nettoværdi: Bill Gates er en amerikansk forretningsmagnat, grundlægger og tidligere formand og administrerende direktør for Microsoft, filantrop og forfatter. Gennem meget af de sidste 20 år har Bill Gates været verdens rigeste person . Han har været den næstrigeste person i verden siden juli 2017, da han blev overhalet af Amazon-grundlægger Jeff Bezos.

I skrivende stund er Bill Gates nettoværdi $ 137 mia.

Som du sikkert ved, grundlagde Bill Gates softwarefirmaet Microsoft sammen med Paul Allen og er kendt som en af ​​de banebrydende iværksættere af personalecomputerrevolutionen. I dag ejer han mindre end 1,3% af Microsoft. Han har solgt Microsoft-aktier i titusindvis af dollars i årenes løb. Indtægterne fra hans salg har finansieret Cascade Investment LLC, køretøjet Gates bruger til at investere i hundreder af andre virksomheder.

Bill Gates milepæle, der er værd

Tidligt liv

William Henry Gates III blev født den 28. oktober 1955 i Seattle, Washington. Gates blev mobbet som barn. Han foretrak at blive på sit værelse, hvor han råbte 'jeg tænker', da hans mor spurgte, hvad han lavede. Da han var 13, tilmeldte han sig den private Lakeside prep school, og han skrev sit første softwareprogram. Han var i ottende klasse i løbet af sit første år på Lakeside, og skolens mors klub brugte indtægter fra en fundraiser til at købe en Teletype Model 33 ASR-terminal og tid på en GE-computer til skolens studerende. Gates blev interesseret i at programmere GE-computeren i BASIC. Han skrev sit første program - et tic-tac-toe-spil på denne computer. Spillere spillede spillet mod computeren. Til sidst blev Gates og hans venner Paul Allen, Ric Weiland og Kent Evans forbudt at bruge skolens computer, efter at de blev fanget i at udnytte fejl i operativsystemet for at få fritid på maskinen. De fire studerende dannede Lakeside Programmers Club for at tjene penge.

Da deres forbud var forbi, tilbød drengene at kigge efter fejl i softwaren til gengæld for ekstra tid på computeren. Gates begyndte at studere kode til de programmer, der kørte på computeren, inklusive Fortran, Lisp og maskinsprog. I 1971 bad en Lakeside-lærer Gates og Evans om at automatisere skolens klassesystem. Vennerne skrev software med et twist - Gates ændrede koden, så han var i klasser med et højere antal interessante piger. Gates og Evans ønskede at få det nye system til at køre efter seniorår. Derefter, i slutningen af ​​deres yngre år, blev Evans dræbt i en bjergbestigningulykke. Gates henvendte sig til Allen for at hjælpe ham med at afslutte projektet for Lakeside.

I løbet af deres sidste år dannede Gates og Allen et firma kaldet Traf-O-Data og lavede trafiktællere på Intel 8008-processoren. Han dimitterede fra Lakeside School i 1973 og tilmeldte sig Harvard i efteråret 1973. På Harvard tog Gates matematik- og kandidatniveau i informatik. Han mødte Steve Ballmer på Harvard. Gates droppede ud af college i slutningen af ​​sit andet år.

Nøgle Fakta
  • Nettoværdien toppede $ 350 mio., Da Microsoft blev offentliggjort i 1986
  • Først blev milliardær i 1987. Han var 31 år gammel
  • Hans nettoværdi på 1999 $ 100 m er den samme som $ 153 m i dag efter justering for inflation
  • Ville være værd $ 175 m, hvis han aldrig havde doneret en dollar til velgørenhed
  • Hans palæ i Seattle har et hjem på 66.000 kvadratmeter og en vurderet værdi på $ 147 millioner
  • Har tjent 50 milliarder dollars i Microsoft-udbytte siden 2003
  • Ejer cirka 1,3% af Microsoft i dag
  • Har til hensigt at give 99,96% af sin formue til velgørenhed, når han dør
  • Efter sigende planlægger at efterlade hver af sine tre børn kun 10 millioner dollars

Karriere

Med frigivelsen af ​​MITS Altair 8800 baseret på Intel 8080 CPU så Gates og Paul Allen dette som den åbning, de havde brug for for at oprette deres eget computersoftwarefirma. Skaberne af den nye mikrocomputer, Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), dannede et partnerskab med Gates og Allen ved hjælp af deres Altair-emulator, der kørte på en minicomputer og derefter BASIC-tolken. Handelsnavnet Microsoft blev registreret den 26. november 1976. I løbet af de første fem år af Microsoft-virksomheden gennemgik Gates personligt hver linje kode, virksomheden sendte, og omskrev ofte koden efter behov. Den 20. november 1985 lancerede Microsoft sin første detailversion af Microsoft Windows .

Microsoft blev børsnoteret i 1986. Den indledende aktiekurs var $ 21. Efter handelsdagen lukkede aktien til $ 27,75, og Bills 45% var 350 millioner dollars værd. Mindre end et år senere, efter at aktien steg, var han milliardær. Han var 31 år gammel.

Gates meddelte den 15. juni 2006, at han ville gå over fra sin daglige rolle i Microsoft i løbet af de næste to år for at afsætte mere tid til filantropi.

Den 13. marts 2020 meddelte Gates, at han ville træde tilbage som Microsofts formand.

Bill Gates nettoværdi

Bill Gates milepæle, der er værd:
1986 350 millioner dollars
1987 1,25 milliarder dollars
1990 2,5 milliarder dollars
1990 15 milliarder dollars
1997 40 milliarder dollars
1999 85 milliarder dollars
2000 63 milliarder dollars
2008 58 milliarder dollars
2009 40 milliarder dollars
2014 76 milliarder dollars
2020 130 milliarder dollars

*** På et meget kort tidspunkt i 1999 toppede hans nettoværdi 100 mia. $. Efter at have justeret for inflationen var det det samme som at være værd $ 153 milliarder i dag.

Personlige liv

I 1987 gik Melinda French til at arbejde i produktudviklingsafdelingen i Microsoft. På et tidspunkt sad hun og Bill ved siden af ​​hinanden på en arbejdsmiddag. De slog det af, og Bill ringede snart til Melinda for at spørge hende ud. Melinda steg til sidst til stillingen som General Manager for Information Products. Hun boede hos Microsoft indtil 1996.

Bill og Melinda giftede sig på en golfbane på den hawaiiske ø Lanai den 1. januar 1994. De har tre børn Phoebe Adele, Rory John og Jennifer Katharine.

Gates købte Codex Leicester, en samling af videnskabelige skrifter af Leonardo da Vinci, for $ 30,8 millioner på en auktion i 1994.

Gates og hans kone kombinerede tre familiefonde for at skabe det velgørende Bill & Melinda Gates Foundation i 2000, det største gennemsigtigt drives velgørende fundament i verden.

Den 9. december 2010 underskrev Bill og Melinda Gates og investor Warren Buffett hver deres forpligtelse, som de kaldte Giving Pledge, hvilket er et tilsagn fra alle tre om at donere mindst halvdelen af ​​deres formue i løbet af tiden til velgørenhed.

Netværdioplysninger

Bill Gates har solgt mindst 40 milliarder dollars i Microsoft-aktier og samlet over 12 milliarder dollars i udbytte siden selskabets børsintroduktion i 1986. Han brugte disse penge til at skabe holdingselskabet Cascade Investment, som fortsatte med at vokse og inkluderer investeringer i virksomheder som Canadian National. Jernbane og AutoNation. Gates er en hel filantrop og donerede en udbetaling på 3,3 milliarder dollars, som han modtog i 2004 til sin Bill & Melinda Gates Foundation. Han har stadig en ejerandel på 1,3 procent i Microsoft.

Ejendom

Seattle, Wa : Gates-familien ejer en række imponerende ejendomme rundt omkring i USA. Han ejer sandsynligvis også boliger i udlandet, selvom der er mindre kendt om disse køb.

I Washington bor Gates-familien i et utroligt fantastisk palæ med tilnavnet 'Xanadu 2.0'. Efter at have erhvervet ejendommen ved søen i 1988 for $ 2 millioner brugte Bill syv år og $ 63 millioner til at konstruere det, der uden tvivl blev den mest imponerende private bolig i verden.

Beliggende på siden af ​​en bakke med udsigt over Lake Washington i Medina, Washington, er hovedhuset alene 66.000 kvadratmeter. Den 66.000 kvadratmeter store ejendom har en 60 fods swimmingpool med et undervandsmusiksystem, et 2.500 kvadratmeter fitnesscenter og en 1.000 kvadratmeter spisestue med seks køkkener og en spisestue med plads til 200 personer. Gates er en ivrig læser, og loftet på hans store hjemmebibliotek er indgraveret med et citat fra The Great Gatsby. Biblioteket indeholder uvurderlige værker, herunder stykker af Da Vinci.

De årlige ejendomsskatter på palæet rapporteres at være $ 1.063 millioner på en vurderet værdi på $ 150 millioner.

Rancho Santa Fe, Ca. : I oktober 2014 betalte Gates-familien 18 millioner dollars for en 228 hektar stor ejendom i Rancho Sante Fe, Californien (nær San Diego). De erhvervede ejendommen fra vægttabsmagneten Jenny Craig. Ejendommen, der kaldes 'Rancho Paseana', er en hestegård. Gates datter Jennifer er en ivrig rytter. Ejendommen har en racerbane, frugtplantage, fem stalde og endda en suite til en fuldtids dyrlæge.

Del Mar, Ca. : I april 2020 betalte Bill og Melinda $ 43 millioner for et fantastisk palæ ved havet i Del Mar, Californien, cirka 15 minutter fra deres Rancho Santa Fe-ranch. De købte hjemmet fra enken efter den afdøde oliemilliardær / investor T. Boone Pickens.

Wellington, Florida : I 2013 betalte Gates $ 8,7 millioner for en anden hestegård, denne i Wellington, Florida. Familien havde lejet palæet ved flere tidligere lejligheder, da de var i byen til Jennifer Gates 'konkurrencer. De kunne lide huset så meget, at de købte det.

Cody, dig : I 2009 købte Gates en 492 hektar stor ranch i Cody, Wyoming, til en ikke oplyst pris. Ranchen, som engang var ejet af William 'Buffalo Bill' Cody, blev oprindeligt noteret for $ 12 millioner. Det blev noteret til $ 8,9 millioner lige før Bill blev ejer. Ranchen har kun haft tre ejere i cirka 150 år.

Kommercielle ejendomme : Gennem sin investeringsfond Cascade ejer Gates interesser i flere prominente hoteller. Han ejer en del af Charles Hotel i Cambridge, Massachusetts. Han ejer omkring halvdelen af ​​alle Four Seasons-hoteller rundt omkring i verden. Han plus en gruppe investorer ejer Ritz Carlton i San Francisco.

Resumé

Bill Gates har en nettoværdi på 135 milliarder dollars. I skrivende stund gør det ham til den næstrigeste person i verden bag Amazon-grundlægger Jeff Bezos. Siden Microsofts børsintroduktion i 1986 har Bill set sin nettoværdi vokse fra $ 250 millioner til godt over $ 100 milliarder. I 1999, på toppen af ​​dotcom-boom, toppede Gates formue kort tid $ 99 milliarder. Efter justering for inflation er det det samme som omkring 153 milliarder dollars i nutidens dollars.

Bill Gates nettoværdi

Bill Gates

Nettoværdi: 137 milliarder dollars
Løn: $ 1 million
Fødselsdato: 28. oktober 1955 (65 år)
Køn: Han
Højde: 1,78 m (5 fod)
Erhverv: Iværksætter, programmør, forretningsperson, investor, softwarearkitekt
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2021
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion