James Cameron Netværdi

Hvor meget er James Cameron værd?

James Cameron Netværdi: $ 700 millioner

James Cameron nettoværdi: James Cameron er en canadisk-født instruktør, der har en nettoværdi på $ 700 millioner. James Cameron er den kreative kraft bag film som f.eks Terminatoren , Aliens , Rambo II , Afgrunden , Terminator 2 , Sande løgne , Titanic og Avatar . Alene i USA har hans film tjent mere end 1,9 milliarder dollars. På verdensplan har hans film tjent 6,3 milliarder dollars.

James har tjent et par ekstremt betydelige økonomiske uheld i løbet af sin karriere takket være nogle ekstremt kloge forretningsbeslutninger. Som vi detaljerede senere i denne artikel, opgav James berømt sin løn på 8 millioner dollars, hvornår Titanic gik overbudget. Han tog back-end point i stedet. Disse point blev til sidst oversat til en lønningsdag på $ 650 millioner for Cameron, da filmen blev den mest indtjenende film nogensinde indtil dette tidspunkt. Takket være en lignende overskudsdelingsaftale har James tjent mindst 350 millioner dollars fra Avatar franchise til dato.

Tidligt liv: Cameron blev født den 16. august 1954 i Ontario, Canada. Han er den ældste af fem søskende. Da Cameron var 17, flyttede hans familie til Brea, Californien.

I 1973 tilmeldte Cameron sig på Fullerton College, et community college i det nordlige Orange County, men forlod i sidste ende efter et år. Derefter påtog han sig ulige job som lastbilchauffør og portner. Skrivning havde altid været en af ​​hans hobbyer og efter at have set Star wars i 1977 sluttede han sit job med planer om at komme ind i filmindustrien.

Hans instruktørkarriere begyndte officielt i 1978, da han instruerede, skrev og producerede sin første kortfilm, Fremmedhad med en ven. Han fortsatte med at blive produktionsassistent for Rock and Roll High School (1979) og derefter art director i science-fiction filmen Kæmp ud over stjernerne (1980). Han lavede specielle effekter til John Carpenters flugt fra New York (1981), fungerede som produktionsdesigner for Galaxy of Terror (1981) og hørt om designet til Android (1982).

Succes: Gennembruddet i Camerons karriere kom fra instruktion Terminatoren i 1984. Desperat over at få filmen lavet uden at gå på kompromis med hans vision solgte han berømt rettighederne til sit historiekoncept til producenten Gale Anne Hurd for kun $ 1. Til gengæld indvilligede Hurd i at lade Cameron selv styre filmen. At sælge sit koncept havde klare ulemper og ulemper. På plussiden tjente den Cameron-instruerede første Terminator 78 millioner dollars på et budget på 7 millioner dollars. Årtier senere ville det også blive valgt til konservering af United States National Film Registry. På ulempen mistede Cameron kontrollen over rettighederne til fremtidige Terminator-efterfølgere, merchandise og mere. Cameron ville senere blive tvunget til at se sin baby gennemgå flere adskilte filmrater, for eksempel Terminator: Genisys. I henhold til den kontrakt, han smed tilbage i 1984, fik James imidlertid rettighederne til franchisen i 2019.

Den anden opadrettede, som Terminator præsenterede, var muligheden for at oprette og styre yderligere franchiser. Han fortsatte med at få yderligere anerkendelse med Aliens (1986), som blev nomineret til syv Academy Awards og vandt priser for bedste lydredigering og bedste visuelle effekter Afgrunden (1989), der modtog fire Oscar-nomineringer og vandt de bedste visuelle effekter og Terminator 2: Dommedag (1991), der vandt fire Oscar for bedste makeup, bedste lydblanding, bedste lydeffektredigering og bedste visuelle effekter.

James Camerons største succes er kommet fra instrukturen Titanic (1997) og Avatar (2009). Ved Oscar-uddelingen i 1998 blev den kritikerroste Titanic modtog 14 nomineringer, et rekordstykke med 1950'erne Alt om Eva . Titanic er også Camerons anden film, der vælges til konservering i United States National Film Registry. 2009 3D-sensationen, Avatar , blev nomineret til ni Oscar-priser og endte med at vinde tre (for bedste kunstretning, bedste film og bedste visuelle effekter.)

I løbet af sin karriere har Cameron også medstifter af tre produktionsvirksomheder: Lightstorm Entertainment, Digital Domain og Earthship Productions.

I 2010 blev Cameron udnævnt til en af ​​de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden af Tid magasin.

(Foto af Frazer Harrison / Getty Images)

Bemærkelsesværdige lønninger: Når der tages hensyn til udenlandske markeder, dvd'er, videospil, tv-shows og merchandise, har Cameron genereret - uden at justere for inflationen - mere end 7 milliarder dollars i indtægter. Han har sondringen mellem at instruere to af de mest indtjenende film nogensinde med Titanic ($ 2,19 mia.) Og Avatar ($ 2,78 mia.). Han var også den første person til nogensinde at instruere en film med et budget på 100 millioner dollars med Terminator 2: Dommedag og et budget på 200 millioner dollars med Titanic og Avatar , der kostede ca. 500 millioner dollars, da den endelig kom i biografer i 2009.

Den største lønningsdag Cameron nogensinde havde var fra Titanic . Efter at filmen gik langt over budgettet, gik han med på at handle ind sit regeringsgebyr på 8 millioner dollars i bytte for backend-overskud. Dette viste sig at være et klogt træk, der har brudt ham $ 650 millioner til dato og gjorde ham til en af ​​de rigeste instruktører nogensinde.

Tak til Avatar , vil han være i stand til at skrive, producere og instruere nogle af de største film nogensinde, mens han fortsætter med at begære en karriere inden for film. Alene i 2010 tjente Cameron anslået 260 millioner dollars takket være den enorme succes Avatar . Han har tjent nord for 350 millioner dollars til dato fra Avatar.

Bemærk venligst, at James Cameron mellem Avatar og Titanic alene har tjent mindst 1 mia. $ .

Personlige liv: Cameron er canadisk statsborger og har boet i USA siden 1971. Han ansøgte om amerikansk statsborgerskab i 2004, men trak sin ansøgning tilbage, efter at George W. Bush vandt præsidentvalget.

Cameron har bundet knuden fem gange. Han blev først gift med Sharon Williams fra 1978 til 1984. Et år efter sin skilsmisse fra Williams blev Cameron gift med filmproducenten Gale Anne Hurd. Deres fagforening sluttede i 1989. Han blev derefter gift med direktør Kathryn Bigelow fra 1989 til 1991. Kort efter at de var gift, brugte de to 1,8 millioner dollars på et hjem i Beverly Hills. Kathryn opførte dette hjem til salg i 2018 for $ 13 millioner.

I 1993 skuespillerinde Linda Hamilton fødte Camerons første datter, Josephine Archer Cameron. Parret giftede sig senere i 1997, men adskilt 18 måneder senere på grund af rygter om en affære mellem Cameron og skuespillerinden Suzy Amis. Da de skiltes, blev han tvunget til at betale Hamilton en heftig afregning på $ 50 millioner.

I 2000 giftede Cameron sig med sin femte kone, Amis. De har to døtre og en søn sammen.

I årenes løb er Cameron blevet ekspert på dybhavsundersøgelse. Dette skyldes hans arbejde med Afgrunden og Titanic , samt hans livslange fascination af skibsvrag. (I årenes løb har han også produceret en række dokumentarfilm om emnet.) I 2011 blev Cameron en National Geographic explorer-in-residence, og et år senere blev han den første person til at udføre en solo nedstigning til bunden af ​​Mariana Trench, den dybeste del af Jordens hav.

Ejendom: Cameron deler sin tid mellem hjem i Californien og New Zealand. I 2012 købte han angiveligt 2.500 hektar New Zealand landbrugsjord for $ 16 millioner og byggede en ranch på ejendommen.

Fra 1989 til 2020 har James 'primære LA-bopæl været en ejendom i et lukket samfund i bakkerne over Malibu kaldet Serra Retreat. Over tid kombinerede han flere pakker for at skabe en 4,5 hektar stor sammensætning bestående af flere strukturer (dybest set to store palæer), der har en samlet 16.000 kvadratmeter boligareal og 11 soveværelser, to pools, flere kurbade og mere. James noterede den sindssyge forbindelse til salg i september 2020 for $ 25 millioner. Tjek det ud i denne videotur:

En af hans tidligere Malibu-ejendomme dækker lidt mere end 700 hektar. Ejendommen blev samlet over flere transaktioner, der startede med et køb på 500 hektar i 1999 for $ 5,4 millioner. I 2007 opførte han hele 700 hektar til 25 millioner dollars. I sidste ende fandt han ikke en køber. I 2014 købte en regerings nonprofit kaldet Mountains Recreation and Conservation Authority jorden for $ 12 millioner.

James ejede også tidligere en 65 hektar stor ejendom i Santa Barbara, som han solgte i 2005. Han ejer i øjeblikket en ejendom på 102 hektar i Santa Barbara, som han købte i 1999.

James Cameron Netværdi

James Cameron

Nettoværdi: $ 700 millioner
Fødselsdato: 16. august 1954 (66 år)
Køn: Han
Højde: 6 ft 1 in (1,87 m)
Erhverv: Filmregissør, filmproducent, manuskriptforfatter, opfinder, skuespiller, filmredaktør, opdagelsesrejsende, miljøforkæmper, tv-producent
Nationalitet: Canada
Sidst opdateret: 2020

James Cameron indtjening

  • Avatar $ 350.000.000
  • Titanic $ 115.000.000 $ 600k for manuskript, $ 8m løn,% af backend
  • Terminator 2: Dommedag $ 6.000.000
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion