For Steely Dan er det mere Ovaltine - er, Opaline - tak

Åbningsaften for Steely DanÅbningsaften for Steely Dan's 'Reelin' in the Chips 'på The Venetian onsdag den 12. april 2017 i Las Vegas. (Erik Kabik) Åbningsaften for Steely Dan's 'Reelin' in the Chips 'på The Venetian onsdag den 12. april 2017 i Las Vegas. (Erik Kabik)

Vi vil tilgive Steely Dan Walter Becker for at henvise til borgmesteren i Las Vegas som ham onsdag aften.

Becker og bandet får et livstidspas.

Beckers blikkende reference var under hans monolog på scenen midtvejs gennem Steely Dan's Reelin 'i Chips -residensen på The Venetian's Opaline Theatre. Becker bad folkemængden om at sprede mund til mund om forestillingen til borgmesteren, fortæl ham, at da du forlod Ovaltine -teatret, eller hvad de nu kalder det, at du er blevet kørt hårdt og blevet våd ...Sandsynligvis vil jeg ikke sige det præcist til borgmesteren i Las Vegas Carolyn Goodman. Fantastisk show. Se det, burde være tilstrækkeligt.

Steely Dan spiller otte shows mere i dette forlængede engagement, frem til 29. april. Det er et af dem, jeg havde aldrig troet, at jeg ville se dette i Vegas -boliger. I mere end et årti, efter opløsningen i 1981, havde Steely Dan ingen tilstedeværelse som et liveband. De har dog tilsyneladende gjort op med den stilhed i løbet af det sidste årti med gentagne verdensture, og i de sidste fem år har de to gange spillet Vegas på Pearl Concert Theatre.

Men Steely Dan-showet, selv i et hotel-casino-teater, er ikke et Vegas-skuespil, ikke mindst. Showet er totalt blottet for video eller mange produktionseffekter fra andre forlængede engagementer, også dem, hvor rock ’n’ roll -musik er den højeste prioritet.

Stadig Teater på Wynn (og på venetiansk teater før) John Fogerty ruller gennem billeder af Bayou, optræder foran virtual-reality-regn og viser gamle skud fra hans tidlige dage med Creedence Clearwater Genoplivning . På House of Blues, Charlie Santana indkaldelse til spinning af psykedelia og optagelser af Woodstock. Elton Johns Million Dollar Piano på Colosseum er proppet med visuel trolddom-inklusive et LED-udstyret millionklaver.

Og det påkalder endnu ikke rotation af produktionsnumre fra Britney Spears, Jennifer Lopez, Backstreet Boys, Ricky Martin, Cher, Bruno Mars og endda Reba og Brooks & Dunn på Strips stadig mere travle teatre.

I stedet bruger Steely Dan sin generøsitet på musikken. Ja, der er en velovervejet placeret belysning, der oversvømmer scenen, men musikken er klart trækningen for Reelin ’i Chips. Elleve sangere og musikere bakker Becker og medstifter Donald Fagen. En firemandshornsektion (retfærdig) slutter sig til stalwarts Jon Herington (Anførende guitar), Freddie Washington (bas), Jim Beard (nøgler) og Keith Carlock (trommer). Det er et show, hvor du kan lukke øjnene og stadig opleve og nyde det kollektive kunstværk.

Alt, hvad du vil høre, er der: Peg, Hey 19, Reelin ’in the Years, Kid Charlemagne, Dirty Work, alle klassikerne og nogle gemte overraskelser også.

magic mike live show i las vegas

Hemmeligt havde jeg håbet, at Steely Dan ville bryde noget ud med noget Vegas -flair, f.eks. Knokekugler som Luck Be a Lady, Danke Shoen eller endda Viva Las Vegas. Bare for at se, hvordan den blanding ville spille for det meget diskriminerende publikum. Hej, når du er i Vegas ...

Men det var et fantastisk show med nogle rigtige mestre i deres håndværk. Og ja, borgmester, du burde se det.