Dokumentar ser ind i Warren Jeffs ’skræmmende verden - VIDEO

Privatforsker Sam Brower skrev bogenEn medarbejder ses installere et lys på Sahara hotel-casino-skiltet på dette foto fra 10. maj 1983. (Gary Thompson/Las VegasJournal) Warren Jeffs koner tager deres pasteltøj på til et gruppebillede foran Jeffs indrammede portræt. Foto: Bevis, delstaten Texas/Hilsen af ​​SHOWTIME Arkivbillede af Warren Jeffs. Getty Images/Hilsen af ​​Showtime 'Prophets Prey' -instruktør Amy Berg under produktionen af ​​dokumentaren. Foto: Olivia Fougeirol/Hilsen af ​​Showtime

Lige i tide til Halloween frigiver Showtime en af ​​de mest uhyggelige, mest fordærvede figurer, du nogensinde vil se på fjernsyn:

Warren Steed Jeffs .

I modsætning til den hunky oprør, der blev skildret af Scandals Tony Goldwyn sidste år i Lifetime's Outlaw Prophet: Warren Jeffs, de fængslede leder af Fundamentalistisk Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige præsenteres i fuld-on bogeyman-tilstand i dokumentarfilmen Prophets Prey (21:00 lørdag, Showtime).Skrevet og instrueret af Amy Berg, den Oscar-nominerede filmskaber bag Deliver Us From Evil, der fortalte historien om den pædofile præst Oliver O'Grady, er Prophet's Prey en spøgelseshistorie om ubarmhjertig frygtelighed. Liv ødelægges, og familier rives i stykker i de polygame fæstninger i Colorado City, Ariz. Og nabolandet Hildale, Utah, som følge af Jeffs luner.

Som ethvert godt filmmonster forbliver Jeffs skjult i det meste af dokumentaren. Vi viser fotografier af ham, både som barn og med flere af hans barnebrude . Lydoptagelser af hans nu ghoulish-klingende foredrag er spredt igennem. Men polygamistens sekteleder, der ville ende med at klemme sig ind mellem Osama bin Laden og James Whitey Bulger på FBI's 10 Most Wanted List før hans anholdelse i 2006 under et trafikstop lige nord for Las Vegas, er stort set fraværende i store dele af filmen. I stedet er Berg afhængig af interviews med familiemedlemmer og tidligere venner i barbenet, uden dikkedarer. Det er en fremgangsmåde, der viser sig langt mere nedkøling end Lifetime's dådige bestræbelser.

Efterforskeren Sam Brower, der har bidraget til dokumentarfilmens gyserfilm, præsenterer ruinerne af Alta Academy i Sandy, Utah, som noget ud af Ghost Adventures.

Nevø Brent Jeffs diskuterer den hjernevask, der fandt sted på FLDS -skolen, hvor Jeffs fungerede som forstander. Han beskriver også sin onkels rovdyr og ser traumatiserede børn, der havde tilbragt tid med Jeffs bag lukkede døre og forlod sit kontor. Udseendet på deres ansigter, siger han, var som at få din sjæl revet ud af din krop.

Jeffs misbrugte ham også, siger Brent. Og Ron Rohbock, den tidligere sikkerhedschef for FLDS og en vigtig deltager i Prophets Prey, siger, at han senere fik at vide, at Jeffs havde voldtaget Rohbocks datter på dette kontor.

Rohbock fortsætter med alle, men beskylder Jeffs for at have myrdet sin far, FLDS -leder Rulon Jeffs, efter at Jeffs havde imprægneret en af ​​de unge kvinder, han insisterede på, at hans far skulle gifte sig. Så Rulon måtte dø. Det måtte han, tilbyder Rohbock. Det eneste de skulle gøre var at fodre ham med de forkerte ting, hvilket de gjorde.

Janetta Jessop, identificeret som Jeffs '63. kone, husker at blive vækket af sin mor og skyndte sig at klæde sig, så Jeffs kunne foreslå teenageren. Jeg har lyst til at være gift som 16 -årig, tog hele mit liv væk, siger den unge kvinde. Da jeg gav alt det op som 16 -årig, føler jeg, at hele mit liv fra det tidspunkt har været kaos.

Så forfærdeligt som alt det der er, kræver det dog en bagsæde til lydsnippet af Jeffs ’at have sex med sin 12-årige brud. Det varer kun et par sekunder, og klippet er tilsyneladende blandt de mindst grafiske segmenter af båndet, der blev anset for så betændende, at det blev afvist under Jeffs 'Utah -retssag. Men det er ødelæggende foruroligende.

jeg elsker new york nettoværdi

Prophet's Prey fokuserer også på Jeffs stigende paranoia, da han forbyder kæledyr, legetøj, spil og medier blandt hans flok. En af hans søstre, Elaine Anderson, fortæller, at han pålagde alle slags tyranniske, sindskontrollerende ting på menigheden, mens hans nevø, Thomas Jeffs, fortæller historier om tvangsarbejde, der så medlemmer helt ned til 13 år til at arbejde 20 timer pr. dag. Det giver endda indirekte skylden for et FLDS -datterselskab for Space Shuttle Challenger -katastrofen.

Mishandling af børn vil dog holde fast i dig på foruroligende måder. Da profetens bytte viser en fængslet Jeffs, der indrømmer, at han er en bedrageri og opfører sig bisarrt i sin lille celle, er det ikke en ideel slutning. Men det er det bedste, retssystemet har tilladt.