HBOs 'Westworld' sigter mod at skyde lige i anden sæson

Evan Rachel Wood og James Marsden spiller hovedrollenEvan Rachel Wood og James Marsden spiller hovedrollen i 'Westworld'. (John P. Johnson/HBO) Simon Quarterman og Thandie Newton spiller hovedrollen i 'Westworld'. (John P. Johnson/HBO) Jeffrey Wright og Tessa Thompson spiller hovedrollen i 'Westworld'. (John P. Johnson/HBO) Ed Harris spiller hovedrollen i 'Westworld'. (John P. Johnson/HBO)

Hvad hvis Jack og banden efter Lost's forrygende snoede første sæson aldrig kom ind i lugen og blot kæmpede med de andre om kontrollen over øen?

Der ville ikke have været nogen flash-forward, ingen flash-sidelæns og, barmhjertigt, ingen Nikki og Paulo. Men ville dramaet have genereret en så lidenskabelig fanskare? Eller ville en mere lineær historiefortælling have gjort det til et endnu større fænomen?

Den bedste testcase endnu er over os, da den anden sæson af Westworld (21:00 søndag, HBO) dropper de fleste af sine keep-viewers-guessing puzzle-box design. Trækket kommer efter sidste sæsons største overraskelser - at William (Jimmi Simpson) og The Man in Black (Ed Harris) var den samme person, og at Bernard (Jeffrey Wright) var en robot - blev susset ud i webstedets kommentarsektioner længe før serier skaberne Jonathan Nolan og Lisa Joy havde til hensigt.o.j. simpsons nettoformue 2017

Det er en beslutning, der nok er af det bedste, i betragtning af at lige så godt som Westworld er, er der simpelthen ingen måde, den kan konkurrere med FX's Legion, når det kommer til hovedskrabende undren.

Da vi sidst besøgte Westworld, var Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins), medskaberen af ​​parken, der tilbød sine velhavende gæster adgang til sit udvalg af robotværter og en række voldtægts- og mordønsker opfyldt, ved at afsløre sin sidste historien som centrum for en galla. Derefter skød Dolores (Evan Rachel Wood) ham i baghovedet, inden han hentede flere af de velhælede gæster. William, der altid havde søgt mere fare fra spillet, kunne næsten ikke indeholde sin nydelse ved at blive skudt af en vært, som aldrig tidligere havde været i stand til at skade gæsterne. Og Maeve (Thandie Newton) var næsten undsluppet til den virkelige verden, før hun i sidste øjeblik tog tilbage for at lede efter den datter, hun huskede fra et tidligere program.

hvor meget er roger ailes værd

Da anden sæson starter, lad os bare sige, at det er en god ting Michael Crichton, der skrev og instruerede filmen fra 1973, som Westworld er baseret på, også har The Great Train Robbery, The Andromeda Strain, Disclosure og ER på sit CV. Ellers ville Jurassic Park -forfatteren kun blive husket for at have to af de værste ideer i forlystelsesparkers historie.

Ligesom dinosaurerne hærgede i hele deres park, er de tidligere værter, der har kigget bag forhænget på, hvad der virkelig foregår, klar til at ødelægge vestlig stil på det, der er tilbage af Westworld.

Den bandolierede Dolores, med den ridderlige Teddy (James Marsden) ved sin side, jagter de gæster, der formåede at undslippe blodbadet ved gallaen, fordi de er det tætteste, hun kan komme dem, hun holder ansvarlig for at skabe hende og kontrollere hende skæbne.

Teddy længes dog efter et enklere liv. Vi behøver ikke gøre krav på denne verden. Vi mangler bare et lille hjørne af det til os selv, siger han til Dolores. Vi ville aldrig overleve, siger hun. Der er en større verden derude. En der tilhører dem. Det er ikke nok at vinde denne verden. Den skal vi også tage fra dem.

Mens hun fortsætter med at montere en hær, går sikkerhedschef Ashley (Luke Hemsworth), Charlotte (Tessa Thompson, Thor: Ragnaroks Valkyrie), den administrerende direktør for bestyrelsen for Westworlds moderselskab og en funktionsdygtig Bernard meget langt for at sikre deres evakuering .

Maeve har kidnappet Lee Sizemore (Simon Quarterman), den nysgerrige chef for Westworlds fortælleafdeling, for at manipulere i sin søgen efter sin datter. Hun fortsætter også sin uprogrammerede affære med våbenhandleren Hector (Rodrigo Santoro, Lost's skæbnesvangre Paulo), der stadig minder mig alt for meget om Joey's sortbeklædte nemesis i den episode af Friends, da han spritede varehuskunder med Hombre Köln.

hvem er dommerne på hajtanken

Og hvad angår William, er han stadig over begejstret for, at indsatsen i Westworld endelig er reel med reelle konsekvenser.

Da han fortæller sin hest - og i forlængelse heraf Westworlds seere - får vi det sjovt nu.