Montezuma Slot bevarer majestætiske ruiner

Montezuma Castle i det centrale Arizona, der er anerkendt som en af ​​de bedst bevarede klippeboliger i Nordamerika, trækker årligt omkring 350.000 besøgende.

hvor meget tjener tia torres pr. episode

Det var et af de fire steder, der blev beskyttet som nationale monumenter i 1905 af præsident Theodore Roosevelt og er fortsat det mest populære forhistoriske arkitektoniske sted i Arizona.

En kultur, der nu kaldes Sinagua, begyndte at bygge klintboligen for 900 år siden og besatte den i omkring 300 år.Montezuma Castle National Monument ligger omkring 250 miles fra Las Vegas. Følg US Highway 93 til Kingman, Ariz., Flet derefter ind på Interstate 40 og tag østpå til Flagstaff. Ved krydset skal du dreje fra I-40 og køre sydpå på Interstate 17. Ca. 50 miles syd for Flagstaff, stå af ved motorvejen ved afkørsel 280. Kør øst omkring en halv kilometer og drej til venstre ved et blinkende rødt lys på Montezuma Castle Road.

Monumentet bevarer 826 hektar langs Beaver Creek, en biflod til Verde -floden. Det er kun fem miles fra byen Camp Verde. Monumentet omfatter et andet Sinagua -sted, der ligger 11 miles væk ved Montezuma Well, et kalkstenshul fyldt med varmt vand, hvor Sinagua byggede boliger under fælgen samt pueblos og pithuse nær kanten. Den samme kultur boede også langs Verde -floden og andre bifloder og efterlod ruiner flere steder, herunder Tuzigoot National Monument.

Start dit besøg på Montezuma Slot ved besøgscenteret, hvor du betaler et adgangsgebyr på $ 5 (frafaldet for indehavere af parkkort). Hvis du besøger Tuzigoot, skal du vise din kvittering for at modtage en rabat på $ 2 på dette indgangsgebyr.

Der er intet gebyr for at besøge Montezuma Well. Det er lille, men usædvanligt, smukt og værd at den korte køretur. Kør tilbage til I-17, og kør mod nord fire miles for at afslutte 293. Kør fire miles mere gennem de små samfund i McGuireville og Rimrock til indgangen.

Et spor på en halv mil tager dig under kanten og forbi de etageboliger, der er gemt tilbage i kalkstenen. Den rolige brønd, der fodres med dybe vandkilder, er så mineraliseret, at fisk ikke kan leve i den, men de vandlevende organismer, der trives der, findes ingen andre steder. Sinagua, der drak vandet, ville have indtaget meget arsen.

Montezuma Castle besøgscenter giver en introduktion til en kultur, der forsvandt et par århundreder, før spanierne nåede den nye verden. Fordi Montezuma Slot blev plyndret i grænsetider, kom de fleste artefakter, der blev vist på museet der, fra udgravninger af de andre ruiner på stedet. Besøgscenteret har også en dejlig boghandel og gavebutik, toiletter og et nærliggende picnicområde.

Følg den skyggefulde sløjfe -sti omkring en tredjedel kilometer fra besøgscenteret for at komme tæt på klippeboliger og andre ruiner. Sinagua, der boede langs Beaver Creek, byggede en række boliger, herunder en 40-rums pueblo i bunden af ​​klipperne, pit-huse, enkeltværelsesboliger og lagerbeholdninger. Byggerne af den fem-etagers, 20-værelses struktur, der nu kaldes Montezuma Castle, valgte at konstruere den 50 fod over jorden i en niche i kalkstensklipper under et udhæng. Beskyttet mod elementerne overgav dens vægge andre strukturer i nærheden.

Livet langs Beaver Creek ville have været behageligt. Selvom åen var omgivet af ørken, skabte åen et grønt område med mange slags planter. Træer som sycamores, aske, bomuldstræer og valnødder, der i dag skygger for stien, var nyttige for beboerne for århundreder siden. Vandet tiltrak en række fugle og andre dyreliv og var hjemsted for fisk og andre vanddyr.

Den flittige Sinagua levede ganske godt. De jagtede, fiskede og samlede planter til mad, medicin og andre formål. De omdirigerede åen til vandingskanaler til vanding af afgrøder af bønner, squash, majs og bomuld, lavede kurve og smukt keramik og fandt en kilde til salt i nærheden. Sinaguaen handlede med andre grupper over lange afstande og vendte tilbage med varer, de ikke selv producerede eller ting, der kun blev fundet andre steder. Deres forsvinden omkring samme tid som andre kulturer i sydvest er stadig et mysterium, der endnu ikke er løst.

Margo Bartlett Peseks Ugens Trip -kolonne vises om søndagen.