Rick Hendrick Netværdi

Hvor meget er Rick Hendrick værd?

Rick Hendrick Netværdi: $ 1 milliard

Rick Hendrick Netværdi: Rick Hendrick er en amerikansk forretningsmand, iværksætter og pensioneret racerbilchauffør, der har en nettoværdi på 1 milliard dollars. Hendrick er bedst kendt for at være ejer af NASCAR-holdet Hendrick Motorsports. Han ejer også Hendrick Automotive Group og har 140 franchiser i 14 forskellige stater. Rick fungerer som formand for virksomheden, som er USAs sjette største forhandler. Han har ejet Hendrick Motorsports racing hold siden 1984 og har fire heltidsførere: Jimmie Johnson, Chase Elliott, Alex Bowman og William Byron. Hans tidligere chauffører inkluderer Jeff Gordon, Dale Earnhardt, Jr. og Kasey Kahne. Hendrick Motorsports har vundet 12 Monster Energy Cup Series mesterskaber (nu kendt som NASCAR Cup Series).

Tidligt liv: Rick Hendrick blev født Joseph Riddick Hendrick III den 12. juli 1949 i Warrenton, North Carolina. Hans forældre, Mary og Joseph, opdragede Rick og hans bror, John, på en gård nær Palmer Springs, Virginia. Da Rick var 14, byggede han en 1931 Chevrolet og startede dragracing, og ved 16 vandt han Chrysler-Plymouth Troubleshooting Contest (Virginia division). Hendrick gik på Park View High School i Virginia, og selvom han oprindeligt betragtede en karriere inden for baseball, tilmeldte han sig et co-op-studieprogram efter eksamen, der blev tilbudt af Westinghouse Electric Company og North Carolina State University.

Karriere: Efter college åbnede Hendrick en lille brugt bilparti og blev den generelle salgschef i en alder af 23. Efter at have købt en franchise i Bennettsville, South Carolina, blev Rick Amerikas yngste Chevrolet-forhandler ved 26 år og fortsatte med at grundlægge Hendrick Automotive Group, der beskæftiger mere end 10.000 mennesker. I 2016 tjente virksomheden 9 milliarder dollars i omsætning.

Som racerbilkører konkurrerede Hendrick i NASCAR Sprint Cup Series, NASCAR Nationwide Series og NASCAR Camping World Truck Series. Han startede også et racerbåd med dragbåd i slutningen af ​​70'erne, der vandt tre mesterskaber og satte verdensrekord. Rick medejede senere og sponsorerede et par NASCAR Late Model Sportsman Series-biler og tjente en sejr med Dale Earnhardt i 1983. Det følgende år startede Hendrick All-Star Racing (nu kendt som Hendrick Motorsports) og stillede et NASCAR Winston Cup-hold til rådighed. Med chauffør Geoff Bodine konkurrerede holdet i 30 løb og sluttede niende i sæsonen.

Som holdejer har Rick haft 16 førermesterskaber, 345 sejre i løbet og 290 pole positioner med Hendrick Motorsports og JR Motorsports (som Hendrick ejer sammen med Dale Earnhardt Jr. og Kelly Earnhardt Miller), og mange anser ham for at være NASCARs mest succesrige holdejer. Hendrick Motorsports hovedkvarter er i Concord, North Carolina og ligger på en 140 hektar stor ejendom. 600 mennesker er ansat i det 430.000 kvadratmeter store anlæg. I december 2018 meddelte Hendrick, at Jeff Gordon vil overtage Hendrick Motorsports, efter at Rick går på pension.

(Foto af Sarah Crabill / Getty Images)

Personlige liv: Rick mødte sin fremtidige kone, Linda, i en isbar, og de fik to børn, Ricky og Lynn. Ricky voksede op til at være en racerbilchauffør, men i 2004 døde han tragisk i et flystyrt i en alder af 24. Ni andre mennesker døde i styrtet, herunder Ricks bror og to af hans niecer. I 2011 var Rick og Linda på et fly, der styrtede ned i Key West International Airport Lindas skader var mindre, men Rick endte med et brækket kraveben og tre brækkede ribben.

Hendrick blev diagnosticeret med kronisk myelogen leukæmi i 1996 og har været i remission siden 1999. I 1997 blev Rick dømt til et års hjemmefængsling, en bøde på $ 250.000 og tre års prøvetid efter at have erkendt skyld for mailbedrageri. Han indrømmede at have givet BMW'er, huse og store mængder penge til amerikanske Honda Motor Company-ledere i 1980'erne, men præsident Bill Clinton benådede ham i 2000.

Velgørenhedsarbejde: I 1997 grundlagde Rick og Linda Hendrick Marrow-programmet, som skaffer penge til at tilføje potentielle donorer til Be The Match Foundation-registret og hjælper patienter med at betale for transplantationsomkostninger, der ikke er dækket af forsikring. I 1999 hævdede Be The Match Foundation Rick og Linda med deres lederskab for Life Award. Hendrick støtter også Charlotte's Levin Children's Hospital og The Hendrick Foundation for Children, som blev grundlagt af hans afdøde bror i 2004. I 2016 dannede Rick og Linda Hendrick Family Foundation og Hendrick Marrow-programmet (som har rejst over 15 millioner dollars siden dets start) er nu en del af dette fundament. Hendrick Family Foundation støtter velgørenhedsorganisationer, der blev oprettet af Hendrick Motorsports-chauffører, såsom Chase Elliott Foundation, som tilbyder økonomisk støtte til andre velgørende organisationer og Jimmie Johnson Foundation, som har bidraget til flere velgørenhedsorganisationer og skaffer midler til K-12-offentligheden uddannelse gennem deres Jimmie Johnson Foundation Champions Grant-program.

Præmier og hædersbevisninger: I 1996 modtog Hendrick Order of the Long Leaf Pine, den højeste civile ære i staten North Carolina. Det år modtog han også en Horatio Alger Award fra Horatio Alger Association of Distinguished Americans. I 2009 vandt Rick Bill France Award of Excellence ved Sprint Cup Series Awards Ceremony, og han modtog Automotive News Lifetime Achievement Award i 2014. Hendrick er blevet optaget i NASCAR Hall of Fame (2017), International Motorsports Hall of Fame (2013) og Motorsports Hall of Fame of America (2020).

Ejendom: I 2000 betalte Rick 3,65 millioner dollars for et hjem på 12803 kvadratmeter i Charlotte. Huset indeholder seks soveværelser og otte badeværelser. Hendrick ejer efter sigende også en yacht på $ 35 millioner samt en Gulfstream G-V privatjet til en værdi af $ 15 millioner.

Rick Hendrick Netværdi

Rick Hendrick

Nettoværdi: $ 1 milliard
Fødselsdato: 12. juli 1949 (71 år)
Køn: Han
Erhverv: Forretningsmand
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion