Jackie Chan nettoværdi

Hvor meget er Jackie Chan værd?

Jackie Chan nettoværdi: $ 400 millioner

Jackie Chan nettoværdi og løn: Jackie Chan er en Hong Kong-født filmstjerne, der har en nettoværdi på $ 400 millioner. Jackie Chan er blevet synonymt med Kung-Fu, kampsport og actionfilm gennem en utrolig succesrig karriere i flere årtier. Jackie Chan er kendt for at lave sine egne stunts.

Selvom Jackie Chan begyndte sin karriere i forskellige østlige film, har han forgrenet sig for at fange opmærksomheden fra et globalt publikum og ofte vises i vestlige film. Han er også en talentfuld sanger og har udgivet mange succesrige albums. I mange tilfælde sang han temasangene til sine film. Nogle anser ham for at være den mest anerkendte filmskuespiller i verden, hvilket giver mening, når man betragter den massive befolkning i Kina og andre østlige nationer.

Tidligt liv: Jackie Chans rigtige navn er Chan Kong-sang, og han blev født i Hong-Kong den 7. april 1954. Som barn fik Chan kælenavnet 'Pao-pao' på grund af det faktum, at han var fuld af energi og rullede rundt huset, mens det blev krøllet sammen i en bold. Han voksede op på grund af den franske konsul, da hans forældre arbejdede for den franske ambassadør. Chan mislykkedes sit første år på grundskolen. Som et resultat blev han tilmeldt China Drama Academy ikke længe efter. På denne skole lærte Chan for første gang akrobatik og kampsport og udmærkede sig i begge områder. Han studerede under Yu Jim-yuen, der underviste i mange andre produktive kampkunstnere. Efter at være blevet en af ​​skolens lyseste studerende, dannede han tætte relationer med andre fremtidige stjerner og satte blikket mod filmindustrien. I løbet af denne tid tjente Chan et sort bælte i Hapkido og studerede også Karate, Judo, Taekwando og Jeet Kune Do. I slutningen af ​​70'erne flyttede Jackie Chan til Australien, hvor hans forældre arbejdede for den amerikanske ambassade. Han arbejdede som bygningsarbejder i en periode, og det var da han fik tilnavnet 'Jackie'.

Tidlig filmkarriere: Trods at være involveret i skolen begyndte Jackie Chan at optræde i film allerede i en alder af fem. Hans største tidlige rolle kom i en alder af otte, da han optrådte sammen med mange af sine klassekammerater i Stor og lille Wong Tin Bar . Efter en række andre mindre roller blev Chan underskrevet af Great Earth Film Company. Dette ville vise sig at være en værdifuld lanceringsplatform for hans senere karriere. Gennem dette firma arbejdede han som stuntman i Bruce Lees legendariske film, Fist of Fury og Gå ind i dragen . Dette førte til hans første nogensinde hovedrolle i en film kaldet Little Tiger of Canton i 1973.

I 1976 begyndte Jackie Chan at arbejde med instruktøren Lo Wei. Instruktøren ønskede at udnytte Bruce Lees popularitet og forsøgte at gøre Jackie Chan 'den næste Bruce Lee.' Dog kunne Chan ikke replikere Lees kampstil, og så filmen Ny næve af raseri var en fiasko.

Jackie Chan - rigeste skuespillere

(Foto af Gareth Cattermole / Getty Images)

Mainstream gennembrud: Et stort gennembrud kom, da Jackie Chan var i stand til at bruge sine varemærkekomediske færdigheder til at bruge i Slangen i ørnes skygge . 1978-filmen var banebrydende for den komiske Kung-Fu-genre, som viste sig at være utrolig populær blandt Hongkongers. Instruktør Yuen Woo-ping udnyttede succesen med denne film med frigivelsen af Drunken Master senere samme år. Dette viste sig at være en af ​​Jackie Chans mest ikoniske forestillinger, og det drev den unge skuespiller til utrolige niveauer af berømmelse. Fordi instruktøren var villig til at give Chan fuldstændig frihed over sin stuntkoreografi, var den unge skuespiller i stand til fuldt ud at vise sine imponerende evner. Efter en række andre lignende film var Chan klar til at tackle den internationale filmindustri.

International succes: Med hjælp fra manager Willie Chan begyndte skuespilleren at spille roller i Hollywood-storfilm, begyndende med Det store slagsmål i 1980. Chans forsøg på at bryde ind i Hollywood startede langsomt, og han rejste ofte tilbage til Hong Kong for at arbejde på forskellige film. I løbet af denne tid begyndte han at eksperimentere med endnu mere dristige stunts, og dette fik opmærksomhed fra et internationalt publikum. Dette fortsatte i midten af ​​90'erne, og Jackie Chan blev langsomt en efterspurgt tilføjelse til forskellige Hollywood-film - selvom han nægtede at spille skurke, fordi han ikke ønskede at blive typecast.

Rumble i Bronx fik en massiv kultfølelse i Nordamerika, da den blev frigivet i 1995, og Jackie Chan ville snart ankomme til Hollywood på ægte måde. Efter at have spillet i Myldretid sammen med Chris Tucker i 1998 blev han et kendt navn inden for den amerikanske filmindustri. Filmen tjente 130 millioner dollars alene i De Forenede Stater.

I år 2000 kapitaliserede Chan sig på succesen med Myldretid med Shanghai-middag , og en efterfølger blev senere frigivet. Rush Hour 2 snart fulgte sammen med film som Smoking og Medaljonen . De to sidstnævnte film var ikke så vellykkede som Chans tidligere Hollywood-udgivelser, og stjernen blev mere og mere frustreret over den amerikanske filmindustri. Efter frigivelsen af Rush Hour 3 , som tjente 255 millioner dollars, returnerede Jackie Chan sit fokus til sine rødder, skabte sit eget produktionsfirma (JCE Movies Limited) og fokuserede på dramatiske roller.

Indtjening: Filmfranchisen 'Rush Hour' bruttede indtil nu kumulative 845 millioner dollars globalt. I 2018 blev det rapporteret, at hans film havde indtjent 1,84 milliarder dollars i USA og i Canada alene. Justeret for inflation bliver dette tal $ 2,44 mia. På verdensplan har Chan's film genereret mere end 5 milliarder dollars i billetindtjening.

I 2016 var Jackie Chan den næsthøjest betalte skuespiller i verden. Mellem juni 2018 og juni 2019 tjente Jackie Chan $ 60 millioner fra sine forskellige bestræbelser. Mellem juni 2019 og juni 2020 tjente han 40 millioner dollars.

Forretningsforetagender: Ud over JCE Movies Limited ejer Chan også en række andre produktionsvirksomheder og en kæde af biografer i hele Kina. Han lancerede også sin egen tøjlinje og en række fødevarer. Jackie Chan er stærkt involveret i velgørenhed og har doneret betydelige summer til dem i nød.

Jackie Chan nettoværdi

Jackie Chan

Nettoværdi: $ 400 millioner
Fødselsdato: 7. april 1954 (67 år)
Køn: Han
Højde: 1,74 m (5 fod 8 tommer)
Erhverv: Skuespiller, filmproducent, filmregissør, stuntartist, manuskriptforfatter, kampsportartist, sanger, tv-producent, iværksætter, komiker
Nationalitet: Hong Kong
Sidst opdateret: 2020

Jackie Chan indtjening

  • Rush Hour 3 $ 15.000.000 15% af brutto
  • Rush Hour 2 $ 15.000.000% af brutto
  • Shanghai-middag $ 5.000.000
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion