Lily Tomlin

39783323978332 3987491

Det virker umuligt, at Lily Tomlin aldrig har spillet Las Vegas i de 39 år, siden verden opdagede hende på tv'ets 'Laugh-In'.

Så indrømmer hun igen, at det mest er hendes egen skyld.

Las Vegas, hvor Tomlin endelig åbner tirsdag, er et andet sted end det, hun lyste i en tv -special, 'Lily: Sold Out'.Forudsætningen fik Tomlin til at blive bestukket fra 'en meget prætentiøs, kunstnerisk ting ved Broadway kaldet' Seven Ages of a Woman ',' husker hun for at blive skudt ud af en kanon og synge 'Born Free' i Vegas.

'Vi opfandt Tommy Velour til at lave det show,' siger hun om den hyggelige Vegas headliner, der ikke kun var inspireret af Wayne Newton.

Nok kunne hun have levet ned i ironien i en 28-årig special, der ikke engang er på DVD, selvom den vandt en Emmy.

Men i årevis troede jeg, at jeg ikke ville gå over i Vegas. Jeg tænkte, at jeg ikke var showbiz nok, «siger hun. 'Jeg tror, ​​det kunne have været sandt dengang.'

Tomlins forte er den udvidede monolog, der holder en karakter længe nok til virkelig at sælge den og ikke bekymre sig om huller mellem slaglinjer.

Men skuespilleren/komikeren, nu 70, siger, at hun er 'lidt mere fleksibel nu.' Og hun tilføjer: 'Jeg tror, ​​folk blev vant til mig. Jeg spiller kasinoer overalt, og det er ikke anderledes end noget andet sted. '

En ni-dages løbetur til 'Not Playing with a Full Deck' på MGM Grand giver også mulighed for at tilføje video og rekvisitter, der sjældent ses i hendes handling, herunder selve gyngestolen, hun plejede at spille den 6-årige Edith Ann på 'Rowan & Martins Laugh-In.'

'Selvfølgelig tager det omkring seks mennesker at bære,' siger hun.

Da Tomlin sluttede sig til pop-art-tv-hittet i 1970, havde hun aldrig før kostumeret Ernestine, den messing-tavleoperatør, der fortsat er hendes mest varige karakter.

'Faktisk var det et renhedspunkt, at du aldrig brugte kostumer,' siger hun. 'Det er meningen, at du skal kunne tage publikum overalt med bare din stemme og din krop. Suspend vantro.

'Jeg voksede lidt op med radio. Jeg blev fortryllet af karakteriseringer, du forestillede dig. '

Men hun vidste nøjagtigt, hvordan Ernestine så ud, og havde ikke brug for en kundes hjælp. Hun førte vejen til NBC's garderobebok og bryder et par faglige regler i processen, og 'jeg siger dig, Ernestines kostume sprang praktisk talt på mig.'

Imidlertid havde jeg 'skoene allerede, fordi jeg var en stor fan af 40'erne.'

Tomlin skabte altid sin egen niche af komedie og sammensmeltede stand-up med teater ved at skabe karakterer af hele klud.

Hendes inspirationer spænder fra Ruth Draper-en nu uklar monolog fra 1920'erne til 1950'erne-til en folkeskolelærer, der læste digte på dialekt fredag ​​eftermiddag.

'Jeg havde en handling, da jeg var som 8 eller 10 år gammel. Gjorde det på min baghave. Jeg forsøgte endda at sælge billetter, «siger hun om detroit -lejlighedsbygningen, hvor hun voksede op.

Hun lærte at arbejde solo dels af nødvendighed.

'Jeg ville prøve at få min bror til at gøre det med mig, og han forlod i midten. Han ville sige, at det var for pinligt. Andre børn dukkede ikke op, eller de ville ikke øve, og jeg var dedikeret til min handling. '

Las veganer, der ikke kommer meget ud af byen, ville ikke vide det, men Tomlin siger, at der aldrig har været et stort hul i hendes live -arbejde. Hun har også travlt med karakterroller på tv og filmede seks afsnit af Glenn Close FX -dramaet 'Damages' lige før dette MGM -løb.

Hun har en tendens til ikke at være passiv over for tv -serier, hun elsker. Da hun mødte 'Damages' -producenten Todd Kessler ved et socialt arrangement, 'Du ville ikke tro det. Jeg sprang på denne fyr. Det var som om jeg havde på de tennissko, der, da du var barn, fik dig til at tro, at du kunne springe 10 fod. '

Men hun ville ikke engang vide, hvordan hun skulle gå til at lande en date i Las Vegas. Det, siger hun, blev initieret af Jerry Hamza, mangeårig leder af afdøde George Carlin.

Las Veganer har nogle indhentninger at gøre, og kan måske ikke blive overrasket over at erfare, at Ernestine nu arbejder på et sundhedsforsikringsselskab. nægter sundhedspleje for alle. '

'Jeg elsker de gamle karakterer, og så længe de er interessante og sjove,' vil hun aldrig stoppe med at gøre dem. Men 'du vil også have det uforudsigeligt.

'Jeg vil tage dem med på en tur. Hvis jeg kan få dem til at tro, at jeg er en bestemt person eller går i en bestemt retning, og jeg kan tage dem med mig, så er det fantastisk. Det var det, der plejede at ske for mig som barn. '

Kontakt reporter Mike Weatherford på mweatherford@ reviewjournal.com eller 702-383-0288.

Forhåndsvisning

Lily Tomlin

20.00 Tirsdag-nov. 13 og 15.-18. november; 21.30 14. november

el chapo guzman nettoværdi 2014

Hollywood Theatre at MGM Grand, 3799 Las Vegas Blvd. Syd

$ 58,50- $ 80,50, Golden Circle $ 168,50 (891-7777)