J. P. Morgan Net Worth

Hvor meget er J. P. Morgan værd?

J. P. Morgan Netværdi: $ 25 milliarder

J.P.Morgan Net Worth: J. P. Morgan var en meget succesrig amerikansk forretningsmand og finansmand. På tidspunktet for hans død havde JP Morgan en inflationsjusteret nettoværdi på mellem 25 og 45 milliarder dollars. Variationen afhænger i høj grad af værdien af ​​hans ejendomsportefølje og kunstsamling. Han er bedst kendt for at være leder af bankselskabet J.P.Morgan og Co. og for sin lange og succesrige karriere på Wall Street. På tidspunktet for hans død var hans ejendom værd $ 68,3 millioner. Halvdelen af ​​denne værdi skyldtes hans andel i New York og Philadelphia banker. Hans ejendom var det samme værd som ca. 1,39 milliarder dollars i moderne dollars, hvis det blev beregnet ud fra CPI. Det er det samme som $ 25 milliarder, hvis det beregnes ud fra andelen af ​​bruttonationalproduktet.

Begyndelser fra det tidlige liv og karriere: John Pierpont Morgan, bedst kendt af sine initialer som J. P. Morgan, blev født i Hartford, Connecticut, den 17. april 1837. Hans far, Junius Spencer Morgan, var fra den indflydelsesrige Morgan-familie. Han fik sin uddannelse fra den engelske gymnasium i Boston, en berømt handelsskole. Efter eksamen studerede han derefter fransk på en skole i den schweiziske landsby La Tour-de-Peilz og deltog derefter i universitetet i Göttingen for at arbejde på sine tyske sprogfærdigheder.

Med sin uddannelse i erhvervslivet begyndte Morgan at arbejde i 1857 i London-filialen i Peabody, Morgan & Co., et firma, som hans far hjalp med at finde tre år tidligere med George Peabody. Efter kun et år flyttede Morgan til New York City og begyndte at arbejde for et andet bankselskab, Duncan, Sherman & Company, en udvidelse af sin fars firma. Han undgik at skulle tjene i militæret under den amerikanske borgerkrig ved at betale en erstatning $ 300 for at tage hans plads. I 1864 gik Peabody på pension, og Morgans fars firma blev omdøbt fra Peabody, Morgan & Co. til J. S. Morgan & Co.

Karriere: I 1871 samarbejdede Morgan med Drexel-familien i Philadelphia for at danne firmaet Drexel, Morgan & Company. Efter at Anthony Drexel døde, blev virksomheden omdøbt til JP Morgan & Company i 1895. Hans firma nød tætte bånd med sin fars firma, JS Morgan & Company samt andre førende firmaer som Drexel & Company of Philadelphia og Morgan, Harjes & Company of Paris. Han fokuserede på omorganiseringer og konsolideringer, og i 1900 var hans firma et af de mest magtfulde bankfirmaer i verden.

Hans vigtigste forretningsmodel var centreret omkring at overtage urolige virksomheder og reorganisere deres strukturer og ledelser, så de blev rentable igen. Denne proces blev undertiden omtalt som 'Morganisering'. Derefter trak han investorer til disse fornyede virksomheder ved at bruge sit ry som bankmand og finansmand. Den industri, som han fokuserede meget på, var den amerikanske jernbaneindustri. Ikke alene overtog han mange jernbaner, herunder Albany og Susquehanna Railroad, Philadelphia & Reading Railroad, og Chesapeake & Ohio Railroad, for blot at nævne nogle få, mange af hans bestræbelser var centreret omkring reorganisering af jernbanesystemerne for at gøre dem mere effektive . Han oprettede faktisk konferencer i 1889 og 1890, der samlede jernbanepræsidenter til at skrive aftaler vedrørende vedligeholdelse og opkrævning af 'offentlige, rimelige, ensartede og stabile priser'.

Efter sin fars død i 1890 overtog Morgan kontrollen over firmaet JS Morgan & Co. Det blev omdøbt til Morgan, Grenfell & Company i 1910. Han formåede at forhandle en aftale i 1900 med Charles M. Schwab, præsident for Carnegie Co. sammen med forretningsmanden Andrew Carnegie at købe Carnegies forretning. Han tog Carnegies forretning og fusionerede den med flere andre stål- og jernvirksomheder for at skabe det massive industrifirma United States Steel Corporation (U.S. Steel). U.S. Steel havde en godkendt kapitalisering på 1,4 mia. $, Hvilket gjorde det til det første milliard dollarselskab i verden.

Fra 1890 til 1913 blev i alt 42 forskellige større selskaber enten organiseret af eller få deres værdipapirer tegnet af J. P. Morgan & Company. Disse selskaber inkluderer American Telephone & Telegraph, International Mercantile Marine Company (ejerne af White Star Line, der ejede og drev det ulykkelige RMS Titanic), General Electric, Federal Steel Company og United States Steel Corporation.

(Foto af Kean Collection / Getty Images)

Mislykkede ventures: Enhver succesrig forretningsmand skal gennemgå en lejlighedsvis dårlig investering, og Morgan var ingen undtagelse. En af hans mere bemærkelsesværdige dårlige investeringer var, da han gav opfinderen Nikola Tesla $ 150.000 (svarende til $ 4.609.800 i 2019) til at opbygge et transatlantisk trådløst kommunikationssystem i bytte for 51% kontrol med patenterne. Uden forudgående godkendelse fra Morgan besluttede Tesla at foretage ændringer i det planlagte anlæg. Morgan behandlede Teslas ændringer som et kontraktbrud og nægtede efterfølgende at finansiere ændringerne, hvilket resulterede i, at projektet aldrig blev operationelt, og til sidst blev det opgivet.

Da en mand plejede at få succes, især når det drejede sig om at bygge jernbanelinjer, var det en skam for Morgan i 1902, da hans planer om at bygge en metrolinje i London blev blokeret af hans konkurrent, transitmagnaten Charles Tyson Yerkes.

Personligt liv og død: I 1861 giftede Morgan sig med Amelia Sturges, kendt som Mimi, hun døde det følgende år. Han giftede sig derefter med Frances Louisa Tracy, kendt som Fanny, i maj 1865. Han og Fanny havde fire børn sammen: Louisa Pierpont Morgan, J. P. Morgan Jr., Juliet Pierpont Morgan og Anna Tracy Morgan. Morgan led af rosacea, hvilket resulterede i deformation af næsen på grund af rhinophyma. På grund af sin selvbevidsthed om hans udseende var Morgan kendt for ikke at kunne lide omtale og blive fotograferet. Han var et livslang medlem af den episkopale kirke.

Morgan døde i søvn den 31. marts 1913, mens han boede på Grand Hotel Plaza i Rom, Italien, mens han rejste gennem Europa. Han begraves på Cedar Hill Cemetery i Hartford, Connecticut, byen hvor han blev født.

J. P. Morgan Net Worth

J. P. Morgan

Nettoværdi: $ 25 milliarder
Fødselsdato: 17. april 1837 - 31. marts 1913 (75 år)
Køn: Han
Erhverv: Banker, Financier, Businessperson
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion