Cafe Sanuki i Las Vegas perfekterer udon nudler

Udon på Cafe Sanuki. Cafe SanukiUdon på Cafe Sanuki. Cafe Sanuki Nasario Marquez tilbereder nudler på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Interiøret i Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Interiøret i Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Rejer tilberedes på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Katsu karryrisskål serveret med svinemørbrad belagt og stegt med ristet panko, på en seng af japansk ris, på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Svinekød bao hamburger serveret med svinekød og japansk miso vinaigrette kål slaw, på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Svinekød bao hamburger serveret med svinekød og japansk miso vinaigrette kål slaw, på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Janice Toshikiyo, til venstre, med sin søn Trevor, se menuen på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Baleria Rodriguez leverer en hovedret til en kunde på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Et tempura -sortiment serveret med rejer, æg, cantaloupe og sød kartoffel på Cafe Sanuki i Las Vegas, torsdag den 8. marts 2018. Erik Verduzco Las VegasJournal @Erik_Verduzco Udon på Cafe Sanuki. Cafe Sanuki Udon på Cafe Sanuki. Cafe Sanuki

Er udon den nye ramen? Måske hvis Henry Fan har noget at sige. Hans nye restaurant, Cafe Sanuki, laver magi af intet andet end hvedemel, vand og et strejf salt.

Udon er almindelig i japanske supper, stir-fries og karry. Men på Cafe Sanuki er det hævet ind i det sublime, firkantede og blyantstykke, hoppende og fjedrende med en ren smag og en sej kvalitet, der skammer deres æggede italienske modstykke.

Restaurantens dedikation til perfektion er tydeligst i Kamaage Udon (6,95 $). Tyve-ni tommer lange nudler tages direkte fra gryden og serveres med noget af vandet i en stor, traditionel skål lavet af træstave. Vandet holder nudlerne varme og gør det let at fokusere på kvaliteten, mens man fisker en ud for at spise almindelig eller dyppe i den medfølgende kamaage sauce, en mere koncentreret version af dashi, smagt til med tørret fisk og tangflager.En anden traditionel ret er Kake Udon ($ 5,55). Kake bouillon er en variant af dashi, med soja, mirin, bidder af spidskål og skiver rød-hvid kamaboko (fiskekage), til subtile smagsnoter. Ligesom en havtåge har den en æterisk kvalitet, der tydeligt sætter fokus på udonens rene, hvedeagtige smag.

Men Fan og hans restaurant er ikke tilbageholdt af tradition. Carbonara udon ($ 8,80) riffs på den italienske klassiker med frisk parmesan, selvom svinekød og cremet sauce i dette tilfælde er blevet tilført miso. Det er en uortodoks kobling, der fungerer smukt.

Grænsebøjningen var ikke så åbenlys i House Special Udon ($ 8,80), selvom den lignede en Bolognese. Hakket svinekød tilberedes i en sprød blanding af seks saucer og to typer chili til et mildt spark, den kødfulde sauce og kronen af ​​koriander, gulerødder, spidskål og ristede sesamfrø, der balancerer udons smag og tekstur uden at overvælde det.

Menuen har også et par risretter, nogle tempura i stykker (en stilk asparges var en sprød fornøjelse, selvom et stykke sød kartoffel, $ 1,25 hver, var lidt fedtet) og håndruller. Svinekød mao bao ($ 3) var overdimensioneret både i forhold og smag, den varme, smidige dej foldede rundt om seje strimler af fedtrikt kød i en ingefærsovs og toppet med kålsalat marineret i en miso vinaigrette.

På Cafe Sanuki (navnet refererer til den region, hvor udon er en specialitet), er det let at føle, at du er i et udon-hus i Japan, med plastmodeller, der viser mad ved indgangen, en linje i cafeteria-stil, japansk pop musik og træpanelvægge med japanske genstande og bøger.

Det hele begyndte i 2016, da ejeren Henry Fan - der ejer en trykkerivirksomhed og ser denne restaurant som sit lidenskabsprojekt - havde en transcendent nudeloplevelse på Hawaii. Han opdagede en linje uden for en restaurant og slurpede snart udon, der var hurtig, billig, lækker og af høj kvalitet. Lige hvad Las Vegas har brug for, tænkte han.

Jeg kunne ikke rigtig lide det, da jeg havde det her, sagde han. De fleste restauranter brugte sandsynligvis frossen udon og sojasovs med vand til bouillonen. Jeg blev forbløffet over hvor velsmagende bouillon var og udonens tekstur.

Fan tilbragte et år i Japan og $ 40.000 til $ 50.000 på specialiserede maskiner (som han siger sikrer konsistens i tykkelse og bredde for jævn madlavning) for at skabe den perfekte udon. Han importerer alle sine ingredienser fra Japan, fik udonmesternes velsignelse, inden han åbnede sin restaurant og flyver dem med jævne mellemrum for at kontrollere ham.

jackie evancho troldmænd fra waverly place

Det er en velsignelse for Las Vegas udon -elskere, at Cafe Sanuki er her.

Hvis du går

■ Cafe Sanuki, 4821 Spring Mountain Road; 702-331-9860

■ Essensen: Enkle udon -nudler hævet til høj kunst.