Garth Brooks ’stil giver et sjovt, rørende show

4084301-0-44084301-0-4

'Du er sjov.'

Sandt nok, hvis ikke upartisk, der kommer fra Garth Brooks ’syngende ægtefælle, Trisha Yearwood.

Men det opsummerer meget af hendes mands udstillingsvindue i Wynn Las Vegas, en der er blevet lige så meget til at tale som sang.Det, der begyndte som en løs frem og tilbage med fans, er blevet formet til en tæt kontrolleret fortælling, siden Brooks lancerede disse shows for et år siden i weekenden.

Det er stadig Brooks, der spadserer på en bar scene med en akustisk guitar. Men nu er det lige så meget et forum i Broadway-stil, som det er en countrykoncert. En generationsbiografi såvel som en personlig.

Faktisk er der en god 20-minutters strækning mellem en delvis gengivelse af superstjernens breakout-hit, 'Much Too Young (To Feel This Damn Old)'-fordi hans far altid sagde til ham: 'Hvis du leder efter et sted at start, prøv begyndelsen ' - og det punkt, hvor han kommer rundt til en anden af ​​sine egne sange,' Rodeo. '

Det skyldes, at dette tætte møde med Brooks har udviklet sig til en musikalsk forklaring - og ja, en sjov - om hvordan han blev, hvad han er. Disse er ingen tilfældige covers til singler 'Night Moves' eller 'American Pie'. De virker ikke så billige og lette i denne sammenhæng.

Men hvis det bare sker, at disse råb til James Taylor og Simon & Garfunkel åbner showet for dem, der er mindre bekendt med Brooks 'egen sangskrivning? På et tidspunkt, hvor billetpriserne blev forhøjet med $ 110, og måske flyttede nogle af de stramme billetbeholdninger fra kernefans til indsamlede kasinogæster?

Ingen har nogensinde anklaget Brooks eller hotelindehaver Steve Wynn for at mangle forretningssmart.

Hvis trækket beregnes, er det ikke mindre fascinerende og effektivt.

hvor meget er florida georgia line værd

Brooks kommer til at lave masser af vittigheder, da han taler om, hvordan hans 70'ers heltes stramme songcraft udviklede sig fra løsere 60'er -hits som Harry Nilssons 'Everybody's Talkin' ':' De klippede dem enten for hurtigt til at afslutte dem eller for stenet til at kende forskel. '

Men han åbner også op på en måde, der ikke var nødvendig, og måske ikke engang var mulig, da han stod og stormede arenaer.

Sangeren er sjov, rørende og levende teatralsk, da han fortæller om det nervøse første møde med sit idol Taylor. Han er lærerig, da han nedbryder sangskriverfaget. 'De kalder dette et bluesløb i nøglen til E,' forklarer han, inden han fortæller, hvordan sen country -kulthelt Chris LeDoux fortalte ham at 'tage det slik og lægge nogle cowboy -ting ovenpå det' for at lave 'Rodeo'.

Ti-for-årti jukebox-tilgangen er lagdelt på hans egen biografi, da den 48-årige fortæller om at vokse op i udkanten af ​​Oklahoma City, den sidste af seks børn.

Indrømmet forenkler det: Far kunne lide Haggard og Jones. Mor kunne lide Motown. Og hele familien kom sammen den dag, Brother bragte albummet 'Sweet Baby James' hjem.

I sandhed havde mor selv en kort Nashville -karriere fra 1950'erne. Det ville være rart at høre mere om det; måske om, hvor aspirerende til en sangkarriere sandsynligvis ikke blev grinet, som det ville have været i mange husstande.

Men at komme for langt væk fra det musikalske spor ville skæve den sarte balance mellem en barstol-troubadour, der lagde lige nok sandhed på bordet til at forankre ting.

Brooks fjerner formatet for eventuelle negative ting - den bare scene, fraværet af et backingband - og virker positivt. Så direkte er øjen-til-øjen-kontakten, han har næsten fået dig overbevist om, at James Taylor er 'funky'.

På samme tid føler han sig ikke længere tvunget til at reagere på ethvert beery-råb eller forespørgsel, og vælger i stedet at bosætte publikum i hans bevidste tempo og struktur.

Udbetalingen? Da Yearwood kommer ud for at synge sin egen 'Walkaway Joe' og 'She's in Love with the Boy', kan folk, der allerede vidste, at de kunne lide hendes fyr, for første gang virkelig forstå, hvorfor.

Kontakt reporter Mike Weatherford på mweatherford@ reviewjournal.com eller 702-383-0288.

Anmeldelse

Garth Brooks

hvor meget er hayden christensen værd

20.00 i dag og søndag, 8 og 22:30. lørdag

Encore Theatre at Wynn Las Vegas, 3131 Las Vegas Blvd. Syd

$ 253 (770-7469)

Karakter: A