John Wayne nettoværdi

Hvor meget er John Wayne værd?

John Wayne nettoværdi: $ 50 millioner

John Wayne nettoværdi: John Wayne var en amerikansk filmskuespiller, instruktør og producent, der havde en nettoværdi på 7 millioner dollars på tidspunktet for hans død i 1979. Det er det samme som omkring 25 millioner dollars i nutidens dollars efter justering for inflation. Værdien af ​​hans ejendom blev offentliggjort kort efter hans død. Ejendommen omfattede 1 million dollars i fast ejendom og omkring 6 millioner dollars i personlige aktiver / investeringer. Han tjente $ 100.000 om året i passiv indkomst fra investeringer og royalties, ca. $ 350.000 i nutidens dollars. Wayne ejede ejendom i Arizona, Newport Harbor og på Puget Sound i Washington.

Han var en Oscar-vindende skuespiller, der var blandt de bedste lodtrækninger i tre årtier. Nogle af hans mest kendte værker inkluderer 'The Big Trail', 'Stagecoach', 'The Quiet Man', 'The Searchers', 'All the King's Men' og 'True Grit'.

Tidligt liv: Marion Michael Morrison, bedre kendt som John Wayne, blev født i Winterset, Iowa, den 26. maj 1907. Han blev født som Marion Robert Morrison, og hans forældre ændrede sit mellemnavn til Michael efter at have besluttet at navngive deres næste søn Robert. Mens han voksede op, flyttede Waynes familie først til Palmdale, Californien, inden han flyttede til Glendale, Californien, i 1916. Der arbejdede hans far, Clyde Leonard Morrison, som farmaceut. Wayne deltog i Glendale Union High School og var både en stjernestudent og atlet og deltog i aktiviteter som at deltage i debatholdet såvel som fodboldholdet. Han fortsatte sin uddannelse ved University of Southern California, hvor han studerede før lov og også spillede på fodboldholdet der. Han brækkede imidlertid kravebenet, mens han karosseriet, hvilket efterlod ham ude af stand til at dyrke sport. Derefter mistede han sit atletiske stipendium og måtte forlade universitetet.

Karriere: En legendarisk skuespiller, der var et ikon for robust maskulinitet, Wayne var kendt for sin karakteristiske rolige stemme, hans gåtur og sin højde. I løbet af sin karriere medvirkede Wayne i 170 film, og han blev primært skrevet i vestlige film. Han kom først ind i underholdningsverdenen, da han begyndte at arbejde for Fox Film Corporation, og instruktør John Ford hyrede ham som en propdreng og ekstra. Han flyttede op gennem rækkerne, landede først bitdele og forskellige mindre roller, indtil instruktør Raoul Walsh så ham flytte studiemøbler og efterfølgende kastede ham i sin film 'The Big Trail' (1930) som hovedrolle. 'The Big Trail' var en af ​​lydfilmens første store budgetfilm, der blev optaget udendørs, og selvom det er højt anset af mange moderne kritikere, blev det betragtet som en stor kommerciel fiasko på det tidspunkt. En sådan blev Wayne forvist til flere mindre roller efter floppen i sin debutfilm, og han medvirkede også i, hvad han anslår at være omkring 80 hesteopera-film med lavt budget fra 1930 til 1939.

Waynes gennembrudsrolle kom i 1939 med John Fords film 'Stagecoach'. Ford havde oprindeligt svært ved at få filmen finansieret, hovedsageligt på grund af Waynes B-filmstatus og tidligere track record. Han lykkedes til sidst at få filmen fra jorden, og det var et smash hit, der gjorde Wayne til en almindelig stjerne og kendt navn. Wayne ville fortsætte med at optræde i næsten to dusin John Ford-film i løbet af de næste tyve år.

(Foto af Michael Ochs Archives / Getty Images)

Da Amerika trådte ind i 2. verdenskrig, tjente Wayne ikke i militæret, da han var fritaget for tjeneste på grund af sin alder og familiestatus. Men i 1943 og 1944 turnerede han amerikanske baser og hospitaler i det sydlige Stillehav i tre måneder med USO. På denne rejse hjalp han også diskret med at vurdere på vegne af Office of Strategic Services (OSS) - den tidlige form for den moderne CIA - om general Douglas MacArthur hindrede OSS 'arbejde. I 1941 medvirkede Wayne i sin første farvefilm, 'Shepherd of the Hills', sammen med Harry Carey. I løbet af 1940'erne medvirkede han i film som 'Reap the Wild Wind' (1942), 'Flying Tigers' (1942), 'A Lady Takes a Chance' (1943), 'Tall in the Saddle' (1944), 'Dakota '(1945),' Red River '(1948),' Wake of the Red Witch '(1948) og' Sands of Iwo Jima '(1949). Til sidst vandt han en Oscar for bedste skuespiller for filmen 'True Grit' (1969) samt en pris for bedste film som producent for 'The Apartment' (1960). Hans sidste optræden på skærmen var i 1976, da han medvirkede i 'The Shootist' som en aldrende krigsfighter, der kæmper mod kræft.

Ud over sit arbejde på skærmen optrådte Wayne også ofte som gæst i forskellige radioprogrammer, ofte i dramatiske roller. I seks måneder i 1942 medvirkede han faktisk i sin egen radio-eventyrserie kaldet 'Three Sheets to the Wind'. Han arbejdede også som instruktør og instruerede filmene 'The Alamo' (1960) og 'The Green Berets' (1968). Han fungerede også som producent for 'The Alamo', og den blev nomineret til bedste film ved Academy Awards. Han fungerede som producent for mange andre film og projekter, og han forblev ikke krediteret for de fleste af dem.

Personligt liv og død: Wayne blev gift tre gange og skilt to gange. Han talte flydende spansk, og hans tre koner var alle på latin. Han havde også flere højt profilerede anliggender, såsom med skuespillerinden Merle Oberon fra 1938 til 1947 og med sin tidligere sekretær Pat Stacy fra 1973 til sin død. Han havde syv børn, fire med sin første kone og tre med sin anden kone, flere af hans børn gik også ind i film- og tv-industrien. Wayne døde af mavekræft den 11. juni 1979. Han var tidligere blevet diagnosticeret med lungekræft i 1964 og fik fjernet hele sin venstre lunge og fire ribben ved operation. To år efter hans død udnævnte det amerikanske filminstitut ham som 13. blandt de største mandlige skærmlegender nogensinde. Han har også modtaget to af de højeste civile dekorationer, der er anerkendt af den amerikanske regering: Kongres guldmedalje, der blev tildelt ham den 26. maj 1979 og præsidentens medalje for frihed, som blev posthumt tildelt ham den 9. juni 1980.

John Wayne nettoværdi

John Wayne

Nettoværdi: $ 50 millioner
Fødselsdato: 26. maj 1907 - 11. juni 1979 (72 år)
Køn: Han
Højde: 1,93 m (6 fod 3 tommer)
Erhverv: Skuespiller, filmregissør, filmproducent, forretningsperson
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion