Rockhounding er en fascinerende hobby for de sydlige Nevadans

Et rigt geologisk lagerhus, Nevadas mangfoldighed af mineraler og ædelstene skaber vidunderlige muligheder for stenhunde. For sydlige Nevadans bidt af rock jagthund bug tilføjer nabodele i Arizona, Californien og Utah den mangfoldighed. Inden for visse grænser lover regionen talrige udflugter på jagt efter interessante klipper.

Nevadas mineralrigdom berigede statens historie med minebomme, der blev genereret af fantastiske opdagelser af sølv, guld og kobber og andre rentable indskud. Sølvstaten er fortsat blandt verdens førende guldproducenter. Staten kan også prale af mange slags ædelstene, herunder juveler som turkis, granat, opal, topas og ametyst. Nevada-turkis i høj kvalitet er stadig en favorit blandt guldsmede og sølvsmed. Nevadas store landskaber vugger til en overflod af fascinerende sten, der udvidede samlingerne af seriøse klippesamlere, lagrer skraldespandene og forbedrer museumsudstillinger.

Stensamlere starter ofte med at samle sten, der fanger øjet, og pakke dem hjem. Inden længe vil de være i stand til at identificere almindelige eksemplarer i feltet. De skal derefter få en god feltguide. Lokale boghandlere og butikker i stats- og føderale parkbesøgscentre tilbyder en række sådanne guidebøger. Se efter en velillustreret guide i farver, der er lille nok til at passe i en rygsæk. Søg også efter detaljerede kort rettet mod klippehunde. Efter et par ture bliver behovet for en stenhammer i den rygsæk tydeligt.Bliv fortrolig med nogle af Nevadas forvirrende udvalg af mineraler og ædelstene ved at gennemlæse mærkede samlinger på lokale museer. Besøg velassorterede rockbutikker. Brug dig selv af bøger om emnet på lokale biblioteker. Byg dit eget bibliotek med informative bøger.

Øverst i denne kategori findes et encyklopædisk kompendium af 840 Nevada-mineralprøver i 560-siders Minerals of Nevada, af Stephen B. Castor og Gregory C. Ferdock, med mere end 100 smukke farvefotografier. Det blev udgivet i 2003 af University of Nevada Press. Tjek prisen på www.nvbooks.nevada.edu.

Rockhunde lærer meget ved at dele information og deltage i organiserede ekskursioner. Overvej at deltage i et møde i Boulder City Gem Club, der mødes månedligt den tredje torsdag, eller Southern Nevada Gem and Mineral Society, der mødes den første mandag de fleste måneder. Begge grupper vedligeholder websteder, hvor rockhunde kan finde ud af om kommende ekskursioner og rock- og perleshows. Sådanne shows indeholder prøveudstillinger, lapidære demonstrationer og muligheder for at købe, sælge eller handle eksemplarer. Du kan gå et skridt ud over det ved at tilmelde dig et begyndende geologikursus på community college eller universitetsniveau, der inkluderer ekskursioner med eksperter.

Selvfølgelig behøver du ikke rockhunde som en del af en gruppe. Hobbyklipperjægere kan jage de fleste steder på Nevadas offentlige arealer, undtagen statslige eller føderale parker, rekreationsområder, naturreservater og vildmarksområder. Stammelande og militære forbehold er off-limits, ligesom private jorder og bogførte minedriftskrav.

Individuelle indsamlere, der tager et par prøver, behøver ingen tilladelser, men dem, der indsamler til kommercielle formål, især hvis de bruger mekaniseret udstyr, falder ind under mineforskrifter, der kræver tilladelse.

Brug eksisterende veje til at komme dertil, hvor du skal hen, da vores tørre landskaber bærer arene på terræn i mange år. Hvis du skal åbne en port for at fortsætte din vej, skal du lukke den sikkert bag dig, efterhånden som rækkevidde tillader det.

Pas på gamle udgravninger, når du udforsker til fods. Uindhegnede miner og aksler udgør stadig farer i Nevadas bagland. Vent aldrig inde i miner, hvor rådne tømmer og løs sten kan vente på dig. Pas på, hvor du placerer dine hænder og fødder. Slanger kan også lide de stenede steder.

Vær forberedt. Lad nogen vide, hvor du er på vej hen, og hvornår du forventer at vende tilbage. Gå ikke alene. Medbring mobiltelefon, vand, snacks, jakke, lommelygte og førstehjælpskasse. Sørg for, at din bil har masser af benzin og et godt reservehjul. Opbevar den med mad, vand, tæpper, små værktøjer og tændstikker.

Margo Bartlett Peseks klumme vises om søndagen.