Netflix 'Jessica Jones' favner fuldt ud #MeToo -æraen

Krysten Ritter spiller hovedrollen i MarvelKrysten Ritter spiller hovedrollen i Marvels 'Jessica Jones'. (Netflix) Krysten Ritter spiller hovedrollen i Marvels 'Jessica Jones'. (David Giesbrecht/Netflix) Krysten Ritter spiller hovedrollen i Marvels 'Jessica Jones'. (David Giesbrecht/Netflix) Krysten Ritter spiller hovedrollen i Marvels 'Jessica Jones'. (David Giesbrecht/Netflix)

Supermagtig privatforsker Jessica Jones (Krysten Ritter), der har brugt alt for meget tid på at drikke og deltage i tilfældig sex, ligger i sengen, død for verden, indtil hendes assistent, Malcolm (Eka Darville), banker på døren, der adskiller hende soveværelse fra det, der går til deres kontor.

Malcolm: Jess, du op?

Jessica: Nej.Malcolm: Er du alene?

Jessica: (Tænker over det, før han mumler) Jeg ved det ikke.

Malcolm, en reformeret junkie, der nu er den ansvarlige hos Alias ​​Investigations, går ind i lokalet, åbner persiennerne og rækker Jessica den første af mange, mange Red Bulls.

Scenen foregår tidligt i premieren på anden sæson af Marvels Jessica Jones (torsdag, Netflix), og den fungerer som en ret solid metafor for det nye parti af afsnit. Både Jessica Jones og Jessica Jones tager et stykke tid at komme i gang.

Jessica Jones debuterede i november 2015 og slog Wonder Woman til det feministiske superheltemne med mere end 18 måneder. Serien var en del af en bevægelse, før de fleste overhovedet indså, at der var en bevægelse.

På trods af sin superstyrke faldt Jessica stadig under den skurkagtige Kilgrave (David Tennant), der brugte tankekontrol til ikke kun at få folk til at gøre, hvad han ville, men føle, som han ville. Da han blev besat af Jessica, tvang Kilgrave hende til at blive forelsket i ham og rejste nogle alvorlige spørgsmål om samtykke i en æra længe før Harvey Weinstein blev betragtet som den værste person i Hollywood.

Sæson 2 favner fuldt ud #MeToo -æraen med afsløringer, der involverer skuespillerkarrieren i barndommen for Jessicas adoptivsøster, Trish Walker (Rachael Taylor), da hun bliver mere involveret i at søge retfærdighed for andre.

På trods af en ny sårbarhed er advokat Jeri Hogarth (Carrie-Anne Moss) fortsat en af ​​de mest magtfulde kvinder i Marvels tv-univers.

Og serieskaber Melissa Rosenberg har tappet kvindelige instruktører for hver af de 13 afsnit.

Den nye sæson debuterer torsdag, i stedet for en traditionel Netflix -lancering fredag, for at falde sammen med International Women's Day.

På trods af alt dette er Jessica ikke ligefrem, hvad de fleste mennesker ville tænke på som et af feminismens nye ansigter. Selvom hun ikke var i stand til at slå igennem emhætten på en bil eller let bøje en badeværelsesbod, ville Jessica stadig blive velsignet med sarkasme og en dårlig holdning. Hun kunne have en anstændig superheltkarriere som Surly Woman.

Jessica vil ikke tænke to gange om en morgenmad med Slim Jims og bourbon, og hun er så ofte ind og ud af fængslet, at hun bruger mere tid i håndjern end Anastasia Steele.

Men inderst inde, som den nye sæson fortsætter med at afsløre, er der et sejt center under det hårde ydre - det, der er dækket af en sort læderjakke, selv under en hedebølge, der får New Yorkere til at miste forstanden.

I år forsøger Jessica endelig at håndtere tabet af sine forældre og bror i et bilvrak for 17 år siden, der efterlod hende alvorligt såret.

Nu forsøger hun at afdække, hvad der blev gjort ved hende i forlængelse af det vrag, der gav hende disse beføjelser - og som igen behandler spørgsmål om samtykke og krænkelse.

Gennem de fem afsnit leveret af Netflix er det svært at få et indblik i sæsonens sande skurk, og det er endnu sværere at spekulere i betragtning af den hemmeligholdelsesaftale, jeg var nødt til at underskrive for at se dem.

donny og marie juleshow 2016

Han er måske ikke Big Bad, men Pryce Cheng (Terry Chen), en rivaliserende PI med store penge, der ønsker at absorbere Jessicas agentur, skaber en engagerende nemesis.

Jeg tager aldrig nej til et svar, siger Pryce, da hun afviser sit tilbud, hvilket fører til Jessicas replik, der drypper af snark og en jager af raseri: Hvor voldtaget af dig.

Det kan tage hende et stykke tid at komme i gang, men det er så godt at have hende tilbage.