Luther Vandross nettoværdi

Hvor meget er Luther Vandross værd?

Luther Vandross nettoværdi: $ 40 millioner

Luther Vandross Netværdi: Luther Vandross var en amerikansk sanger-sangskriver og pladeproducent, der havde en nettoværdi på $ 40 millioner på tidspunktet for hans død i 2005. Vandross blev kendt i nogle kredse som 'The Velvet Voice' og blev en af ​​de mest efterspurgte baggrundssangere for de største navne i musikbranchen. I løbet af sin karriere arbejdede han med kunstnere som David Bowie, Donna Summer, Diana Ross og utallige andre.

Uden for sit arbejde som baggrundssanger, fik Luther anerkendelse for sit arbejde som forsanger i gruppen Change, som blev kommercielt succesrig i 80'erne. Vandross forgrenede sig senere og begyndte på en solokarriere og udgav et soloalbum i samme årti. Han udgav en række hitsange som soloartist, og mange af hans duetter blev også meget populære.

Før hans alt for tidlige død lykkedes det Luther Vandross at sælge over 35 millioner plader. Ud over at opleve kommerciel succes vandt Vandross også stor ros fra kritikere. Han vandt et svimlende antal priser, herunder otte Grammys. Af disse otte vandt han bedste mandlige R&B Vocal Performance i alt fire gange. Alene i 2004 vandt Luther fire Grammy-priser, herunder prisen for årets sang, som blev uddelt i anerkendelse af hans spor 'Dans med min far'. Han døde ikke længe efter at have frigivet denne elskede sang. Den dag i dag betragtes Luther Vandross som en af ​​de bedste vokalister nogensinde.

Tidligt liv: Luther Ronzoni Vandross, Jr. blev født den 20. april 1951 i Manhattan, New York City. Luther blev opvokset i en offentlig boligudvikling på Lower East Side og begyndte at spille klaver i en alder af tre. Hans far, som også var sanger, døde, da Vandross bare var otte. Luther dedikerede senere sporet 'Dance with My Father' til hans hukommelse.

I en alder af ni flyttede Luthers familie til Bronx. Hans søstre bragte ham til at se Aretha Franklin og andre kunstnere under live forestillinger på Apollo Theatre, og han blev inspireret til at forfølge en karriere inden for musik. Efter eksamen fra gymnasiet i 1969 deltog Luther i Western Michigan University. Hans universitetsuddannelse var kortvarig, da han faldt ud efter blot et år for at forfølge en karriere inden for musikbranchen.

Karriere: Vandross karriere begyndte i 1972, da han bidrog med sang til 'Roberta Flack & Donny Hathaway' i 1972. Derefter skrev han David Bowies sang 'Fascination' og sluttede sig til ham på turné i hele 1974. I den næste periode samarbejdede Vandross med en række kendte kunstnere, der leverer baggrundsvokal på deres album.

Uden for vokal dannede Vandross en kvartet kaldet Luther og udgav et antal singler. Han skrev og sang også en række kommercielle jingler, inden han brød ud i 1980'erne som en fremhævet sanger i gruppen Change. Efter at have vundet berømmelse i popverdenen underskrev Luther Vandross en pladekontrakt med Epic Records og udgav et soloalbum med titlen 'Never Too Much.' Titelsporet for dette album nåede toppen på R & B-hitlisten.

I løbet af de næste par år fortsatte Luther med at samarbejde med en række prominente kunstnere, mens han skubbede sin egen solokarriere fremad. I 1997 udgav han et vellykket album med største hits og sang nationalsangen i Super Bowl. I 2003 udgav Vandross det kritikerroste album 'Dance with my Father'. Det nåede nummer et sted på Billboard diagrammer - en første for Luther.

Seksuel orientering: Selvom Luther Vandross aldrig offentligt kom ud som homoseksuel eller biseksuel, afslørede de fleste industriinsidere senere, at de var opmærksomme på hans homoseksualitet. Hvis disse udbredte rygter faktisk er korrekte, så holdt Vandross sine kort meget tæt på brystet. Hvis han havde forhold til mænd, var de meget skjulte. Det er mere sandsynligt, at Vandross simpelthen forsøgte at begrænse sine romantiske møder så meget som muligt for at mindske chancerne for en skandale.

Aflevering: Efter at have lidt af diabetes og hypertension i det meste af sit voksne liv, oplevede Vandross et alvorligt slagtilfælde i 2003. Denne hændelse satte ham i koma i to måneder. Selvom han til sidst blev genoplivet, havde han mistet sin evne til at tale, synge og gå. Da hans helbred fortsatte med at blive forværret, spillede han en række begrænsede optrædener - den sidste var på 'The Oprah Winfrey Show' i 2004. I en alder af 54 døde Vandross fra et hjerteanfald i 2005. Alle hans søskende var tidligere død og efterlod sin mor som det eneste overlevende medlem af familien. Også hun døde i 2008.

Ejendom: I 2003 blev det rapporteret, at Luther Vandross havde solgt en række ejendomme. Den ene var en syv-værelses lejlighed på Manhattan, som han solgte for $ 4,425 millioner. Han erhvervede oprindeligt ejendommen på 3.200 kvadratmeter i 1999 for 3,8 millioner dollars, som ligger i en bygning, der blev renoveret af Donald Trump i 1998. I stueetagen ligger den firestjernede restaurant Daniel. Tilbage i 1998 solgte Vandross en anden lejlighed på Manhattan for $ 5,6 millioner. I år 2000 slap han af med endnu en Upper East Side-lejlighed på Manhattan og accepterede en endelig pris på lidt over $ 400.000. I 2002 noterede og solgte Luther en ejendom i Stamford, Connecticut for $ 850.000.

Tilbage i 1999 solgte han sin 23.000 kvadratmeter store ejendom i Connecticut for $ 10,75 millioner. Han havde oprindeligt købt det luksuriøse palæ for 8,8 millioner dollars tilbage i 1997. I 2015 blev det rapporteret, at hans tidligere ejendom var blevet bragt på markedet for knap 9 millioner dollars. Ejendommen ligger lige uden for Greenwich, og det overdådige palæ ligger på næsten 15 hektar jord. Ifølge rygter brugte Luther den indendørs basketballbane på tredje sal som et massivt skab.

Luther Vandross nettoværdi

Luther Vandross

Nettoværdi: $ 40 millioner
Fødselsdato: 20. april 1951 - 1. juli 2005 (54 år)
Køn: Han
Højde: 1,905 m
Erhverv: Sanger, Pladeproducent, Singer-songwriter, Musiker, Komponist, Skuespiller
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion