Chris Martin Netværdi

Hvor meget er Chris Martin værd?

Chris Martin nettoværdi: $ 130 millioner

Chris Martin Netværdi: Chris Martin er en britisk sanger, sangskriver, musiker og producent, der har en nettoværdi på $ 130 millioner dollars. Han er mest anerkendt som forsanger for bandet Coldplay. Med mere end 100 millioner pladesalg er Coldplay et af de bedst sælgende bands i verden. Bandet har også vundet 7 Grammy Awards.

Tidligt liv: Chris Martin blev født Christopher Anthony John Martin den 2. marts 1977 i Exeter, Devon, England. Chris er den ældste af fem børn, og hans mor, Alison, er musiklærer, og hans far, Anthony, er en pensioneret revisor. Martin-familien ejede en detailforretning med autocampere og campingvogne, indtil hans far solgte den i 1999 Chris 'farfar (en høj Sheriff, der tjente som borgmester i Exeter i 1968) startede virksomheden i 1929.

Uddannelse: Martin deltog i Hylton School og Exeter Cathedral School, hvor han spillede cricket og dannede et band kaldet The Rocking Honkies. Han dimitterede fra Sherborne School i Dorset, hvor han mødte Phil Harvey, som senere blev Coldplays manager. Chris mødte fremtidige Coldplay-bandkammerater, Jonny Buckland, Will Champion, og Guy Berryman ved University College London, hvor han fik en grad i Ancient World Studies og modtog førsteklasses hædersbevisning på græsk og latin.

Karriere: Martin, Buckland, Champion og Berryman dannede Coldplay (oprindeligt kendt som Pectoralz, derefter Starfish) i 1996. De udgav deres første album 'Parachutes' i 2000, og det indeholdt singlen 'Yellow', som debuterede som nr. 4 på de britiske musiklister. Bandet udgav yderligere 7 albums mellem 2002 og 2019, herunder 'A Rush of Blood to the Head' og 'Viva la Vida or Death and All His Friends.' Chris forfulgte også en solokarriere og samarbejdede med kunstnere som Jay-Z, Nelly Furtado og Kanye West. Med Coldplay har Martin vundet mange priser, herunder 7 Grammys, 7 Billboard Music Awards, 9 Brit Awards, 6 MTV Video Music Awards og 3 World Music Awards. Bandets hits inkluderer 'Viva La Vida', 'Fix You', 'The Scientist' og 'Clocks'. I 2016 optrådte Coldplay på Super Bowl 50-pauseshowet, hvor de specielle gæster Beyoncé og Bruno Mars blev præsenteret som nummer 13 på 'Rolling Stone' magasinets 2020-liste over de bedste Super Bowl-pauseshows.

Martin har spillet sig selv i flere film og tv-shows, herunder 'Brüno', 'Shaun of the Dead' (hvor han også spillede en zombie), 'Extras', 'Modern Family', 'Curb Your Enthusiasm' og 'The Simpsons. ' Han har også optrådt på 'Saturday Night Live' 7 gange: med Coldplay i 2001, 2005, 2008, 2011, 2014 og 2019 og som soloartist i 2020 på showets første episode 'Saturday Night Live at Home'. Martin optrådte også i 2012s 'Coldplay Live 2012', som dokumenterede bandets 'Mylo Xyloto Tour' og 2018s 'Coldplay: A Head Full of Dreams', en dokumentarfilm om bandets historie. Begge film modtog en enkelt dags teaterudgivelse, før de blev gjort tilgængelige på DVD, premium kabel eller streamingtjenester.

Coldplay Royalties : Trods at være bandets primære sangskriver, har Chris valgt at opdele alle copyright-kreditter med sine bandkammerater jævnt. Denne beslutning har effektivt givet hans bandkammerater titusinder af millioner i royalties, som de ellers ikke ville have modtaget.

(Foto af Mike Lawrie / Getty Images)

Personlige liv: Chris giftede sig med skuespillerinde Gwyneth Paltrow den 5. december 2003. De bød velkommen til datteren Apple i maj 2004 og sønnen Moses i april 2006. Paltrow mødte Martin på en Coldplay-koncert kort efter hendes fars, Bruce, død i 2002, og Chris hjalp hende med at tackle sin sorg. Oplevelsen inspirerede Chris til at skrive sangen 'Fix You' til Gwyneth, og han skrev også 'Swallowed in the Sea' og 'Moses' til hende. I marts 2014 meddelte Paltrow og Martin, at de 'bevidst afkoblede' efter 10 års ægteskab, og skilsmissen blev afsluttet i juli 2016. Martin daterede skuespillerinden Jennifer Lawrence fra 2014 til 2015, og han begyndte et forhold med skuespillerinden Dakota Johnson i Oktober 2017.

Chris blev udnævnt til verdens mest sexede vegetar af PETA i 2005, men han opgav sin vegetariske livsstil efter splittelse med Paltrow. Martin har gennemgået søvnbehandling for søvnløshed og har sagt, at når han formår at få lidt søvn, har han ofte mareridt om sit band.

Filantropi: Martin brænder for filantropiske årsager og støtter Love Button Movement, Amnesty International, Mercy Corps og mange andre velgørende organisationer. Siden 2000 har Coldplay doneret ti procent af deres indtjening til velgørenhed, og bandet har optrådt på velgørenhedskoncerter og forfremmet humanitære grupper. Chris er en vokal tilhænger af fair trade-bevægelsen og har rejst med Oxfam til Mexico, Haiti og Ghana for at mødes med landmænd om emnet. Siden 2015 har Martin været kreativ direktør for Global Citizen Festival, som er forpligtet til at afslutte ekstrem global fattigdom. Han fungerer også som en uskyldsambassadør for Innocence-projektets kunstnerudvalg, en rolle han påtog sig i 2016. I 2012 optrådte Chris ved '12 12 12-koncerten ', en orkanen Sandy-fundraiser, og i 2014 indspillede han en ny version af 'Ved de, at det er jul?' til Band Aid 30 med Bono, One Direction, Sinéad O'Connor og mange andre.

Ejendom: I 2014 betalte Martin og Paltrow $ 14 millioner for deres Malibu-ejendom. Tthey ejede også en Penteca penthouse, som de købte for $ 5,1 millioner i 2007 samt boliger i London, Brentwood og Hamptons.

Chris solgte sit hjem i Mandeville Canyon for 12 millioner dollars i 2016. Han købte det 7.700 kvadratmeter store hus til 6,75 millioner dollars i 2013. I 2018 købte han en 6,5 hektar stor ejendom (som huser Malibu Playhouse med 99 sæder) til 4,45 millioner dollars og en 3000 kvadratmeter Malibu Park ranchhus til $ 3,7 millioner. Martin betalte også 5,48 millioner dollars for et Malibu-strandhus i 2019.

I juli 2020 opførte Chris Malibu Playhouse ejendommen til knap 5,5 millioner dollars.

Chris Martin Netværdi

Chris Martin

Nettoværdi: $ 130 millioner
Fødselsdato: 2. mar. 1977 (44 år)
Køn: Han
Højde: 1,86 m
Erhverv: Sanger, Pladeproducent, Musiker, Songwriter, Guitarist, Pianist, Singer-songwriter, Actor, Film Score Composer, Multi-instrumentalist
Nationalitet: Det Forenede Kongerige
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion