Phil Knight Netværdi

Hvor meget er Phil Knight værd?

Phil Knight nettoværdi: $ 55 milliarder

Phil Knight Netværdi: Phil Knight er en amerikansk forretningsmand, sportsfan og filantrop, der har en nettoværdi på 55 milliarder dollars. Phil Knight tjente sin nettoværdi som grundlægger og største individuelle aktionær i Nike Inc.

Tidligt liv: Philip Hampson Knight blev født i Portland, Oregon, den 24. februar 1938. Hans forældre er Lota Knight (født Hatfield) og Bill Knight, var advokat og senere avisudgiver. Knight blev opvokset i Portland-kvarteret i Eastmoreland og dimitterede fra Cleveland High School. Derefter fortsatte han sin uddannelse ved University of Oregon, hvor han var medlem af Phi Gamma Delta-broderskabet, arbejdede som sportsreporter for Oregon Daily Emerald og var en mellemdistanceløber. Han dimitterede fra college i 1959 med en grad i journalistik.

Karriere: Efter sin eksamen fra University of Oregon blev Knight tilmeldt den amerikanske hær, hvor han tjente et års aktiv tjeneste og derefter syv år i Army Reserve. Efter afslutningen af ​​sin aktive pligt tilmeldte Knight sig til Standard Graduate School of Business og dimitterede i 1962 med en kandidatgrad i forretningsadministration. Derefter satte han sig på en afgangsrejse, der omfattede et stop i Kobe, Japan, hvor han opdagede Tiger-mærke løbesko, fremstillet af Onitsuka Co. i Kobe. Han var meget imponeret over skoens kvalitet og deres lave omkostninger og formåede at afholde et møde mellem sig selv og Mr. Onitsuka. Sådan sikrede han distributionsrettighederne til Tiger i det vestlige USA.

Mens han ventede på, at de første Tiger-prøver skulle sendes til Portland, en proces der tog mere end et år, tog han et job som Certified Public Accountant (CPA) hos Coopers & Lybrand og derefter hos Price Waterhouse. Han underviste også som regnskabsprofessor ved Portland State University (PSU). Efter at han til sidst modtog Tiger løbesko, sendte han prøver til Bill Bowerman, hans gamle banetræner ved University of Oregon. Ikke kun placerede Bowerman en ordre på skoene, han foreslog faktisk, at Knight blev hans forretningspartner. Den 25. januar 1964 blev Blue Ribbon Sports (BRS) grundlagt, dette er det firma, der senere blev Nike.

Efterfølgende begyndte Knight at sælge Tigerskoene ud af sin bil, en grøn Plymouth Valiant, ved forskellige banemøder over Stillehavet Nordvest. I 1969 tjente han nok penge på dette salg til at afslutte sit regnskabsjob og arbejde for Blue Ribbon Sports på fuld tid. Virksomheden blev omdøbt til Nike, efter den græske vingede gudinde for sejr, på forslag af deres første medarbejder, Jeff Johnson. De fik deres ikoniske 'swoosh' logo fra grafisk designstudent Carolyn Davidson i 1971 og betalte hende $ 35 for provisionen. Hun fik senere en uoplyst mængde Nike-lager. I løbet af de næste fire årtier voksede Knight Nike fra et lille upstart-skofirma til et af de største og mest berømte mærker nogensinde. I november 2004 trådte han tilbage som Nikes administrerende direktør, men han fortsatte med virksomheden som bestyrelsesformand. I juni 2015 meddelte Knight, at han trådte tilbage som Nikes formand, og han trak sig officielt tilbage fra selskabets bestyrelse i slutningen af ​​juni 2016.

Udover sit arbejde hos Nike havde Knight også en hånd i succesen med animationsstudiet Laika. Will Vinton Studios, et animationsselskab, havde søgt eksterne investorer på grund af hurtig vækst i slutningen af ​​1990'erne. Knight overtog en ejerandel på 15 procent i virksomheden i 1998, og hans søn Travis sluttede sig til virksomheden som animator. Til sidst købte Knight Will Vinton Studios, og i 2003 brandede han virksomheden under det nye navn Laika. Laikas første spillefilm var stop motion animerede film 'Coraline' (2009). Travis ridder er siden blevet forfremmet til at være administrerende direktør og præsident for Laika.

Getty

Andet arbejde og filantropi: I april 2016 udgav Simon & Schuster Knights memoir, 'Shoe Dog'. Knight har givet mere end 1 milliard dollars til velgørenhed, herunder en donation på 500 millioner dollars til University of Oregon Health & Science cancercenter $ 400 millioner til Stanford University for at starte det Rhodes-stipendium-inspirerede Knight-Hennessy Scholars kandidatuddannelsesprogram og $ 105 millioner til Standford Graduate School of Business.

Personlige liv: I 1963 giftede Phil Knight sig med Penelope 'Penny' Parks, og de havde tre voksne børn, Matthew, Travis og Christina. Parret havde mødt første gang, mens han arbejdede på Portland State University. I 2004 døde Matthew desværre under dykning i El Salvador på grund af en uopdaget medfødt hjertefejl. Phil og hans kone Penelope bor nu i Beaverton, Oregon. Phil og Penny har i lang tid været bidragydere og tilhængere af atletisk fond fra University of Oregon og er blevet hædret mange gange af skolen. Skolen navngav endda biblioteket efter sin mor og hans fars navn fremgår af lovskolen, og Matthew Knight Arena blev navngivet til ære for deres afdøde søn i 2011. På grund af alle de bidrag Phil Knight har givet til sport blev han optaget i Oregon Sports Hall of Fame.

Nettoværdi: Phil Knight kontrollerer 24 procent af verdens største sportssko til sportssko, Nike. Han ejer klasse A- og klasse B-aktier gennem et Delaware-baseret holdingselskab med passende navn 'Swoosh'. Knights søn Travis ejer 10 procent af Swoosh, selvom de stadig krediteres Phil. Nike havde en omsætning på 32 milliarder dollars i 2016 og ejer varemærkerne Converse og Jordan.

Phil Knight Netværdi

Phil Knight

Nettoværdi: $ 55 mia
Fødselsdato: 24. februar 1938 (83 år)
Køn: Han
Erhverv: Iværksætter, forretningsmand
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2021
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion