Grand cast gør 'The Grand Budapest Hotel' til en stor tid

Tony Revolori spiller Zero og Ralph Fiennes som Gustave i The Grand Budapest Hotel, en charmerende og veltalende ny film fra forfatter-instruktør Wes Anderson. (FOX SØGLYS)Tony Revolori spiller Zero og Ralph Fiennes som Gustave i The Grand Budapest Hotel, en charmerende og veltalende ny film fra forfatter-instruktør Wes Anderson. (FOX SØGLYS) Willem Dafoe, til venstre, og Adrien Brody spiller hovedrollen i The Grand Budapest Hotel. (FOX SØGLYS)

Forbered dig på at blive transporteret til en æra, hvor opholdet på et hotel blev betragtet som eksotisk, romantisk, endda noget af et eventyr, og ikke bare endnu en søvnløs nat, fordi du ikke kan stoppe med at bekymre dig om potentialet for væggelus eller hvem gjorde hvad mod hvem på det sengetæppe, der bliver ved med at børste op mod din underlæbe.

hvor meget er rothschild-familien værd

Grand Budapest Hotel, det seneste fra forfatter-instruktør Wes Anderson, er lige så charmerende, dejligt og veltalende-grandiloquent endda-som du ville forvente af sindet, der er ansvarlig for Rushmore, The Royal Tenenbaums og Moonrise Kingdom.

Tilsyneladende historien bag en elsket roman, filmen åbner i 1985 med forfatteren (Tom Wilkinson), der fortæller om sin tid på det engang storslåede hotel i 1968. Fremstillet som en yngre mand af Jude Law indleder forfatteren en samtale med hotellets ejer, Zero Moustafa (F. Murray Abraham), angående hans opståen fra junior lobbydreng i uddannelse til indehaver.Men alt det er egentlig bare en undskyldning for Anderson til at iscenesætte en række tyverier, mord, jagtscener, sammensværgelser, en latterligt udførlig fængselsflugt, oktogent sex (heldigvis offscreen) og masser af øjeblikke, hvor Ralph Fiennes er sjovt nøjeregnende.

I 1932 er en ung Zero (tilflytter Tony Revolori) undsluppet sit krigshærgede hjemland til lærling på Grand Budapest Hotel, i et østeuropæisk kursted i Republikken Zubrowka. Der er han taget under vingen af ​​hotellets legendariske concierge, Gustave H. (Fiennes), som Zero husker som den mest liberalt parfumerede mand, jeg nogensinde har stødt på.

Gustave er ganske damemanden, i hvert fald blandt damer, der har en fod i graven. Kort efter at have sendt sin nuværende flamme hjem, den 84-årige Madame Celine Villeneuve Desgoffe und Taxis (Tilda Swinton), får Gustave at vide om hendes død via en overskrift i Trans-Alpine Yodel.

Når Gustave arver sin mest værdifulde besiddelse, forsvinder Johannes van Hoytls maleri Boy with Apple, Gustave og Zero med det, før hendes skurkesøn Dmitri (Adrien Brody) kan udfordre testamentet og dets eksekutor, stedfortræder Kovacs (Jeff Goldblum). Så er Gustave indrammet for sit mord.

Derfra forfølges Gustave og Zero af kaptajnen for Lutz Military Police (Edward Norton) samt en hensynsløs morder (Willem Dafoe), der ligner en krydsning mellem Eddie Munster og Eddie Izzard. Gustave ender i fængsel med en skaldet, skjorteløs, tatoveret underverdenschef (Harvey Keitel). Og Zero forelsker sig i Agatha (Saoirse Ronan), en lærling på Mendls konditori, der har et kæmpe Mexico-formet fødselsmærke, der dækker hendes kind.

Grand Budapest er overfyldt med talent, selv før man tager højde for komoer fra flere medlemmer af Wes Anderson Players, herunder Bill Murray, Owen Wilson og Jason Schwartzman.

I både sine skrive- og instruktionsopgaver er Anderson lige så kræsen som den absurd ordentlige Gustave. Andersons vision om Grand Budapest er lige så ekstravagant i 1932, som det er lurvede i 1968. Han konstruerer så detaljerede soliloquies, det er overraskende, at skuespillerne ikke havde brug for iltbeholdere for at afslutte dem. Han gør også stor brug af tog, en kælke, en skigondol og en kabelbane. Og virkelig, hvem af os værdsætter ikke en god kabelbane?

Grand Budapest samles lige så delikat som de små kager fra Mendls, som om et falsk træk ville kollapse det hele.

Så stiliseret som Andersons film plejer at være, kan han dog have toppet sig selv ved at filme hver æra af hotellets historie i et andet, årti-specifikt formatforhold. (Hvad dette betyder for ikke-film-nørder er, at under Gustaves bedrifter er optagelserne dybest set firkantede.)

Grand Budapests største stunt er dog i støbningen af ​​Fiennes. Kendt primært enten for sit fine tidlige arbejde i Schindlers liste og Den engelske patient eller hans senere rolle som Harry Potters Voldemort, har han altid været en fantastisk skuespiller.

Han har bare aldrig været så sjov, da han behændigt finder frem til humoren i Gustaves situation uden at ramme tonerne for hårdt. Som Gustave føles Fiennes som en, der ikke kun ville have været på en filmskærm i 1932, han havde været en stjerne.

Det er alt for tidligt at tale om Oscar -muligheder, men hvis der er fem bedre præstationer i 2014, har vi et pokkers år.

Anderson kan være en polariserende figur, der har rabiate fans samt lidenskabelige modstandere, der finder alt, hvad han gør, lidt for værdifuldt.

cam newton nettoværdi 2020 forbes

Men bortset fra The Lego Movie er der mere kreativitet og opfindsomhed udstillet her end i resten af ​​sidste weekends top 10 billetlodninger til sammen.

Hvis der er en klage, er det, at The Grand Budapest Hotel lider af en ret brat afslutning. Det føles som om alt er ved at bygge til noget større, end det egentlig er.

Som et resultat, når checkout -tiden ruller rundt, er der store odds for, at du ville ønske, at du kunne forlænge dit ophold.

Anmeldelse

hvor meget får pat sajak udbetalt

Grand Budapest Hotel

99 minutter

R; sprog, noget seksuelt indhold og vold

Karakter: B+

Flere steder