Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum Netværdi

Hvor meget er Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum værd?

Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum Nettoværdi: $ 14 milliarder

Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum Nettoværdi: Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum er en emiratisk politiker og forretningsmand, der har en nettoværdi på 14 milliarder dollars. Han tjener som vicepræsident og premierminister for De Forenede Arabiske Emirater såvel som hersker over Emiratet i Dubai. Sheikh Mohammed er ejer af 99,67% af Dubai Holding og den fyr, der er ansvarlig for de virkelig seje menneskeskabte palmeøer i Den Persiske Golf.

Tidligt liv og familie: Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum blev født den 15. juli 1949 i Dubai. På tidspunktet for hans fødsel var De Forenede Arabiske Emirater endnu ikke blevet dannet. Han er medlem af Al Maktoum-familien, Dubais herskere, som også er efterkommere af Al-Falasi-huset. Hans bedstefar er den tidligere hersker over Abu Dhabi. Sheikh Mohammed er den tredje søn af Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum (ud af i alt fire sønner) og Sheikha Latifa bint Hamdan Al Nahyan.

Sheikh Mohammed blev uddannet i Dubai indtil 1966, da han og hans fætter flyttede til Storbritannien for at deltage i Bell Educational Trust's English Language School. Derefter studerede og modtog militær træning på Mons Officer Cadet School i Aldershot (nu en del af Sandhurst).

Politisk karriere: Efter at han vendte tilbage til Dubai, udnævnte Sheikh Mohammeds far, som på dette tidspunkt var hersker over Dubai, ham som leder af Dubai Police Force og Dubai Defense Force (som nu er en del af Unionens forsvar). Sheikh Mohammed var til stede ved den vigtige lejlighed i januar 1968, da Sheikh Rashid fra Dubai og Sheikh Zayed fra Abu Dhabi mødtes første gang for at blive enige om dannelsen af ​​en union mellem emiraterne. Derefter blev den nye nation De Forenede Arabiske Emirater grundlagt den 2. december 1971, og Sheikh Mohammed blev nationens første forsvarsminister. I januar 1995 blev Sheikh Mohammed udnævnt til kronprins af Dubai af sin ældre bror, Maktoum bin Rashid Al Maktoum, der tjente som Dubais hersker på det tidspunkt.

Efter sin brors død blev Sheikh Mohammed herskeren i Dubai den 4. januar 2006. Den følgende dag blev han udnævnt til den nye vicepræsident for De Forenede Arabiske Emirater af landets styrende organ, Federal National Council. Derefter godkendte Rådet den 11. februar 2006 ham som nationens premierminister (han var blevet nomineret af præsident Khalifa bin Zayed Al Nahyan).

Erhvervskarriere: Ud over sin karriere inden for politik er Sheikh Mohammed en klog forretningsmand, der er ansvarlig for oprettelsen og væksten af ​​adskillige økonomiske aktiver i Dubai. Mange af disse virksomheder og aktiver holdes under hans to virksomheder, Dubai World og Dubai Holding.

Dubai World blev lanceret i juli 2006 som et holdingselskab. Det konsoliderede aktiver såsom logistikfirmaet DP World og ejendomsudvikler Nakheel Properties. Det er siden udvidet og har investeringer rundt om i verden på steder som USA, Storbritannien og Sydafrika. Dubai Holding er Sheikhs andet selskab og har fire hoveddriftsenheder: Jumeirah Group, TECOM Investments, Dubai Properties Group og Emirates International Telecommunications. Det fokuserer primært på udvikling og styring af gæstfrihedsforetagender, forretningsparker, fast ejendom og telekommunikation.

Derudover har Sheikh Mohammed også bevist sin forretningsindsigt inden for rejser og flyselskaber. Han er figuren bag lanceringen af ​​Emirates Airline, som er baseret i Garhoud, Dubai. Flyselskabet er et datterselskab af The Emirates Group, som ejes af regeringen i Dubai. Det er verdens fjerde største flyselskab og det største flyselskab i Mellemøsten. Derudover pressede Sheikh Mohammed også på for oprettelsen af ​​lavprisselskabet FlyDubai, som også er statsejet.

Andre bemærkelsesværdige udviklinger i spidsen for Sheikh Mohammed inkluderer det ikoniske Dubai-hotel Burj Al Arab. Det ledes af Jumeirah, Sheikh Mohammeds hoteladministrationsselskab, som han lancerede i 1997, som nu er en del af Dubai Holding. Et andet ikonisk ejendomsudviklingsprojekt, som Sheikh er ansvarlig for, er Palm Islands-projektet, en række menneskeskabte øhav, der strækker sig ind i Den Persiske Golf. Han står også bag Burj Khalifa, verdens højeste bygning, der åbnede i januar 2010. En del af den samme udvikling som Burj Khalifa er Dubai Mall, som er verdens største indkøbscenter efter det samlede areal.

Filantropisk arbejde og andre aktiviteter: Sheikh oprettede organisationen, Mohammed Bin Rashid Global Initiatives, et velgørende fundament, der konsoliderer 33 andre velgørende fonde og enheder sammen. Han etablerede også Mohammed bin Rashid School of Government (tidligere kendt som Dubai School of Government) i 2005.

Personlige liv: Sheikh Mohammed kan lide at gå all-out i sit personlige liv. Han har far til 19 børn. Hans 1979-bryllup med sin første kone havde Guinness verdensrekord for 'Det mest dyre bryllup' - $ 100 millioner (i nutidens dollars) blev brugt på en måneds lang fest i Dubai, der kulminerede i et bryllup for 20.000 gæster på et stadion bygget specielt til lejligheden. Hans anden officielle kone var prinsesse Haya bint Hussein af Jordan, de blev gift i 2004 og blev skilt i 2019). Derudover har Sheikh Mohammed haft flere 'uofficielle' koner. Prinsesse Haya forlod Dubai sammen med sine to børn i juni 2019 og anmodede om beskyttelse og solgte forældremyndigheden over børnene i retten.

Sheikh Mohammed er ejer af et skib på 531 fod $ 350 millioner ved navn Dubai med syv dæk og nok luksusindkvartering til 24 gæster og 80 besætningsmedlemmer.

Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum Netværdi

Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Nettoværdi: $ 14 milliarder
Fødselsdato: 15. juli 1949 (71 år)
Køn: Han
Erhverv: Politiker
Nationalitet: Forenede Arabiske Emirater
Sidst opdateret: 2020
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion