Hoover Dam forbliver ingeniørvidunder

7888364-2-47888364-2-4

Hoover Dam tiltrækker opmærksomhed, og er stadig rangeret som et af verdens ingeniørmærker 77 år efter indvielsen.

Vartegnet tiltrækker årligt næsten en million besøgende fra hele verden, og de sydlige Nevadanere kan befinde sig i mindretal ved dæmningen, på trods af dets beliggenhed kun 30 miles fra Las Vegas.

Den enorme stål-og-betonstruktur sidder fastklemt mellem de høje, rene klipper i Black Canyon som halvdelen af ​​en ødelagt tekop, skrøbelig på trods af sin mægtige størrelse. Det bakker op om Colorado -flodens farvande til Lake Mead, et af verdens største reservoirer. Dæmningen udnytter flodens kraft til at levere elektrisk strøm til mange vestlige byer. Den lagrer flodens strømning for at vande rige landbrugsområder og forsyne drikkevand med millioner.Dens konstruktion under de mørke dage i den store depression ændrede ørkenens ansigt og forløbet af dette områdes historie mere end nogen anden moderne præstation.

Siden åbningen af ​​bypassbroen US Highway 93 i 2010 over Colorado -floden lige syd for dæmningen i 2010 er tilgangen til Hoover Dam noget anderledes. Følg U.S. 93 fra Las Vegas til Boulder City, drej til venstre ved Buchanan Boulevard for at omkranser den historiske kerne af byen. Fortsæt på motorvejen med sin smukke udsigt over Lake Mead. Omkring fem miles forbi Hacienda Hotel bliver tidligere U.S. 93 til Nevada Route 172, Hoover Dam -adgangsvejen. Dæmningen er omkring to miles ud over krydset. Den smalle vej krydser stadig toppen af ​​dæmningen for at nå parkering på Arizona -siden.

For at fortsætte på U.S. 93 skal dæmningsbesøgende spore ruten på dæmningsadgangsvejen tilbage til krydset. Gennemgående trafik på U.S. 93 mellem Nevada og Arizona bruger en ny del af motorvejen til at nå broen over floden. Den smukke spændvidde sidder syd for dæmningen cirka 900 fod over vandet. Designet til at forhindre distraheret kørsel, siderne af broen er for høje til, at bilister kan se dæmningen. For at nyde denne spektakulære udsigt over dæmningen skal du trække fra motorvejen ind i et bestemt område.

Ture i Hoover Dam begyndte i 1937 og var en umiddelbar succes. Dæmningen forbliver åben i dagtimerne hele året bortset fra Thanksgiving og jul. Ugerne mellem Memorial Day og Labor Day tiltrækker dæmningens største skarer trods voldsom varme. Januar og februar trækker færrest besøgende.

På denne tid af året åbner parkeringshuset nær besøgscenteret med næsten 500 pladser klokken 8.00 Besøgscenteret åbner klokken 9.00 Klokken 10.30 bliver trafikken tungere. For at undgå overbelastning skal du planlægge dit besøg i dæmningen tidligt på dagen i de køligere måneder af året på en hverdag, hvis det er muligt.

Beliggende tæt på udstillingsområder, samlingspunkter for ture, madindrømmelser og andre faciliteter, er parkeringshuset det bedste bud på almindelige køretøjer. Store køretøjer skal parkere på tværs af dæmningen, og besøgende skal gå et stykke ned til dæmningen og tilbage over den til besøgscenteret på Nevada -siden. Parkering koster $ 7. Et par partier tilbyder gratis parkering, men vandreturen er længere.

Muligheder for ture inkluderer en rundvisning i selve besøgscenteret, en halv times rundvisning i dæmningens kraftværk inklusive besøgscenteret eller en timelang Hoover Dam-guidet tur inklusive besøgscenteret og kraftværket, der er begrænset til 20 personer i alderen 8 år og ældre og er ikke tilgængelig for kørestole. Billetter til besøgscenteret og powerhouse -ture er tilgængelige online. Billetter til den længere Hoover Dam -tur er kun tilgængelige ved dæmningen og sælges ofte tidligt.

Føderale rekreationskort gælder ikke ved Hoover Dam. Besøgscenterrejsen koster $ 8 og er gratis for børn yngre end 4. Kraftværksrejser koster $ 11 for voksne ældre end 16 og $ 9 for seniorer 62 og ældre, børn 4 til 16 og militærpersonale ikke i uniform (dem i uniformstur uden oplade). Hoover Dam -turen koster $ 30 for alle.

Klaustrofobiske besøgende vil ikke nyde den guidede turs tætte rum. Enhver, der bærer en pacemaker eller hjertestarter, bør undgå ture, der involverer kraftcentret, som rimelig nynder med strømmen, der genereres der.

Margo Bartlett Peseks klumme vises om søndagen.