Quirky 'Glades' en vinder for A&E

4712113-1-44712113-1-4 4712109-0-4

Hit -tv -serier minder meget om kolossale, omhyggeligt orkestrerede JetBlue -freakouts: Det kræver kun én at sætte dig på kortet.

Jeg kan stadig huske, at jeg følte mig flov over for en medkritiker, da hans glødende anmeldelse blev pudset over hele annoncer for et nyt politishow kaldet The Shield. Hvis det var noget godt, tænkte jeg, ville det ikke være på FX, som dengang mest var kendt, hvis overhovedet, for genudsendelser af Buffy the Vampire Slayer og Gift ... With Children.

Derefter blev The Shield sendt, det var fantastisk, og FX var aldrig mere uden kvalitetsprogrammering.Inden længe havde kabelposter op og ned på skiven deres egen breakout -scriptserie: USA’s munk, TNT’s The Closer, AMC’s Mad Men og Starz’s sene, store Party Down. Og selvom jeg aldrig ville kalde TV Land's Hot i Cleveland nyskabende, viste det sig at være et stort hit hos sin målgruppe: babyboomers og seere, der på en eller anden måde stadig ikke har haft deres mæt af Betty White.

Nu, efter et par næsten uheld med Benjamin Bratts The Cleaner og Patrick Swayze's The Beast, har A&E plantet sit flag med The Glades (22:00 søndage).

Den syd-Florida-baserede kriminalitetsprocedure bryder ikke nogen ny vej, men det er spændende off-kilter og en god smule sjov. Og seriestjernen Matt Passmore giver en interessant føring. Han er den smoothie, der ville resultere i at proppe Dexters Michael C. Hall, The Mentalists Simon Baker og The Hurt Lockers Jeremy Renner i en blender.

Faktisk er The Glades så vildledende enkelt, at hele dets koncept opsummeres i showets åbningskreditter med Passmores voice-over:

Nogle siger, at jeg ikke spiller godt sammen med andre. Jeg var en forbandet god detektiv i Chicago, indtil en uenighed med min chef opmuntrede mig til at pakke det sammen og foretage en ændring. Så jeg satte Windy City i mit bakspejl og tog til Sunshine State. Læn dig tilbage, spil lidt golf, arbejd på min tan. Måske skrive lejlighedsvis hastighedsbillet. Ja, det gik ikke.

Uenigheden indebar, at Passmores karakter, Jim Longworth, blev skudt i rumpen af ​​sin chef, der troede, at Longworth havde sovet med sin kone. Det havde han ikke, sværger Longworth, men jeg var den eneste i afdelingen, der ikke gjorde det. Og det lykkedes ikke, for selv i søvnig Palm Glade, Fla., Finder Longworth sig oppe på sin kugleformede bagside i mord.

Bortset fra at blive sendt på A&E, hvor det er placeret blandt lignende intervention, Hoarders og shows, der gør aldrende rockere Gene Simmons og Dee Snider til skøre tv -fædre, er det mest overraskende ved The Glades, hvor irriterende Longworth kan være.

Han er selvglad og har en hang til at stikke af ved munden. Han lægger gerningsbånd rundt om hans bold, når hans golfspil afbrydes af et opkald, som et legeme er dukket op. Og han grævler mistænkte med spørgsmål, der ikke har noget at gøre med den uges mord: Uanset om de giver mening for dig, siger han om sine tilfældige henvendelser. Halvdelen af ​​tiden giver de ikke mening for mig.

Da han blev fortalt til alligatoren, at han bare satte en kugle i, var en beskyttet art, trækker han på skuldrene og siger: Jamen, hvorfor har jeg så et klart skud?

Longworth har også et komisk kampforhold til amtlægen (Carlos Gomez). For helvede, hans adfærd får folk til at blive så rasede, at hans partner, der skubbede til hans-bryde-punkt, dræbte sin egen kone i den første episode og fodrede hende med gatorerne.

Men mindst en karakter-Callie (Kiele Sanchez), den hårde, gør-det-til-egen sygeplejerske, Longworth mødte, efter at han blev bidt af en gator på sin partners gerningssted-finder ham tålelig. Bare ikke tåleligt nok - endnu - til at skille sig fra sin mand, der gør en indsats for væbnet røveri.

Tabte seere vil huske Sanchez som den smukkere halvdel af Nikki og Paulo, det skældsomme par begravede til sidst levende på øen, hvis blotte tilstedeværelse mange fans betragter som showets lavpunkt. Interessant nok spilles hendes Glades-karakterens fængslede hendes husbond af Clayne Crawford, der tidligere på året som ex-con Kevin Wade var en del af en af ​​de mest irriterende delplots i de otte sæsoner af 24. I betragtning af deres nærhed forventer jeg fuldt ud 13- årige Uriah Shelton, der spiller deres afkom på skærmen, for at vokse op til at afspore tre, måske fire store serier, før karrieren er slut.

Alligevel, mens Callie langsomt varmer op til Longworth, tog seerne fat i ham med det samme og gav A&E det dramatiske fodfæste, det længe har søgt.

ægte madkøkken las vegas strip

Den succes skulle gøre det langt lettere at lancere Breakout Kings, en af ​​efterårets hotteste piloter, som kabelkanalen tog op, efter at den overraskende blev droppet i sidste øjeblik af Fox.

Og det er alt takket være den ofte ubehagelige Longworth, som kun forstærker budskabet i de fleste realityprogrammer, netop det A&E håber at bevæge sig væk fra: Det er mindre vigtigt at være rar end at blive lagt mærke til.

Christopher Lawrence's Life on the Couch -kolonnen vises om søndagen. Send ham en e-mail på clawrence@ reviewjournal.com.

Andre steder
De resterende singler tager til Strip i denne uge på Bachelor Pad (20.00 mandag, KTNV-TV, kanal 13).