Liza Minnellis weekend viser 46 år siden hendes Sahara -debut i 1965

6149450-0-46149450-0-4

Hun begyndte at danse på Las Vegas -scener i en alder af 11. Og det gør hun stadig, selvom det betyder at optage et album i sengen for at give et knæ tid til at hele.

Liza Minnelli er en arv fra Las Vegas, hendes shows blev sat til i dag og lørdag på Las Vegas Hilton og markerede 46 år siden hendes Sahara -debut i slutningen af ​​1965. Men hendes mor, Judy Garland, trak hende på scenen og introducerede hende for et Flamingo -publikum i 1957 .

Jeg dansede. Til 'Swanee,' siger Minnelli telefonisk under en repetitionspause. Jeg stod op og dansede, det var det, jeg gjorde. Fra cirka 7 til, gætter jeg på 12, fik hun mig op på scenen. Jeg dansede altid, for det var min første kærlighed.

Minnellis største kærlighed blev hurtigt musikteater. Las Vegas ville måske aldrig have set meget af hende, hvis hendes Broadway -debut, Flora the Red Menace, havde kørt mere end 87 forestillinger. Synes kritikerne elskede det mere end offentligheden.

Minnelli, den yngste vinder af en toneangivende Tony Award som 19 -årig, var ved at blive en af ​​de yngste showroom -headliners i Las Vegas.

Nogen sagde: 'Du skal lave en natklubhandling.' Og jeg sagde: 'Hvad mener du? Huh? ’... det var jeg for ung til. Jeg var mindreårig. Jeg kunne ikke engang gå gennem kasinoet.

Men det viste sig, at nogle agenter allerede havde booket hende til Sahara uden selv at være sikre på, at det var det, hun ville gøre. Jeg sagde: 'Åh, vi skal sammensætte noget.'

Heldigvis havde hun hjælp fra John Kander og Fred Ebb, sangskriverholdet, der skabte Flora, inden hun gik videre til større succeser med Cabaret og Chicago.

Hun husker Ebb, der sagde: Okay, vi laver en natklubhandling.

Det var så heldigt, at han gjorde det, for han skrev 'Liza med et Z' og gav mig en slags identitet.

Minnellis karriere var derefter knyttet til duoen. Hendes koncerter er synonyme med det, hun kalder skuespillersange, og et par af de melodier, Kander og Ebb skrev til Broadway (Cabaret -titelsangen) eller film (temaet fra New York, New York) blev standarder.

Det er rart at se på de sange, min arv har efterladt. Disse sange er mine sange. Det er bare fantastisk!

Hilton-showene vil have et seksdelt band, mindre end Minnelli-fans har set hende med før. Det er tonen i Confessions, det nedringede, hviskende klaverjazzalbum for to år siden, som vil få en vis opmærksomhed i weekendens shows.

Jeg fik lige opereret mit knæ, og jeg havde ikke noget at lave, så jeg måtte bare ligge i sengen i seks uger, forklarer hun. Så jeg sagde: 'Lad os gøre noget. Lad os finde ud af nogle ting, vi vil gøre. '

Hun og den mangeårige pianist Billy Stritch begyndte at optage standarder i ånden af ​​sang-rundt-klaver-sessioner, der har trukket alle fra Tony Bennett til Janet Jackson til sit hjem. (I sidste måned var Stritch og Jim Caruso vært for den ligesindede Cast Party for det lokale underholdningssamfund i Alexis Park.)

Vi optog bare ting, som vi kunne lide. Og så hørte (Decca Records) det, og de kunne godt lide det så meget, at de ville slukke det. ... Men jeg sang hele det album fra min seng! siger hun med et grin.

Hun har været i gang siden da, inklusive at deltage i en filmfestival i Vladivostok, Rusland (som ligger uden for Sibirien!), For at støtte sin ven Rock Brynner.

Jeg har rejst og gjort alle mulige ting, der ikke har noget med showbranchen at gøre, men har at gøre med mit liv, siger hun. På 65 går hun sin præstationsplan, og de store ting går hånd i hånd med at indhente venner og rette mit hus op, gå med mine hunde, alle de gode ting.

Det generer hende ikke, at dagens Las Vegas ikke længere meget ligner den Vegas, hun voksede op med. Godt du skal få fat i din nysgerrighed, siger hun, om hvordan det er ændret, og hvordan de mennesker, der går nu om 20 år, vil huske det og sige: 'Wow, hvad er der sket med det?'

Kontakt reporter Mike Weatherford på mweatherford@ reviewjournal.com eller 702-383-0288.

Forhåndsvisning
Liza Minnelli, Jeff Tracta
20.00 i dag og lørdag
Las Vegas Hilton, 3000 Paradise Road
$ 103,85- $ 225,95 (732-5755)