Fern Adair Conservatory, hjemsted for generationer af kunstnere, der lukker efter 43 år

Fern Adair, direktør for Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas, går på pension sammen med sin mand, og medejer Ray Criddle og konservatoriet lukker efter 43 år. (Chitose Suzu ...Fern Adair, direktør for Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas, går på pension sammen med sin mand, og medejer Ray Criddle og konservatoriet lukker efter 43 år. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Fern Adair, direktør for Fern Adair Conservatory of The Arts, og hendes mand og medejer, Ray Criddle, på et dansestudie ved konservatoriet i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @ chitosephoto Fern Adair, direktør for Fern Adair Conservatory of The Arts, på et dansestudie ved konservatoriet i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Fern Adair, direktør for Fern Adair Conservatory of The Arts, viser et kostume på konservatoriet i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Fern Adair, direktør for Fern Adair Conservatory of The Arts viser et kostume på konservatoriet i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Andrew Phillips, danseinstruktør for Fern Adair Conservatory of The Arts viser kostumer på konservatoriet i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Hårtilbehør på Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas, lukker med pensionering af direktøren Fern Adair og hendes mand og medejer, Ray Criddle. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas lukker med pensionering af direktøren Fern Adair og hendes mand og medejer, Ray Criddle. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Billeder af berømtheder, der har øvet på Fern Adair Conservatory of The Arts, ses på væggen i vinterhaven i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Danseres fotos på Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Et foto af det amerikanske gymnastikhold, der besøgte Fern Adair Conservatory of The Arts, ses på konservatoriet i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto Klassebilleder af Aerobic Fun for seniorer ses på væggen i et dansestudie på Fern Adair Conservatory of The Arts i Las Vegas, torsdag den 19. januar 2017. (Chitose Suzuki/Las VegasJournal) @chitosephoto

Det er en smuk dag i kvarteret, som altid.

Men der er ikke altid mange dage tilbage for beboerne i Miss Fern's kvarter, mere formelt kendt som Fern Adair Conservatory of the Arts.

Det skyldes, at Adair efter mere end 43 år i Las Vegas går på pension - og hendes navneformede studie, på 3265 E. Patrick Lane, lukker dørene i slutningen af ​​måneden.Timerne - i alt fra musik, dans og teater til gymnastik og kampsport - fortsætter til og med tirsdag.

Mens flytningen er startet, siger Adair, prøver hun og Ray Criddle, hendes mand i 51 år, at beholde tingene, som de altid har været i det, der er tilbage af deres løb.

Dette er ikke en lobby; It's a Neighborhood-Miss Fern ’04 læser skiltet, der hænger på en væg bag butikken, hvor der er et salg til halv pris på lyserøde ballettøfler, paillet-trikot og glitrende vægmærkater, der viser dansere i aktion.

Inde i gymnastiksalen forbereder et besøgende jubelhold sig til en konkurrence, mens en lærer træner en elev gennem en luftringrutine.


Dans- og musikstudier venter på deres næste klasser og øvelser, hvor deltagerne følger i fodsporene på sådanne Strip -overskrifter som Celine Dion, Donny og Marie Osmond og Britney Spears (som nogle gange ville kigge forbi for at lede klasser).

Konservatoriet har også været vært for auditions for Cirque du Soleil, krydstogtskibe, endda potentielle ringmestre for Ringling Bros. og Barnum & Bailey Circus.

Tavler og proklamationer - fra politikere og almennyttige grupper - ligger på gangen. (Gennem årene har vinterhaven indsamlet næsten $ 500.000 til Make-a-Wish Foundation, Ronald McDonald House og andre årsager.)

En lilla quilt-med T-shirts til minde om konservatoriets årlige Concert Fantasy-ekstravaganzer-hænger også på gangen sammen med billeder, der husker stamgæster i fortid og nutid, fra Ruslands legendariske Bolshoi Ballet til Usher til Mr. Las Vegas selv, Wayne Newton, der underskrev hans foto med indskriften, jeg elsker dig og tak for alt hvad du gør og alt det du er.

TILBUD DE KAN IKKE NÆGTE

Da Adair og Criddle annoncerede konservatoriets lukning i denne måned, sagde alle (') vi er så glade for din skyld, men det kan ikke være,' bemærker Adair og tilføjer, at alumner og nuværende studerende er meget kede af det. Det er vi også. Vi ville elske at have set det fortsætte.

Men da hun og hendes mand fik et tilbud, de ikke kunne nægte bygningen fra ejeren af ​​et brandbeskyttelsesfirma inden for tre dage, var det en gennemført aftale, siger hun.

Og pludselig tikkede uret til nedlukning.

Dette sted skal være tomt inden den 10. februar, siger Adair. Det er en surrealistisk sløring lige nu.

Ud over butiksgodkendelsen vil hun og Criddle sælge alt vinterhaveudstyr helt ned til de stødabsorberende affjedrede gulve.

Bag en opbevaringsrumsdør sorterer lærer og koreograf Andrew Phillips-der har været på konservatoriet i cirka seks måneder-tæt på tusinde donerede kostumer.

Stjerner og striber-outfits fra det længe forsvundne Hello America! Glitrende hovedstykker fra den sene, store Folies Bergere. Selv rulleskøjter fra et konservatoriumsshow i Orleans Arena.

Adair plukker en sort-hvid tutu fra bunken-et stykke, hun planlægger at give til en netop færdig studerende, som nu er på UCLA på stipendium. Vi kommer til at betale for at se hende på Broadway, forudser Adair. (Hun ville være den seneste i en lang række konservatoriumsalumner, der optrådte overalt fra Houston Ballet til Chippendales i Rio.)

HISTORIE SPEJLE VOKSER FÆLLESSKAB

For Phillips adskiller historien konservatoriet fra andre danseskoler. Nogle studier er bare en forretning. Med Fern Adair kan du bare fortælle - det er meget familieorienteret. Du kan se historien på væggene.

Og på gulvene, hvor stakke af fotografier-stillede gruppebilleder af grinende piger pyntet i strømpebukser og tutuer-blev klargjort til distribution til nu voksne voksne.

Konservatoriets nuværende placering åbnede i 1989, men Adair - en tidligere tapdanser i USO -shows - flyttede til Las Vegas i 1970'erne efter at have deltaget i et danselærerstævne i Las Vegas.

Jeg blev forelsket i byen og friheden, husker Adair, der solgte sine danseskoler i det sydlige Californien, inden hun flyttede hertil. Jeg følte, at der var en fremtid i Las Vegas.

Hendes første studie, som hun åbnede i 1974, var på Tropicana Avenue og Pecos Road.

Vi startede med en lille butik, husker Adair. Et par år senere havde vi otte butikker - og vi sagde: 'Vi skal bygge vores egen bygning.'

Efterhånden som bygningen voksede, voksede udvalget af udestuer.

Ingen vil have mit job, siger Adair, kun halvt i sjov, da hun overvejer de 12 timer mere, hun generelt arbejder på studiet. Uden at tælle de få timer, hun logger på computeren, inden hun melder sig til tjeneste på sit kontor, som hun deler med flere udklædte dansedukker og talrige inspirationsbudskaber.

Inspiration er klart et kodeord for Adair; nummerpladen på den blågrå Lincoln Town Car hun og Criddle kører læser NSPIRE.

Med 1.200 ugentlige danstimer gennem årene er det meget inspiration.

FØRER MED ET STORT HJERTE

Den tidligere studerende Renee McKinley-Perkins husker hendes otte år på konservatoriet-især busture, hvor Miss Fern ville leje to charterbusser for at transportere studerende til indkøbscentre, pensionister og Boys and Girls Clubs til fem forestillinger på en dag.

Adair bruger deres talent til at røre hjerter og fortæller om rundvisningerne. Uanset om de skal være dansere eller ej, bliver de smukke mennesker.

For McKinley-Perkins er det de smukke mennesker, der gør vinterhaven speciel.

De brød sig virkelig om dig og hvad der foregik i dit liv, siger hun-som McKinley-Perkins opdagede, da hun var 16, da bedstemoren, der rejste hende, fik et massivt slagtilfælde, der næsten tog livet af hende. Fordi hendes bedstemor ikke var i stand til at gå mere, endsige arbejde, vidste McKinley-Perkins, at hun sandsynligvis kun havde råd til en danseklasse om måneden.

Det vil sige, indtil Adair kaldte McKinley-Perkins ind på hendes kontor og informerede hende om, at hun ville sætte mig på et fuldt stipendium, hvilket betød, at jeg gratis kunne tage så mange danskurser, som jeg ville, siger McKinley-Perkins. Hun ville ikke se mit talent gå til spilde. Jeg river op nu bare ved at tænke på det.

Martha Hurst, der stadig går stærkt på 95, har ledet en aerob sjov! klasse på konservatoriet i 28 år, da Desert Springs Hospital meddelte, at det ikke længere ville finansiere programmet.

genoptræning: fest på hard rock hotel

Konservatoriet, siger Hurst, har rørt tusinder af liv - som hun bliver mindet om, når hun bærer en vinterjakke, mens hun handler og møder forældre og bedsteforældre til tidligere studerende, der er ivrige efter at dele deres minder om Adairs udestue.

Det fejler aldrig, siger Hurst. De roser alle konservatoriets baggrund, blandt andet fordi deres standarder altid har været så høje.

Tony-nominerede Robert Torti (vært på CNBC's The Filthy Rich Guide), hvis Las Vegas-kreditter inkluderer Rock of Ages, opdagede konservatoriet, da han og andre castmedlemmer øvede Planet Hollywoods kortvarige Surf the Musical der. Han og hustru DeLee Lively har undervist i musikteater der i seks måneder.

Det er ligesom old-school, back-in-the-day studios Torti husker fra New York og Los Angeles, siger han. Nostalgisk. Alle dansede på disse etager. Det er trist at se sådanne steder gå.

Adair og Criddle kender følelsen.

Det er et lykkeligt sted - men det er lidt trist lige nu, erkender Adair.

De vil savne konservatoriets ånd, tilføjer hun. Ikke Ray og jeg, men familierne. Vi vil savne at bifalde vores børns succeser.

Gennem årtierne har dette været vores liv - vi har givet alt, hvad vi kunne give, siger Adair. Det er tid til Ray og Fern nu.