Miles Davis -filmen mangler fakta, men spækket med handling

Don Cheadle som Miles Davis Foto af Brian Douglas, Hilsen af ​​Sony Pictures ClassicsDon Cheadle som Miles Davis Foto af Brian Douglas, Hilsen af ​​Sony Pictures Classics Venstre til højre: Don Cheadle Ewan McGregor som Dave Braden Foto af Brian Douglas, Hilsen af ​​Sony Pictures Classics Don Cheadle som Miles Davis Foto af Brian Douglas, Hilsen af ​​Sony Pictures Classics

Hvis du vil kende Miles Davis ’livshistorie, skal du læse en bog.

Han skrev en: Miles - The Autobiography.

Men hvis du vil have en fornemmelse af, hvordan det var at være omkring den flygtige musiker, så tjek Don Cheadles eksplosive, surrealistiske Miles Ahead.Miles Ahead åbner i biograferne fredag ​​og fokuserer på forholdet mellem den tilbagetrukne Davis (instruktør og medforfatter Cheadle), som ikke var blevet hørt fra i fem år, og reporter Dave Brill (Ewan McGregor), der dukker op på Davis ' dørtrin i 1979, der ville fortælle sin comeback -historie.

Der kastes slag. Biler jages. Skud affyres.

Miles Ahead er tættere på en kapers i Tarantino-stil end en traditionel biopic.

nu ser du mig isla fisher

Sidste års Straight Outta Compton var en overraskende smadder og indbragte massive 161 millioner dollars alene i USA. Men den slags karrieremæssig tilbagevirkende tilbageblik er ikke længere så moderne, som den engang var, især når motivet er en kreativ visionær.

Love & Mercy blev udgivet samme sommer og stolede på, at to skuespillere, Paul Dano og John Cusack, der næsten ikke ligner hinanden, skulle spille Beach Boys 'Brian Wilson i to vigtige perioder i sit liv.

Manuskriptforfatter Aaron Sorkin kaldte sit manuskript til Steve Jobs fra 2015 et impressionistisk portræt. Af scenerne, der repræsenterer lanceringerne af Jobs NeXTcube og iMac, som udgør to tredjedele af filmen, sagde Sorkin i pressenoterne, jeg er sikker på, at de spillede sig meget anderledes, end jeg havde forestillet mig.

Miles Ahead er endnu mindre knyttet til virkeligheden.

Mens han fløj rundt i sit hjem i New York, lytter manden kendt som jazzens Howard Hughes til nogle af WKCR -radioens Miles Davis Festival.

Det er en for tidskapslen, folkens, discjockey Phil Schaap siger om Davis ’So What fra 1959’s Kind of Blue. Det er en, de vil tale om om tusind år. Den du ville redde fra en brændende bygning.

Davis ringer ind, siger, at han savnede den sang og anmoder Schaap om at spille Solea fra 1960’ernes Sketches of Spain i stedet. Men han indleder alt dette med en trussel i luften: Du optager dette, jeg dræber dig.

hvor mange penge oprah winfrey er værd

Så ankommer Brill. Jazzlegenden accepterer modvilligt hans tilstedeværelse efter at have slået ham i ansigtet og trukket en pistol mod ham, og de to satte sig for at bevæbne nogle kontanter fra Columbia Records og score noget cola fra en studerende ved Columbia University. Undervejs bliver herrerne fra Davis ’seneste indspilningssession stjålet, hvilket fører til en vild jagt og skyderi i New York -gaderne.

Nøgleøjeblikke i Davis ’liv - en optagelsessession for Porgy og Bess fra 1959; hans kontroversielle anholdelse samme år for loitering uden for New Yorks Birdland Jazz Club; hans turbulente forhold til sin første kone, Frances - præsenteres i flashback.

Udover at være innovativ er strukturen sandsynligvis den bedste i betragtning af den måde, Miles Ahead fremstiller Brills forgæves forsøg på at interviewe kviksølvkunstneren.

Så du studerede også klaver, hva '? spørger reporteren.

Næh, Davis svarer. Vågnede lige sort, vidste hvordan man skulle spille.

Så er der denne klassiker, når Brill siger, at han vil fortælle Davis ’livshistorie ved hjælp af kunstnerens egne ord: OK. Jeg blev født. Jeg flyttede til New York. Mødte nogle katte. Lavede noget musik. Gjorde noget doping. Lavede lidt mere musik. Så kom du hjem til mig.

hvad er rothschilds nettoværdi

Med et emne, der er konfronterende, er det måske virkelig lettere at bare opfinde det meste af filmen.

Herunder Dave Brill.