Oprah Winfrey Netværdi

Hvor meget er Oprah Winfrey værd?

Oprah Winfrey nettoværdi: $ 3,5 mia

Oprah Winfrey's løn

$ 300 millioner om året

Oprah Net Worth 2020 : Oprah Winfrey er en amerikansk mediemogul, tv-vært og forfatter. Fra og med 2020 er Oprahs nettoværdi 3,5 mia. $. I dag tjener hun omkring $ 315 millioner om året takket være sit meget lukrative diversificerede medieimperium.

Tidligt liv

Oprah Winfrey rejste sig fra fattigdom, misbrug og fordomme for at blive et af de mest indflydelsesrige mennesker på planeten. Hun blev født Orpah Gail Winfrey den 29. januar 1954. Det var ikke en stavefejl. Hendes fornavn var 'Orpa', en henvisning til den bibelske figur i Ruths Bog. Som baby forkynder folk regelmæssigt navnet som 'Oprah', som til sidst sidder fast. Hun blev født i Kosciusko, Mississippi. Hendes mor, Vernita Lee, var en ugift teenager-huspige. Hendes biologiske far, Vernon Winfrey, var i de væbnede styrker på tidspunktet for Oprahs fødsel. Til sidst arbejdede han som frisør, kulminearbejder og byrådsmedlem. Det er blevet rygter om, at hendes biologiske far muligvis havde været en anden mand ved navn Noah Robinson.

Oprah og hendes mor flyttede ind hos sin bedstemor, da Oprah var baby. Familien levede i hård fattigdom, hvor Oprah berømt blev tvunget til at bære kartoffelsække som skolekjoler. Så hun steg bogstaveligt talt fra klude til rigdom.

Da hun var seks, flyttede Oprah og hendes mor til Milwaukee, hvor hendes mor fik et job som tjenestepige. I denne periode fødte Oprahs mor en anden datter ved navn Patricia. I 2003 døde Patricia af kokainmisbrug i en alder af 43. En anden halvsøskende, en bror ved navn Jeffrey født til far Vernon, døde i 1989 af aids.

Da Oprah var 12, blev hun sendt til at bo hos sin far Vernon i Nashville. Klokken 13 løb hun væk hjemmefra for at undslippe det misbrug, hun oplevede der. Klokken 14 blev hun gravid med en søn, der blev født for tidligt og døde.

Hun deltog oprindeligt i Lincoln High School i Milwaukee, men efter at have udmærket sig i et specielt program tjente hun en overførsel til en velhavende forstadsskole ved navn Nicolet High School. Efter at have fået nogle problemer gik hun tilbage til at bo i Nashville. På East Nashville High School begyndte hun at blomstre. Klokken 17 vandt Oprah en Miss Black Beauty Tennessee-festspil, der førte til et deltidsjob hos en lokal sort radiostation kaldet WVOL, der arbejdede som nyhedsanker.

Hun fik stipendium til Tennessee State University, hvor hun studerede kommunikation. Klokken 19 forlod Oprah skolen for at forfølge en karriere inden for medier på fuld tid.

Mediekarriere

Oprah blev det første sorte kvindelige nyhedsanker på WLAC-TV i Nashville. Hun var også det yngste anker i stationens historie. Da hun var 22, blev hun hyret af en station i Baltimore kaldet WJZ til at medforankre nyheden om klokken seks, en eftertragtet stilling.

I august 1978 begyndte hun at være vært for et talkshow kaldet People Are Talking. I 1980 slog hun den nationalt syndikerede Phil Donahue på det lokale Baltimore-marked. Ved afslutningen af ​​hendes Baltimore-løb tjente hun 220.000 dollars om året, hvilket er det samme som omkring 560.000 dollars i dag efter at have justeret for inflationen.

I 1984, der anerkendte sit potentiale, gav ABC Oprah sit helt eget 30-minutters morgens talkshow i Chicago, der skulle produceres af et firma kaldet King World Productions. King World var også produktionsstudiet bagved Fare og Lykkehjul . Jobbet kom med en kontrakt på 1 år på $ 1 million. Efter at have justeret for inflationen er $ 250.000 pr. År på det tidspunkt det samme som omkring $ 600.000 i dag.

Oprah Winfrey Show And Syndication Empire

Inden for få måneder efter AM Chicagos første air date den 2. januar 1984 bragte Oprah ratings fra død sidst til det højest vurderede talkshow i Chicago og fortrængte Phil Donahue . Den 8. september 1986 blev showet omdøbt Oprah Winfrey Show , udsendt nationalt, syndikeret og udvidet til en hel time. I begyndelsen var showet kun målrettet mod kvinders problemer, men blev senere udvidet til at dække emner som sundhed, spiritualitet, sociale problemer og velgørenhed.

Også inden for få måneder efter den første luftdato begyndte Oprah at blive mistænksom over for den kontrakt på 1 million dollars. Fellow Chicago TV-personlighed Roger Ebert bad Oprah om at mødes med sin agent, en mand ved navn Jeffrey Jacobs. Ud over at repræsentere både Ebert og hans co-vært Gene Siskel repræsenterede Jeffrey også Bill Cosby.

Jacobs var hurtig med at påpege, at Oprah sandsynligvis aldrig ville tjene en ekstra dollar, da showet blev syndikeret. Han var sløvere end det og fortalte Oprah:

'' Dette er en slavekontrakt. Slaver arbejder for en fast dollar. De er villige til at bankere på et nationalt show. Denne kontrakt er på 4 år, i alt 1 million dollars, et forsøg på at gøre dig til en højt betalt slave. '

Jacobs forklarede, hvordan Siskel og Ebert ejede et stykke af deres shows syndikering, og hvordan Bill Cosby også ejede et stykke af hans shows syndikering.

Hvordan Oprah blev milliardær

Oprah fyrede sin agent og sendte Jeffrey Jacobs tilbage til King World / ABC for at indgå en ny aftale. King World nægtede at genforhandle. Dette ville vise sig at være en ekstremt tilfældig afvisning. I stedet for at overdrage en beskeden mængde af showets syndikeringspunkter åbnede King World døren for Jeffrey Jacobs og Oprah ved et uheld at starte et imperium.

Mens forhandlingerne var kolde, gik Jeffrey og Oprah på egen hånd og etablerede HARPO Productions.

King World var i en hård position. På det tidspunkt tiltrak Oprah rekordvisertal i Chicago, og den nationale syndikering lignede en slam dunk. De skulle have givet op og give Oprah et snit af backend. Det ville have kostet dem et par millioner om året.

Endelig kom King World tilbage til bordet, men nu var Oprah ikke længere på udkig efter en nedskæring af backend. King World-ledere var chokerede over at høre, at hun planlagde at producere showet SELV. Hun og Jeffrey skulle gennem HARPO Productions i HARPO Studios betale alle produktionsomkostninger for showet, og derefter skulle de betale King World et fast gebyr for at syndikere showet nationalt. King World var nu den lønnede medarbejder.

Oprah ejede 90% af HARPO. Jeffrey ejede 10%.

Dernæst forhandlede Oprah og Jeffrey en meget større samlet aftale med ABC, der omfattede filmproduktioner, et magasin, bøger og vigtigst af alt retten til at lancere andre tv-shows under hendes produktionsparaply. Al produktion til disse shows ville finde sted på hendes 3,5 hektar store HARPO-campus.

Det er ikke alt.

Oprah og Jeffrey gik så langt som at forhandle om en ejerandel i selve King World Productions. Takket være denne aftale ville Oprah tjene penge på hvert show, som King World producerede, inklusive Jeopardy og Wheel of Fortune.

I 1999 købte CBS King World for $ 2,5 milliarder på lager. Da købet var overstået, ejede Oprah 1% af hele CBS. Hun endte også med at eje en betydelig del af Disney-aktier gennem en aftale, hun lavede med ABC i midten af ​​1990'erne.

Mens hendes 1980'ers talkshow-samtidige som Sally Jesse Raphael, Phil Donahue og Jerry Springer fortsatte med at tjene titusindvis af dollars gennem traditionelle kontrakter, ville Oprah fortsætte med at tjene flere MILJARDER dollars.

Oprah netto værd milepæle
År Nettoværdi
1985 $ 500.000
1989 $ 1.000.000
nitten femoghalvfems $ 500.000.000
2000 $ 1.000.000.000
2007 $ 2.000.000.000
2014 $ 3.000.000.000
2019 3.100.000.000 $
2020 $ 3.500.000.000

Da Oprah først kom ind i milliardærstatus i 1999/2000, blev hun Amerikas første sorte kvindelige milliardær. Omkring dette tidspunkt tjente hun 300 millioner dollars om året med at producere sit eget show samt Dr.Phils og Rachael Rays shows.

I skrivende stund er Oprah den tredje-rigeste berømthed på planeten . De eneste milliardærberømtheder, der får hende, er Steven Spielberg (med 3,7 mia. $) Og George Lucas (med 6,5 mia. $).

Oprah Winfrey er den rigeste selvfremstillede kvinde i Amerika.

GIANLUIGI GUERCIA / AFP via Getty Images

Påtegninger og andre projekter

Oprah har været bestyrelsesmedlem i Weight Watchers siden 2015. Da hun blev bragt videre til virksomheden, blev hun tildelt en kapital på 43,5 millioner dollars. Denne indsats er vokset til at være mere end 400 millioner dollars værd. I 2019 underskrev hun en flerårig aftale med Apple om at producere shows til tech-giganten.

Som skuespillerinde har Oprah optrådt i en række større film, herunder 1985s 'The Color Purple', '1998's' Elskede ',' The Butler 'fra 2013 og 2014' Selma '.

Hun har produceret snesevis af tv-shows, dokumentarfilm og miniserie.

I skrivende stund er Oprah nomineret til to Oscar-priser, en for bedste kvindelige birolle for 'The Color Purple' og en anden som producent for bedste film for 'Selma.' I 2011 modtog hun Jean Hersholt Humanitarian Academy Award.

Oprah har vundet 18 Daytime Emmy Awards (ud af 26 nomineringer), en Golden Globe, to Primetime Emmy'er og en Tony Award.

Oprah ejendomsportefølje

Fra 1985 til 2015 var Oprahs primære bolig et Chicago-hjem på 9.625 kvadratmeter, som hun solgte i 2015 for $ 4.625 millioner. Hun ejede også tidligere en penthouse i Atlanta, som hun solgte i 2008 for $ 1,8 millioner.

Formentlig er hendes mest imponerende ejendomsaktiv et palæ på 23.000 kvadratmeter i Montecito, Californien (nær Santa Barbara), som hun købte i 2001 for $ 50 millioner. I dag er dette hjem mindst 90 millioner dollars værd. I 2016 købte hun en 23 hektar stor gårdsejendom, også i Montecito, for $ 29 millioner. I 2019 købte hun huset ved siden af ​​for $ 6,85 millioner, hvilket udvidede hendes Montecito fodaftryk med fire hektar. I alt ejer Oprah 67 hektar i Montecito.

Oprah ejer en 43 hektar stor ejendom på Orcas Island i staten Washington, som hun købte for $ 8,275 millioner i 2018.

I 2014 brugte hun 14 millioner dollars til et hjem i Telluride, Colorado.

Oprah købte sin første ejendom i Maui i 2002. I årenes løb har hun brugt så meget som $ 60 millioner på at samle mere end 160 hektar i Maui. Hun brugte 32 millioner dollars i en transaktion alene for at købe ejendommen ved siden af.

I alt ejer Oprah hundreder (potentielt over 1000) hektar fast ejendom i USA med en minimumsværdi på 200 millioner dollars.

Filantropi

I skrivende stund har Oprah givet mere end $ 400 millioner til velgørenhed, hovedsagelig med fokus på uddannelsesmæssige formål. Hun har betalt for mere end 400 stipendier til Atlantas Morehouse College.

I 1998 lancerede hun Oprahs Angel Network, en velgørenhedsorganisation, der støtter nonprofitorganisationer over hele verden. Oprahs Angel Network har hidtil samlet mere end 80 millioner dollars til en række organisationer. Oprah betaler personligt for 100% af netværkets administrative omkostninger, så 100% af alle indsamlede midler kan gå direkte til nonprofitorganisationerne.

I 2007 oprettede Oprah Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls i Sydafrika. Til dato har hun personligt givet 40 millioner dollars til at finansiere skolen. I skrivende stund har skolen en tilmelding på 322 med planer om at udvides til 450.

Oprahs Angel Network indsamlede 11 millioner dollars til orkanen Katrina-lettelse, hvor Oprah donerede yderligere 10 millioner dollars.

I 2013 donerede hun 12 millioner dollars til Smithsonian National Museum of African American History and Culture. Samme år modtog Oprah præsidentens frihedsmedalje fra præsident Barack Obama.

Oprah Winfrey Netværdi

Oprah Winfrey

Nettoværdi: $ 3,5 milliarder
Løn: $ 300 millioner om året
Fødselsdato: 29. jan 1954 (67 år)
Køn: Kvinde
Højde: 5 fod 6 tommer (1,69 m)
Erhverv: Medieindehaver, skuespiller, præsentator, forretningsperson, tv-producent, filmproducent, journalist, filantrop, stemmeskuespiller
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020

Oprah Winfrey indtjening

  • Oprah Winfrey Show $ 315.000.000 / år
  • Farven lilla $ 35.000
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion