Hvordan fik postapokalypsen så mange mohawkede galninger?

(Hilsen, Warner Bros.)(Hilsen, Warner Bros.) (Hilsen, Warner Bros.) (Hilsen, Warner Bros.) (Hilsen, Warner Bros.) (Hilsen, Warner Bros.) (Hilsen, Warner Bros.) Dette foto udgivet af Warner Bros. Pictures viser Tom Hardy som Max i en scene fra filmen 'Mad Max: Fury Road'. (Hilsen, Warner Bros.) (Hilsen, Warner Bros.)

Odds er, at når du hører ordene Mad Max, kan du forestille dig, at bander af psykopater terroriserer det postapokalyptiske helvede i deres suppede krigsmaskiner.

Men da franchisen første gang ramte amerikanske biografer, helt tilbage i 1980, var Max Rockatansky en ren politimand, der ville gå hjem efter et langt skift for at se de lokale nyheder med sin saxofon-spillende kone og deres spædbarns søn.

Selvom civilisationen begyndte at bryde sammen, var Max en kærlig familiefar - lige indtil det punkt, hvor en cykelbande løb ned ad hans kone, dræbte deres søn og sendte Max flyvende af skinnerne.Tingene blev virkelig ikke hård før i 1982’s The Road Warrior og 1985’s Mad Max: Beyond Thunderdome.

Med Mad Max: Fury Road, den første nye rate i 30 år, der åbner fredag, er her et A-til-Z-tilbageblik på franchisen, og hvordan Max blev så gal:

Acolytes, den: Biker -bande -antagonister i Mad Max. Ikke ligefrem Sons of Anarchy, de er omtrent lige så flamboyant truende som Hi-Hats eller Baseball Furies fra The Warriors.

Bartertown: Fjernhandelspost, der fungerede som ramme for det meste af Beyond Thunderdome.

Trældom: Gear, som The Road Warrior bragte til mainstream - med alle dens kraver, manchetter og kæder - årtier før Fifty Shades of Grey.

Bøjle: Hvad Max bærer på sit venstre ben efter at være blevet skudt gennem knæet i Mad Max.

Rens papirarbejde: Hele Max’s chef, Fifi Macaffee, forlangte af sine til tider lovløse betjente. Som i, Så længe papirerne er rene, kan I drenge gøre, hvad I kan lide derude.

Ko: Dyr, der må være døde af tusinder for at levere alt det læder i The Road Warrior og Beyond Thunderdome. Mad Max havde i mellemtiden et så lille budget, at alle undtagen Max og The Goose skulle bære vinyl.

Døbt: Version af Mad Max, set af mange amerikanske biografgængere, hvor amerikanske skuespillere erstattede de australske stjerners stemmer.

Udvidelser: Fjollede udseende hårstykker Max bærer, hvilket giver ham en næsten multe i løbet af første halvdel af Beyond Thunderdome.

Få år fra nu, A: Når Mad Max finder sted.

Syvoghalvtreds: Antal dødsfald det år på Highway 9, Sector 26-high-fatality road Max patruljerer-i begyndelsen af ​​Mad Max. Der ville være mange, mange flere.

Fire hundrede tusinde: Højeste af flere skøn i australske dollars af Mad Max's budget.

Benzin: Brændstof, der var så mangelfuldt, det startede al den plyndring, der ville blive franchisens varemærke. Folk var villige til at dræbe og dø for en gallon eller to af det. Overraskende nok var der aldrig en stigning i bander af hooligans på cykler, skateboards eller rulleskøjter.

Gibson, Mel: Hollywood -paria, der i sin første hovedrolle stammer fra Max.

Gås, Den: Max ’kollega og bedste makker, der bliver brændt levende af bandemedlem Johnny the Boy i Mad Max.

Hacksav: Hvad Max giver Johnny the Boy efter at have lagt ham i håndjern til vraget af en lastbil og rigget den til at eksplodere. Kæden i disse håndjern er af stål med høj trækstyrke, fortæller Max. Det tager dig 10 minutter at hacke det igennem med dette. Nu, hvis du er heldig, kan du hacke gennem din ankel på fem minutter.

Intensiv pleje: Det sidste sted Goose eller Jessie nogensinde er set. De kunne stadig være der, alt hvad vi ved.

Jessie: Maxs kone, der bliver kørt ned sammen med deres unge søn, af The Acolytes in Mad Max.

ivanka trump husband nettoværdi 2016

Joyriding: Hvad hver dårlig fyr i franchisen bruger uforholdsmæssigt lang tid på, på trods af den ekstreme benzinmangel.

Børn: Kendt som The Lost Tribe, redder de Max, efter at han er forvist fra Bartertown, bringer ham til deres ørkenoase og ødelægger resten af ​​Beyond Thunderdome.

Lakridsvej: Latterlig sang, der blev fremført under The Goose's night out på Sugartown Cafe. Det er den mest sjovt tilfældige scene i franchisen.

Lord Humungus: Kælenavnet The Warrior of the Wasteland og The Ayatollah of Rock and Rollah, han er den stærkt dårlige fyr, der bærer lidt mere end en hockeymaske og besat, læderunderbukser i The Road Warrior.

Main Force Patrol: Den særlige politiets taskforce, der ansatte Max og styrer motorvejene.

hvor mange penge har dr dre

Master Blaster: Den bundne kombination af en grammatisk udfordret lille person (Master) og den brutale med Downs syndrom (Blaster), der styrede Underworld.

Melanom: Hvad der til sidst ville have dræbt Lord Humungus, hvis Max ikke havde klaret det først. Hvis du vil ramle gennem det golde ødemark med alt det hud udsat for, er den mest værdifulde vare ikke benzin. Det er solcreme.

Miller, George: Det snoede geni bag Mad Max -franchisen, herunder Fury Road, der også på en eller anden måde skrev og instruerede Lorenzo’s Oil, Happy Feet -filmene og Babe: Pig in the City.

Mohawks: Frisure foretrukket af mange af berserkerne i The Road Warrior og Beyond Thunderdome.

Mousse: Frisørprodukt, hvis store lagre skal være opdaget for at vedligeholde disse mohawks.

Nightrider, The: Medlem af The Acolytes, hvis død, da han flygtede fra Max i en stjålet politibil, udløser meget af volden i Mad Max.

Hej: Aussie -slang for Hey, det er en af ​​flere grunde til at frigive den dubbede version af Mad Max i USA

Bukser: Beklædningsgenstand, der sjældent bæres under alle læderhætterne i The Road Warrior. Helt ærligt, det er bare uhygiejnisk.

Queensland: Australsk stat, hvor George Miller blev født, og hvor han var vidne til mange af de vrag, der ville hjælpe med at inspirere franchisen.

Raffinaderi: Den olieproducerende forbindelse, der giver sikkerhed for snesevis af overlevende i The Road Warrior.

Sav: Serier med gyserfilm, hvis producenter indrømmer, at de var inspireret af hacksavscenen.

Sportsudstyr: Foretrukket tilbehør i The Road Warrior og Beyond Thunderdome. Med alle skulderpuderne, skinnebenbeskyttere, knæpuder, fangermasker og hockeymasker på, er det som om, da verden gik til helvede, det første sted alle plyndrede var en Dick's franchise.

Sprog: Spædbarn søn af Max og Jessie. Seriøst, hvem navngiver en baby Sprog?

Turner, Tina: Sanger, der portrætterede Aunty Entity, hersker over Bartertown, og tilbød den originale trilogi dens eneste genkendelige navn bortset fra Gibson og Miller.

Forfølger: Teatralsk Mad Max-skurk og leder af The Acolytes, portrætteret af Hugh Keays-Byrne, der vender tilbage til franchisen i Fury Road som den onde Immortan Joe.

Tordedome: Stålbur bruges til at bilægge tvister med en enkel regel: To mænd kommer ind, en mand forlader.

Underverden: Område under Bordertown, der forvandlede svines afføring til metan for at drive byen ovenover.

Ferie: Hvor Max, Jessie og Sprog er, når hun møder Toecutter og hans mænd.

Ødemarken: Det ødelagte sted, ifølge den indledende voiceover, hvor Max vandrede efter at være blevet en udbrændt, øde mand i The Road Warrior.

XB GT Coupe: Ford Falcon fra 1973, der blev ændret for at skildre Max's ikoniske Pursuit Special.

Yowza: Den eneste måde at beskrive Turners faldende, chainmail -kjole.

Zilch: Chancer for at Warner Bros. bevidst ville lade Gibson overalt i nærheden af ​​Fury Road. Selvom der stadig er en chance, men slank, for at han er i den seneste rate et sted, begravet under kilo makeup og andre forklædninger.