'Idol' sanger Carly Smithson jonglerer med 'Viva Elvis', nye bandopgaver

5255899-0-45255899-0-4 5255898-1-4

Hvorfor ville Carly Smithson, en mindeværdig 'American Idol'-deltager med et lovende rockband med et stort label, tage et job som anonym sanger i' Viva Elvis '?

Hvorfor ville hun ikke?

'Jeg vil bare opleve alt,' siger hun om sit nye job i Cirque du Soleil -produktionen, en der er uafklaret, men giver hende to udvalgte sange hver nat.'Jeg har altid været besat af Cirque,' siger den 27-årige irske sanger. 'Så snart (casting -direktøren) sagde Cirque du Soleil, kunne hun have sagt hvilken som helst del. Jeg kunne være klædt ud som en tekop. '

Hendes 'Elvis' -tøj stopper med det. Men Smithson bærer en paryk og dækker hendes signatur højre arm 'tatovering' (en politik for alle Cirque-kunstnere).

Alligevel kan du måske genkende rockin -soulstemmen, hvis du fulgte sæson syv af 'Idol' - til sidst vundet af David Cook - eller hvis du er til hendes nye band, We Are The Fallen, med den tidligere Evanescence -guitarist Ben Moody. Hun siger, at Cirques originale partiturer, især turné -Corteo, er en indflydelse på bandets dramatiske rock, der er fyldt med orkestrale florier.

Smithson planlægger at jonglere med de to job i år, når bandet skærer ned på liveshows, mens det skriver og indspiller sit andet album. Hun og Moody laver deres sangskrivning alligevel hver for sig. 'Jeg kan godt lide at gå ind som et personligt rum alene,' forklarer hun.

Denne multitasking passer ind i en varieret karriere for sangerinden, der turnerede med 'Les Miserables', da hun var 10 og havde et popalbum med store mærker (som Carly Hennessy), da hun var 18.

Men det album var et berygtet flop; en Wall Street Journal -funktion gjorde det til et symbol på pladeselskabets overskud. Det meste af verden lærte Smithson (hendes gifte navn) at kende i løbet af sæsonen 2008, der til sidst blev slaget ved 'Davids', Cook og Archuleta.

Smithsons 'Idol' sæson begyndte med kontroverser om hendes tidligere pladekontrakt og sluttede, efter at hun måtte synge uden for sin niche ('The Shadow of Your Smile' og Dolly Partons 'Here You Come Again'). 'For Dave virkede det, men for mig var jeg elendig over, at jeg var nødt til at synge en countrysang.'

Alligevel gjorde 'Idol' 'økonomisk for mig det, jeg havde brug for,' siger hun og lader hende udelukkende arbejde som musiker og skabe forbindelser, der førte til det nye band.

'Berømmelse for mig er faktisk ret besynderlig,' siger hun. 'Jeg ville aldrig gerne gå tilbage til' American Idol 'berømmelsen, for det var, er ordet' påtrængende '? Det er denne enorme vægt, der bliver kastet på dig, og du kan ikke gå nogen steder.

'Jeg bragte det lidt tilbage nu til det sted i mit liv, hvor (musik) ikke er et job, det er noget, jeg elsker,' siger hun. 'Jeg vil bare se verden, lave musik og måske et sted et stykke tid på vejen have børn. Jeg er en meget simpel person. '

Smithson siger, at hun lærer meget om teaterdisciplin og teknologi fra 'Elvis.' Indtil videre er hun baseret på 'One Night With You', men planlægger at croon sangen fra et flyvende klaver.

Casting Smithson var tilfældigt med de officielle ændringer for 'Viva Elvis', der markerer et års jubilæum for åbningsaftensgallaen den 19. februar. Cirque havde håbet på at afsløre en forbedret version inden da, men siger nu, at det vil være sent Marts eller april, før kritikere inviteres til at revurdere deres lunkne anmeldelser.

'De virkelig store ændringer tager tid at komme, fordi de er dyre og kræver godkendelse,' siger kunstnerisk leder Gene Lubas. 'Jeg vil bruge mere Cirque -trick og magi til at bringe showet tættere på offentligheden.'

Mere subtile tweaks inkluderer nye kostumer i åbningsnummeret, en udvidelse af gospel -sekvensen og tilføjelsen af ​​'That's All Right', der er på soundtrackalbummet, men endnu ikke i showet.

Lubas siger, at Priscilla Presley ikke bare er blevet en reklametalskvinde, men også en aktiv bidragyder. 'Hun vil have det til at fungere,' siger Lubas. 'Det, hun kan lide og føler, er vigtigt, og jeg vil gerne have den historie.'

Smithson ønsker at være en del af showets udvikling, så længe det er muligt at pendle fra San Diego og balancere det med sit band. 'Jeg har ikke den slags sted, jeg skal nå, det er definitionen på succes for mig,' siger hun. 'Jeg har bare denne lange vej med vidunderlighed.'

Kontakt reporter Mike Weatherford på mweatherford@ reviewjournal.com eller 702-383-0288.

Forhåndsvisning

'Længe leve Elvis'

7 og 21.30. Tirsdage-lørdage

Aria, 3730 Las Vegas Blvd. Syd

$ 116,40- $ 200 (590-7760)