Billy Gibbons på ny single: 'Det er ligesom, jeg er den nye surfguitarist'

Billy Gibbons og John Payne vises i opstillingen til forretningsmanden Dave StricklandBilly Gibbons og John Payne vises i opstillingen til forretningsmanden Dave Stricklands kone, Aundrea's, 50 års fødselsdagsfest på Virgin Hotels i Dallas lørdag den 27. marts 2021. (John Payne) Billy Gibbons og John Payne vises på Virgin Hotels i Dallas lørdag den 27. marts 2021. (John Payne)

John Payne havde en tjeneste at bede om Billy F. Gibbons for få dage siden. Ville han være villig til at synge et par stykker ZZ Top sange til en privat fest i Dallas?

Måske et dusin?

Han havde det helt fint med det, han sagde: 'Vi gør det let for os og bandet og gør de ting, vi ved,' sagde Payne, frontfiguren i Asien med John Payne og en beboer i Vegas. Så vi gik ind og spillede, og han var så, så fantastisk. Ydmyg, sød, vi havde det helt fantastisk.Begivenheden den 27. marts var på Virgin Hotel Dallas, arrangeret af Dallas forretningsmand Dave Stickland til sin kone, Aundrea, 50 års fødselsdag. Payne og Gibbons havde ikke mødt hinanden før på repetitionsdagen eller en dag før showet. I første omgang, Lou Gramm of Foreigner skulle også synge i showet, men blev tvunget ud af sygdom.

Gibbons havde forventet at synge bare en håndfuld sange, men dykkede dybt ned i ZZ Tops hits med Sharp Dressed Man, La Grange, I'm Bad, I’m Nationwide og Gimme All Your Lovin ’.

Det var en god træning for Gibbons, forud for ZZ Tops fem dates på The Venetian Theatre, der begyndte 8. oktober. Bandet er ved at være færdige med sit første album siden La Futura i 2012. I mellemtiden var Gibbons ’seneste solo -single, West Coast Junkie, ude den 25. marts fra sit kommende Hardware -album, der skulle udkomme den første uge i juni. Sangen bærer en tydelig surf-musik atmosfære.

Det er ligesom, jeg er den nye surfguitarist, sagde Gibbons. Andre, der har hørt sangen, fortæller det også til mig.

Dallas-showets lineup var en eklektisk blanding af samtidsmusikartister. Festen bød også på Coolio (i North Las Vegas i disse dage) Tone Loc og Ung MC . Paynes Asia -outfit omfattede keyboardist Jamie Hosme r , trommeslager Johnny Fedevich , guitarist Moni Scaria og sanger Carol-Lyn Liddle-Puffer .

Paynes næste store private koncert er den 24. april, Alice Cooper Coopstock fordeleshow til Solid Rock Teen Center -programmet i Mesa, Ariz. Graham og Kiss guitarist Tommy Thayer er også på regningen.

Hosmer, medlem af Santa Fe og den fede by Horn , var imponeret over blot at dele scenen med guitarlegenden, Gibbons.

Han går ind i lokalet, og du siger bare: 'OK, han er en rockstjerne,' sagde Hosmer. Det er ligesom, du behøver ingen yderligere forklaring. Han bærer bare den stemning.

Gibbons fremsatte en uventet anmodning i starten af ​​forestillingen om at få gulvmonitorerne taget af scenen. Gibbons bruger ikke in-ear-skærme, og Payne var bekymret for, at han ikke ville høre noget af forestillingen. Men Gibbons gik på old-school med lyden og hørte den bagfra.

Han ville have, at alle kunne se hans sko, sagde Payne og lo. Så vi trak dem af scenen. Den skarpklædte mand havde ringet.