Selena Quintanilla-Perez Netværdi

Hvor meget er Selena Quintanilla-Perez værd?

Selena Quintanilla-Perez Nettoværdi: $ 5 millioner

Selena Quintanilla-Perez Netværdi: Selena Quintanilla-Perez, kendt med kun hendes fornavn, Selena, var en sanger og sangskriver, der havde en nettoværdi på 5 millioner dollars på tidspunktet for hendes død i 1995. Quintanilla-Perez betragtes stadig som 'Dronningen af ​​Tejano-musik'. trods hendes for tidlige bortgang. Uden for musik var Selena også utrolig indflydelsesrig i mode- og kosmetikverdenen.

Selena oplevede betydelig kommerciel succes i løbet af sin karriere. Hun var de mest indtægtsgivende latinske kunstnere i 90'erne, og hun udgav også en kosmetiklinje, der nåede enestående succesniveauer med hensyn til berømthedsvarer. På trods af at Tejano-genren typisk er manddomineret, hjalp Selena med at gøre denne genre til mainstream og blev en af ​​de mest kendte Tejano-kunstnere nogensinde.

Ikke længe efter hendes almindelige gennembrud i 1992 blev Quintanilla-Perez skudt og dræbt af en nær ven i 1995. Efter hendes bortgang er Selena blevet hædret af forskellige figurer. Hendes fødselsdag blev kaldt 'Selena Day' i Texas, og nogle af hendes albums blev udgivet posthumt til stor succes. I 1997 blev der udgivet en film om hendes liv med hovedrollen Jennifer Lopez . I alt har Quintanilla-Perez solgt mere end 30 millioner plader, hvilket gør hende til en af ​​de bedst sælgende kvindelige latinske kunstnere nogensinde.

Tidligt liv: Selena Quintanilla-Perez blev født den 16. april 1971 i Lake Jackson, Texas. Opvokst i en familie af Jehovas Vidner blev Selenas sangevner hurtigt tydelige. Da hendes far, Abraham Quintanilla Jr., åbnede en mexicansk restaurant, ville Selena og hendes søskende optræde for lånere. Imidlertid fik en recession i 80'erne restauranten til at lukke ned, og familien blev senere tvunget til at erklære konkurs og udvise deres hjem.

Quintanillas bosatte sig derefter i Corpus Christi, og Selena var en del af gruppen Selena y Los Dinos, som blev administreret af hendes far. Denne gruppe hjalp familien med at betale regningerne ved at optræde ved bryllupper eller endda på gadehjørner. På dette tidspunkt var det klart, at Selena var bestemt til en succesrig karriere inden for musik, og hendes far trak hende ud af skolen i ottende klasse.

På trods af dette tjente hun et gymnasium i en alder af 17 og blev senere optaget i Pacific Western University. Hun studerede forretningsadministration. Det var i løbet af denne tid, at Selena først begyndte at vove sig med Tejano-musik. Denne genre er ekstremt populær blandt mexicanere, der bor i Amerika, og den involverer en blanding af polka, jazz og country med både latinsk og tysk indflydelse.

Karriere: Selena blev først kendt i Tejano-samfundet efter at have udgivet et album med Selena y Los Dinos i midten af ​​80'erne. Efter at have frigivet et antal LP'er underskrev hun en kontrakt med EMI Latin Records. I 1989 udgav Selena sit selvtitulerede album, der toppede som nummer syv på Billboard-hitlisterne. Med denne kommercielle succes begyndte Selena at arbejde med store mærker som Coca-Cola om kommercielle ringe.

I 1990 udgav hun 'Ven Conmigo', et album, der indeholdt den massivt populære sang 'Baila Esta Cumbia'. I 1992 udgav hun et tredje album med titlen 'Entre a Mi Mundo.' Dette viste sig at være hendes almindelige gennembrud, og albummet blev til sidst certificeret 10x platin. Denne succes gjorde det også muligt for hende at blive mere populær i Mexico, hvor Tejano-kunstnere tidligere blev set med afsky. I løbet af den næste periode turnerede Selena omfattende gennem Mexico.

I 1994 startede Selena en tøjlinje og åbnede to butikker i Texas. Disse viste sig at være syvcifrede virksomheder. I denne periode var hun blandt de mest indtjenende latinske musikere i verden. Hendes fjerde album, 'Amor Prohibido', blev udgivet i 1994. På dette tidspunkt havde hun i højere grad populariseret Tejano-musik hos yngre generationer end nogen anden musiker i historien. I 1995 planlagde EMI Records at gøre hende til en crossover engelsksproget stjerne i fremtiden. Hun begyndte også at vises i film for første gang.

Mord: I 1994 hyrede Quintanilla-Perez en kvinde ved navn Yolanda Saldívar til at styre Selenas butikker. Dette viste sig imidlertid at være en uklog forretningsafgørelse, da Yolanda ikke havde gode ledelsesevner. Hun fyrede angiveligt medarbejdere, som hun ikke kunne lide, og behandlede dem dårligt. Mens Selena ikke syntes bekymret over denne kvindes opførsel, advarede hendes familie hende om at være forsigtig med Yolanda.

Selenas butikker begyndte at lide, og Selenas familie fandt senere ud af, at Yolanda kørte en fidus, der stjal penge fra folk, der forsøgte at komme ind i Selenas fanklub. Familien stillede hende et ultimatum: enten bevise din uskyld, ellers involverer vi politiet. På trods af alt dette var Selena venner med Yolanda, og hun nægtede at stoppe med at bruge tid sammen med hende.

Ting nåede til sidst et kogepunkt, da Yolanda nægtede at aflevere vigtige bankoplysninger, som Selena havde brug for til at indgive sine skatter. Dette fik Quintanilla-Perez til at konfrontere Yolanda på et motel. Selena bad hende om at aflevere bankoplysningerne igen, og på det tidspunkt trak Yolanda en pistol ud af sin pung. Selena forsøgte at løbe ud af rummet, og Yolanda skød hende i nederste højre skulder.

Selena kom til lobbyen og fortalte personalet, hvad der var sket. Politiet blev kaldt, og det lykkedes dem at fange Yolanda, da hun flygtede i sin afhentningsbil. Skuddet såret en arterie, og Selena blødte voldsomt. Hun havde ingen puls, da hun ankom til hospitalet, og dette fik en læge på skadestuen til at forsøge at genoplive hende. Selena udviklede derefter en uregelmæssig hjerterytme, på hvilket tidspunkt hun blev opereret. 50 minutter efter operationen blev hun erklæret død.

Selenas vagt tiltrak over 3.000 fans, og hendes død var dybt foruroligende for mange mennesker i det latinske samfund. I 1995 blev Yolanda Saldívar dømt for første grads mord og idømt livsvarigt fængsel. Hun er berettiget til prøveløsladelse i 2025.

Selena Quintanilla-Perez Netværdi

Selena

Nettoværdi: $ 5 millioner
Fødselsdato: 16. april 1971 - 31. marts 1995 (23 år)
Køn: Kvinde
Højde: 1,68 m (5 fod 6 tommer)
Erhverv: Sanger, skuespiller
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion