Cirque du Soleil grundlægger Guy Laliberté kortlægger afkast

Guy Laliberte ankommer på det blå tæppe for femte årligeGuy Laliberte ankommer på det blå tæppe til den femte årlige 'One Night for One Drop' af Cirque du Soleil på 'Zumanity' Theatre i New York-New York fredag ​​den 3. marts 2017 i Las Vegas. (Tom Donoghue) Guy Laliberte og hans familie ankommer på det blå tæppe til den femte årlige 'One Night for One Drop' af Cirque du Soleil på 'Zumanity' Theatre i New York-New York fredag ​​den 3. marts 2017 i Las Vegas. (Tom Donoghue)

Guy Laliberté er Cirque du Soleils grundlægger. Nu lover han at være dens frelser.

Den tidligere gadekunstner blev milliardær udtrykt så meget i et brev, der blev offentliggjort onsdag morgen i Montreal Gazette . I en meget personlig vurdering af Cirques løbende økonomiske bekymringer skitserede Laliberté virksomhedens mange muligheder, som om de var kombattanter i en brydningsring.

Han lukkede sit manifest med, Et par dage før tilmeldingsfristen for battle royal, beslutter jeg mig for, om jeg vil hoppe ind i den brydningsring ...Laliberté siger, at battle royal involverer flere potentielle investorer, ledet af den canadiske telegigant Québecor. Han angiver ikke, hvad der er registreringsfristen, men det ser ud til at nærme sig med hastige skridt. Cirque jonglerer med sin økonomi efter at have stoppet alle operationer og afskedige 4.700 medarbejdere og besætninger verden over på grund af COVID-19.

Lidt mere end 1.300 af dem, der opsiges, befolker Cirques seks shows på Strip .

Laliberté grundlagde Cirque i 1984 og ledede udviklingen af ​​et underholdningsimperium, der har blomstret på The Strip siden Mystere åbnede på Treasure Island i 1993. Men manden, der drømte om det hele, er ikke længere engang aktionær. Laliberté skriver om dem, der i øjeblikket ønsker at købe bestemmende indflydelse i virksomheden, og spørger: Vil de være i stand til at prioritere vores Quebec -flagskib samt al den kærlighed og energi, der skal til for at komme tilbage til livet?

Det er klart Laliberté, stadig energisk på 60, ​​føler at han har den kærlighed og energi: Selvom jeg ikke længere er virksomhedens ejer, vil jeg altid være dens grundlægger; Jeg har viet halvdelen af ​​mit liv til Cirque, og dens succes vil altid ligge mig nært.

Laliberté havde faktisk tjent som Cirques hjerte og sjæl siden starten indtil 2015, da han solgte sin majoritetsandel til en investeringsgruppe ledet af San Francisco-baserede TPG Capital og Kinas Fosun Capital Group. I februar, Laliberté solgte sin resterende 10 procent rente til det canadiske investeringsselskab Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ). Forbes har senest opført sin personlige formue til 1,2 milliarder dollars.

Laliberté siger, at disse investorer ledes af min ven (Cirque -formand) Mitch Garber , for hvem jeg har enorm respekt. Mit hjerte går ud til dem. Han henviser også til uspecificerede internationale investorer i underholdningsindustrien.

I Cirque ser de muligheden for at udvide deres indholdsportefølje og/eller sikre prioriteret adgang til Cirque -forestillinger, når de kan genåbne deres haller og teatre. Men for det meste er de mere eller mindre i samme knibe som Cirque. Vil de gøre vores Quebec -ikon til deres prioritet og give al den kærlighed og energi, der er nødvendig for at bringe det tilbage til livet?

Han tilføjer: Stående lige ved siden af ​​dem er hajerne, der ikke har kendskab til underholdningsindustrien og drømmer om at købe Cirque til en sang.

I en eksklusivt interview offentliggjort tirsdag, Cirkus CEO Daniel Lamarre sagde, at virksomheden gennemgik tilbud fra flere enheder, som (bortset fra Québecor) havde underskrevet fortrolighedsaftaler. Virksomheden overvejer konkursbeskyttelse som en af ​​flere muligheder. Cirque har bekræftet, at det bærer en gældsbyrde på 900 millioner dollars.

Cirque talskvinde Ann Paladie udsendte en virksomhedserklæring som svar på Lalibertés kommentarer:

Vi vil ikke kommentere Guy Lalibertés kommentarer eller intentioner offentligt. Foreløbig er vores topprioritet fortsat rekapitaliseringen af ​​virksomheden. Den store interesse for Cirque du Soleil er imidlertid en god indikator på vores brands styrke. Vi er sikre på fremtiden for vores forretning.