George R.R. Martin Netværdi

Hvor meget er George R.R. Martin værd?

George R.R. Martin Netværdi: $ 120 millioner

George R.R.Martins løn

$ 25 millioner om året

George R.R. Martin Netværdi og løn: George R. Martin Martin er en amerikansk forfatter og tv-producent, der har en nettoværdi på 120 millioner dollars. George R.R.Martin er bedst kendt for at skrive Sci-Fi / Fantasy-serien En sang af is og ild . Selvom disse bøger var populære, nåede de et endnu bredere publikum, da de blev tilpasset til den populære HBO-serie Game of Thrones . Han betragtes som 'America's Tolkien' og en af ​​de mest indflydelsesrige mennesker i verden.

Indtjening: Mellem tv-showet og bogsalget tjener Martin omkring 25 millioner dollars hvert år. Hans HBO-lønseddel pr. Sæson pr. Serie var $ 15 millioner, hvilket betyder, at han har tjent ca. $ 200 millioner i alt fra Game of Thrones alene med potentialet til at tjene meget mere med fremtidige spin-offs.

Tidligt liv: George Raymond Martin blev født den 20. september 1948 i New Jersey. I en alder af 13 fik han bekræftelsesnavnet Richard, hvilket gjorde sit fulde navn George Raymond Richard Martin. Hans familie var engang velhavende, skønt de mistede alt under den store depression. Da han voksede op, var Martin ikke kun en ivrig læser, men skrev også historier fra en ung alder. Han solgte endda sine historier til andre børn.

I gymnasiet læste Martin utallige tegneserier og blev en nidkær fan af Marvel-tegneserier. Den dag i dag citerer han stadig Stan Lee som en af ​​hans største litterære påvirkninger. I 1971 dimitterede George R.R. Martin fra Medill School of Journalism ved Northwestern University med en M.S. i journalistik. Kort efter eksamen blev han indkaldt under Vietnamkrigen. Som en samvittighedsnægtende undslap Martin militærtjeneste og udførte alternativ tjeneste i stedet.

I midten af ​​70'erne tjente Martin næppe nok til at overleve. Selvom skrivning og skagturneringer gav forfatteren en vis indtægt, havde han brug for et mere pålideligt job. Efter at have kontaktet George Guthridge, lærte Martin skrivning og journalistik ved Clark University. Imidlertid ville Martin kun undervise i omkring tre år, før han stoppede og prøvede lykken som fuldtidsforfatter.

Efter at han og hans kone flyttede til Santa Fe, havde George R.R. Martin mere tid til at færdiggøre forskellige romaner. Når det er sagt, havde han oplevet en vis succes forud for dette, især med Sci-Fi-bogen Døende af lyset . Populariteten af Star wars i 1977 gjorde bøger som disse meget mere rentable end før. Efter at have hørt en kritiker sige, at Sci-Fi og Horror-genren ikke kunne blandes i en roman, satte Martin sig af med at afvise ham ved at skrive en række bøger, der netop gjorde det. Disse inkluderede Sandkings i 1979 og Nightflyers i 1980.

Kevin Winter / Getty Images

Forskellige op- og nedture fulgte i Martins skrivekarriere. Nightflyers var så succesrig, at der blev foretaget en filmtilpasning, hvilket øgede Martins velstand og tillid væsentligt. Han blev opfordret til at skrive mere, herunder Fevre drøm , der er blevet kaldt en af ​​tidenes største vampyrromaner. Imidlertid Martins næste bog Armageddon Rag blev modtaget så dårligt, at det kortvarigt ødelagde hans karriere og omdømme.

Da udgivere ikke var villige til at arbejde med Martin efter hans monumentale fiasko, søgte romanforfatteren efter andre muligheder. Til sidst sluttede han sig til en producent for Tusmørkezonen og begyndte at arbejde som manuskriptforfatter til showet. Martin opdagede snart, at det at skrive til tv var utroligt lukrativt, og derfor flyttede han til Los Angeles for at forfølge en fuldgyldig karriere i underholdningsverdenen. Til sidst blev han hyret som forfatter-producent til fantasy-serien i 1989 Skønheden og Udyret .

Dette var en underlig tid for Martin, da han blev besat af rollespil, mens han arbejdede som redaktør for en bogserie kaldet Wild Cards . I 90'erne var R.R. Martin blevet træt af de grænser, der blev lagt ham i tv-verdenen, og han vendte tilbage til at skrive romaner, hvor han kunne lade fantasien løbe vild. Han beundrede Tolkiens fantasiverden og ønskede at skabe noget lignende. Selvom han først ikke havde nogen specifikke ideer, valgte han at basere sin historie på historiske begivenheder som Rosekrigen og bøger som Ivanhoe og De forbandede konger . Hvad der til sidst opstod i 1996 var A Game of Thrones - den første roman i serien En sang af is og ild .

Selvom serien gradvis samlede fart, den fjerde post En fest for krager til sidst nåede nummer et sted på New York Times Bestsellers liste. George R.R. Martin gentog præstationen med frigivelsen af En dans med drager i 2011. På dette tidspunkt En sang af ild og is var blevet et globalt fænomen, der cementerede Martins sted som en af ​​de mest succesrige og berømte forfattere nogensinde. Fra 2020 skulle endnu to bøger udgives i serien. George R.R. Martin har nægtet at fokusere helt på En sang af is og ild foretrækker at skrive andre bøger mellem efterfølgere. For eksempel, Ild og blod blev udgivet i 2018, og denne bog fokuserer udelukkende på House Targaryen.

Tv-tilpasninger: Efter at have købt rettighederne tidligere begyndte HBO produktionen på en tv-tilpasning af En sang af ild og is i 2011. Selvom Martin var optaget af skrivning på det tidspunkt, deltog han alligevel i produktionen af ​​den første sæson. Denne første sæson vandt adskillige priser og anerkendelser. Serien fortsatte i alt 8 sæsoner, der sluttede i 2019. I løbet af disse sæsoner spillede George R.R. Martin en stadig større rolle i deres produktion. I 2016 blev det meddelt, at en prequel-spin-off var på vej.

Personlige liv: Selvom Martin engang var i et forhold med en anden Sci-Fi-forfatter Lisa Tuttle, blev han til sidst gift med Gale Burnick i 1975. De ville skille sig i 1979. I 2011 giftede Martin sig med Parris McBride efter et langt forhold. De bor i øjeblikket i Santa Fe.

George R.R.Martin er meget involveret i filantropi, især med Wild Spirit Wolf Sanctuary i New Mexico. Han lancerede en kampagne for at skaffe penge til dette dyrehelligdom og lykkedes med at donere mere end $ 500.000.

George R.R. Martin Netværdi

George R. R. Martin

Nettoværdi: $ 120 millioner
Løn: $ 25 millioner om året
Fødselsdato: 20. september 1948 (72 år)
Køn: Han
Højde: 1,68 m (5 fod 6 tommer)
Erhverv: Forfatter, romanforfatter, manuskriptforfatter, tv-producent, forfatter, redaktør
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion