Oregons Crater Lake et unikt naturligt vidunder

Oregons Crater Lake blev skabt, da en vulkansk top kollapsede for næsten 8.000 år siden. (Thinkstock)Oregons Crater Lake blev skabt, da en vulkansk top kollapsede for næsten 8.000 år siden. (Thinkstock)

Crater Lake er en mousserende safir blandt de naturskønne juveler i National Park Service og ligner ikke noget andet naturligt vidunder i landet.

hvad er jennie garth nettoværdi

Beliggende højt i Cascade Range i det sydvestlige Oregon blev Crater Lake skabt, da en vulkansk top kollapsede for næsten 8.000 år siden. Efter at toppen af ​​10.000 til 12.000 fod Mount Mazama forsvandt, begyndte regnvand og snesmeltning at fylde det stejlsidede krater, der blev efterladt.

Søen ligger 2.000 fod under kraterets rand. Ekstraordinært rent er vandet i søen en smuk dybblå. På 1,943 fod er Crater Lake landets dybeste sø. Fortsat vulkansk aktivitet skabte hatformet Wizard Island, et meget fotograferet indslag i søen.Et netværk af naturskønne veje i Oregon, der har adgang til Crater Lake National Park, leverer næsten en halv million besøgende årligt. Rejsende når søen fra Klamath Falls på cirka en times kørsel ved hjælp af US Highway 97 og statens rute 62. Parken ligger 80 miles fra Medford på Interstate 5 via statslige ruter 140 og 62. Nogle rejsende foretrækker at flyve til en større by og lej en bil til roadturen til parken. Oregon byder på rig natur, uanset hvilken vej du nærmer dig parken. Forvent at betale en entré til parken på $ 15.

Vinteren lægger i gennemsnit omkring 45 fod sne i parken, hvilket skaber fantastiske vinterlandskaber. Det er en sæson, der bydes velkommen af ​​langrendsløbere og snesko. Selvom parken forbliver åben hele året, er mange af Crater Lake's faciliteter og veje lukket mere end halvdelen af ​​året.

Sæsonen, hvor alt er åbent, strækker sig over korte uger om sommeren, da sne ofte hænger langt ind i juli. Varme sæsonbesøgende har indtil begyndelsen af ​​oktober til at nyde fuld adgang og tjenester i Crater Lake National Park. Reservationer til logi eller campingpladser inde i parken anbefales. Tegn på efterår nærmer sig tidligt, med den første vintersne lige bag det strålende farvede løv langs indflyvningsruter til Crater Lake Lodge og Mazama Cabins, begge campingpladser, et af parkens to besøgscenter, den østlige halvdel af det populære Rim Drive, andre adgangsveje og nogle høje stier. De åbner først igen i maj eller senere.

For besøgende, der kan lide at vandre, tilbyder juli, august og september det bredeste udvalg af aktiviteter. Flere let-til-moderate vandreture er placeret nær faciliteter ved kanten, mange af dem er tilgængelige for handicappede besøgende. Erfarne vandrere finder udfordringer på den stejle sti til vandkanten eller stier til nærliggende udsigtspunkter og forbjerge. For dem, der passer nok til stien ned til søen og tilbage til kanten, tilbydes naturskønne sejlture på to eller fire timer flere gange om dagen, hvis vejret tillader det. Book tidligt, da de ranger-berettede ture er så populære, at de ofte bliver udsolgt.

Ikke overraskende er nogle af de bedste udsigter over Crater Lake fra faciliteter nær parkens hovedkvarter ved Rim Village. Den let tilgængelige asfalterede promenade foran caféen og gavebutikken trækker skarer tæt på kanten. De mange vinduer på anden sal i gavebutikken byder på fantastiske panoramaer. Den 33-mile Rim Drive giver fantastisk natur og billed-postkort visninger ved hver kurve. Tillad to eller tre timer til dette køreeventyrs mange seværdigheder og naturskønne udtræk.

Besøgende på et par dage i de kommende uger kan komme gratis ind i parken. Gebyrfrie dage inkluderer National Park Service's fødselsdag den 25. august, National Public Lands Day den 26. september og Veterans Day den 11. november. Derudover vil vandrere og cyklister, der deltager i særlige begivenheder den 19. og 26. september, ikke blive opkrævet til indgang. Tilmeld dig online snart. På de dage vil 24 miles af vejen fra North Junction til parkens hovedkvarter være lukket for biltrafik, og Lost Creek Campground vil blive lukket. Alle andre parkveje forbliver åbne.

- Margo Bartlett Peseks Ugens Trip -kolonne vises om søndagen.