Hovenweep National Monument gør et fint efterårsferie

30828653082865

Normalt inviterer lune efterårsdage i det sydvestlige ferierende sydlige Nevadans til at udforske naturskønne og historiske regioner såsom Four Corners -området i Arizona, Colorado, New Mexico og Utah. Blandt de mange tidligere skatte, der er bevaret i stats- og nationalparker og monumenter i denne region, skiller sig den smukt Hovenweep National Monument ud.

Hovenweep er karakteriseret ved udsøgt konstruerede tårne ​​og beskytter seks beslægtede ruiner på grænsen til Utah og Colorado. Som en del af den udbredte Anasazi eller Ancestral Puebloan -kultur husede ruinerne engang 2.500 mennesker. Stabiliserede, men ikke -rekonstruerede, forekommer ruinerne i dag meget, som de gjorde i 1854, da mormons bosættere opdagede dem næsten 700 år efter, at de blev forladt. De erhvervede navnet Hovenweep fra et Paiute/Ute -ord for øde dal.

Hovenweep ligger omkring 500 miles fra Las Vegas mellem Cortez, Colo., Og Blanding, Utah. Adgang til sideveje til det nationale monument fra Highway 163 eller Highway 160 over Navajo og Southern Ute Reservations med kurs mod Cortez eller Blanding.Hovedadgangsvejen fra tre miles syd for Cortez ud for motorvej 160 følger McElmo Canyon Road 40 miles til parkhovedkvarteret ved Square Tower -gruppen af ​​ruiner. Den naturskønne rute langs McElmo Creek passerer velvandede landbrugsjord, flere pioner-æraboliger, et etværelses skolehus og en gammel handelsstation. Denne vejr for alle vejr giver adgang året rundt, mens andre veje, der forbinder flere ruiner og andre motorveje nord og vest, kan være forræderiske i dårligt vejr. Forespørg i besøgscenteret, før du udforsker de andre ruiner spredt over mere end 30 miles af mesa og tilstødende kløfter. Korte, ujævne stier når ruiner på fem andre steder.

Faciliteter, der er grupperet på Square Tower, inkluderer parkbetjeningskontorer, et besøgscenter, en campingplads med 30 enheder og en 1,5-mile sti til ruinerne, delvist tilgængelig for kørestole. Fra oktober til april er monumentet åbent dagligt fra kl. 8 til 17, undtagen på Thanksgiving, jul og nytårsdag. Timerne er længere fra april til september. Forvent at betale en $ 6 pr. Bilindgangsgebyr godt i syv dage. Telt- og tv-steder på campingpladsen koster $ 10 per nat, tilgængeligt efter først til mølle-princippet uden forbehold. Besøgende, der foretrækker ikke at campere, bliver ofte i Cortez.

Folk fra forhistorien begyndte at jage og fouragere efter indfødte fødevarer i regionen for omkring 10.000 år siden og flyttede sæsonmæssigt. Til sidst tog nomaderne landbruget i brug for at øge deres sæsonbestemte gleamings. De lærte at udnytte områdets vandkilder og mesas dybe, rige jord til at rejse små pletter majs, bønner og squash. De forstærkede vandet ved at bygge små dæmninger over fjedre for at holde afstrømning. De sled for at redde jorden fra erosion med støttemure. Ved 900 e.Kr. voksede små landsbyer op nær vandet og dyrkningsområderne i forskellige højder for en forlænget høst. Landmændene byggede kornmagasiner i klipperne til opbevaring og byttede deres overskud til andre nødvendige varer med landsbyer forbundet med stier i bredden af ​​Anasazi -regionen fra det sydlige Colorado til det sydlige Nevada.

Arkitekturens kvalitet adskiller Hovenweeps ruiner fra andre Anasazi -bosættelser. Hovenweep -ruinerne blev opført i løbet af det sidste og mest avancerede besættelses århundrede og demonstrerer arkitektonisk mangfoldighed og teknisk dygtighed. Folket byggede tårne ​​med flere etager, klintboliger og grupperede lejlighedskonstruktioner, ofte af omhyggeligt formede og monterede sten uden mørtel. Pladsen eller de runde tårne ​​ligger på grundsten og passer til de naturlige krumninger. Orientering af nogle af strukturerne indikerer betydningen af ​​solhverv, jævndøgn og andre årlige begivenheder i kulturen. Næsten alle Hovenweep -ruinerne indeholder astronomiske indikatorer.

Anasazi -folket opgav deres landsbyer i hele regionen i slutningen af ​​1200'erne, måske på grund af en længere tørketid. Mange eksperter tror, ​​at de tog mod syd for at blive forfædre til nutidens Pueblo-, Hopi- og Zuni -folk.

Margo Bartlett Peseks klumme vises om søndagen.