Steve Jobs nettoværdi

Hvor meget er Steve Jobs værd?

Steve Jobs nettoværdi: $ 10,2 milliarder

Steve Jobs nettoværdi: Steve Jobs var en amerikansk opfinder og forretningsmagnat, der havde en nettoværdi på 10,2 milliarder dollars på tidspunktet for hans død. Steve Jobs var kendt for at være medstifter og administrerende direktør for teknologigiganten, Apple Inc. Jobs fungerede også som administrerende direktør for Pixar Animation Studios, som han hjalp med at sælge til Disney.

Jobs var mere end 1 million dollars værd i 1978, da han kun var 23 år gammel, to år før virksomheden blev børsnoteret. Efter at Apple blev offentliggjort i december 1980, var han 250 millioner dollars værd.

På trods af hvad du måske antager, kom tidspunktet for hans død i 2011 størstedelen af ​​Steve Jobs 'nettoværdi ikke fra Apple-aktier. Det kom fra Disney-lager.

Hvorfor? Hvordan?

Tilbage i 1985 trak Steve sig tilbage fra Apple efter en eksplosiv krig i bestyrelseslokalet. Inden for få dage solgte han 99,999% af det, der havde været 20% i selskabet, og netto omkring $ 100 millioner. Han holdt angiveligt en enkelt aktie, så han kunne fortsætte med at modtage årsrapporter og deltage i aktionærmøder, hvis han havde lyst.

Steve vendte tilbage til Apple i 1996, efter at hans firma NeXT blev købt. Et år senere blev han udnævnt til administrerende direktør igen. Som en del af denne proces lokket Apple-kortet Steve tilbage til jobbet med en ekstremt generøs aktieoptionspakke. Han voksede i sidste ende til at eje 5,5 millioner aktier i Apple. Da aktien delte sig 7-1 i 2014 (tre år efter hans død), blev denne andel 38,5 millioner aktier. Da aktien delte sig 4-1 i august 2020, blev denne aktie 154 millioner aktier. I skrivende stund er 154 millioner aktier værd 20 milliarder dollars . Hvert år producerer disse aktier omkring 160 millioner dollars i udbytte til Steves enke Laurene Powell Jobs.

På tidspunktet for hans død i 2011 var Steves Apple-aktie værd $ 2 mia. Hans Disney-indsats var lidt over 8 milliarder dollars værd. Han modtog 138 millioner aktier i Disney ved salg af Pixar i 2007. Salget gjorde ham til den største individuelle aktionær i Disney. I 2017 solgte Laurene omtrent halvdelen af ​​sin andel - 64 millioner aktier - for 7 milliarder dollars.

Havde Steve aldrig solgt sin 20% -andel i Apple, ville disse aktier i dag alene være 400 milliarder dollars værd.

Steves enke Laurene Powell Jobs arvede begge indsatser sammen med resten af ​​parrets aktiver. I dag er hun 30 milliarder dollars værd. Hun er en af ​​de 20 rigeste mennesker i Amerika.

Nøgle Fakta
  • Solgte sin stiftelsesandel på 20% i Apple for $ 100 mio. I 1985
  • Var værd $ 10,2 milliarder på tidspunktet for hans død i 2011
  • Af de $ 10 m var kun $ 2 m Apple
  • Modtaget 138 mio. Aktier i Disney ved salg af Pixar i 2007
  • Disse 138 mio. Aktier var værd $ 8 mia i 2011
  • Hvis Steve levede i dag, ville han være værd at $ 42 mia
  • Enken Laurene Powell Jobs solgte halvdelen af ​​deres Disney-andel i 2017 for $ 7 mia
  • Laurene Powell Jobs er værd $ 30 mia
  • Laurene tjener $ 160 mio. Om året i Apple-udbytte
  • Laurene tjener 120 millioner dollars om året på Disney-udbytte

(Foto af Justin Sullivan / Getty Images)

Tidligt liv: Steven Paul Jobs blev født den 24. februar 1955 i San Francisco, Californien. Hans biologiske forældre var Abdulfattah Jandali og Joanne Schieble. Han blev adopteret af Paul og Clara Jobs. Hans adoptivfar, Paul Reinhold Jobs, var en kystvagtmekaniker, der blev gift med Clara Hagopian i 1946, efter at han forlod kystvagten. Clara voksede op i San Francisco som datter af armenske indvandrere. Efter kystvagten var Paul en 'repo mand', der reparerede biler. Clara havde en ektopisk graviditet, hvilket fik parret til at overveje adoption. Paul og Clara adopterede Steves søster Patricia i 1957. I 1959 flyttede familien til Mountain View, Californien. Paul byggede en arbejdsbænk i garagen for at give sin kærlighed til mekanik videre til sin søn. Da han var 10, var Jobs meget interesseret i ingeniørarbejde og blev venner med mange af de ingeniører, der boede i hans kvarter.

Job havde problemer med at fungere i et traditionelt klasseværelse. Han modstod autoritetspersoner, opførte sig ofte dårligt og blev suspenderet et antal gange. Han havde svært ved at få venner med børn i sin egen alder. Han var en fremragende elev og sprang over femte klasse. Han flyttede til Crittenden Middle School i Mountain View til 6. klasse. Jobs rapporterede, at han ofte blev mobbet i mellemskolen og kaldte sig selv en ensom i løbet af denne tid i sit liv. I midten af ​​syvende klasse var han træt af misbruget i skolen og stillede sine forældre et ultimatum - han ville skifte skole, ellers ville han droppe ud. Jobs-familien var ikke særlig velhavende, men de tog alle deres besparelser på at købe et nyt hus, så Steve kunne skifte skole i 1967.

Det nye Jobs familiehjem var i det meget bedre Cupertino School District. I 1968, da Jobs var 13, hyrede Bill Hewlett fra Hewlett-Packard ham til et sommerjob, efter at Steve havde kuglerne til at kalde ham for at bede om dele til et elektronikprojekt, han arbejdede på. Jobs startede gymnasiet på Homestead High i 1968. Han mødte Bill Fernandez, der introducerede ham til Steve Wozniak. I gymnasiet var Jobs interesseret i elektronik og litteratur. Hans sidste år var hans to bedste venner Wozniak og hans kæreste, Chrisann Brennan, som var junior.

Wozniak tilmeldte sig det nærliggende universitet i Californien, Berkeley, og Jobs besøgte ham flere gange om ugen i 1971. Det var Jobs sidste år i gymnasiet, og han tog engelskkurser på college på førsteårsniveau i Stanford. Omkring dette tidspunkt designede Woz det, han kaldte en 'blå boks', en billig digital enhed, der lavede lyde, der kunne manipulere telefonnettet, så brugeren kunne foretage gratis langdistanceopkald. Jobs besluttede at markedsføre og sælge dem og dele overskuddet med Wozniak. Dette førte til, at Jobs konkluderede, at en karriere inden for elektronik ikke kun kunne være rentabel, men også sjov.

I september 1972 tilmeldte Jobs sig til Reed College i Portland, Oregon. Det var den eneste skole, han søgte på på trods af de høje omkostninger. Jobs faldt fra Reed efter et semester uden at fortælle det til sine forældre. Han ville ikke bruge sine forældres penge på en uddannelse, der syntes meningsløs for ham. Jobs reviderede klasser og sov på gulvene i hans venners sovesale, genbrugte cola-flasker for penge til mad og gik til det lokale Hare Krishna-tempel for gratis måltider.

Karriere: Jobs vendte tilbage til hans forældres hus i Los Altos i februar 1974 og begyndte at lede efter et job. Han blev ansat af Atari, Inc. som tekniker i deres Los Gatos, Californien kontor. Ataris medstifter Nolan Bushnell beskrev ham senere som 'vanskelig, men værdifuld' og påpegede, at 'han meget ofte var den smarteste fyr i rummet, og han ville lade folk vide det.'

I marts 1976 afsluttede Wozniak det grundlæggende design af Apple I-computeren og viste det til Jobs, som foreslog, at de solgte det. Det var Jobs, der foreslog navnet efter at have vendt tilbage fra en frugtfarm, hvor han havde levet på æbler i mere end 10 dage i træk. I hans øjne var navnet 'Apple' sjovt, livligt og ikke skræmmende, perfekt til et stykke ukendt teknologi. Det var også Jobs, der foreslog, at Wozniak fremstiller sin Apple 1 som et kommercielt produkt, som andre computerentusiaster kunne købe - Wozniak planlagde bare at give alt væk gratis. Den 1. april 1976 grundlagde Jobs, Wozniak og den administrative tilsynsmand Ronald Wayne Apple Computer Company (nu kaldet Apple Inc.) i Jobs forældres hjem den 1. april 1976. Operationen startede oprindeligt i Jobs soveværelse og flyttede senere til garagen. . Wayne blev kun kort tid og efterlod Jobs og Wozniak som de aktive medstiftere af virksomheden. Senere samme år købte computerforhandler Paul Terrell 50 fuldt samlede enheder af Apple I fra dem til $ 500 hver. Til sidst blev der produceret ca. 200 Apple I-computere i alt. Apple 1 var et øjeblikkeligt smash hit, der åbnede døren til Apple II, som var en endnu større succes. I 1976 var Apples indtægter $ 175.000. I 1977 voksede indtægterne til $ 2,7 millioner. Apple blev børsnoteret i 1980 efter at have solgt 117 millioner dollars. Det offentlige udbud lavede over 300 medarbejdere hos Apples øjeblikkelige millionærer.

Den 22. januar 1984 sendte Apple en Super Bowl-tv-reklame med titlen '1984', der sluttede med ordene: 'Den 24. januar introducerer Apple Computer Macintosh. Og du vil se, hvorfor 1984 ikke bliver ligesom 1984 . ' Den 24. januar 1984 introducerede en følelsesladet Jobs Macintosh for et vildt entusiastisk publikum på Apples årlige aktionærmøde. Macintosh blev meget anerkendt af medierne med stærkt initialt salg, der understøtter det. Imidlertid førte computerens langsomme behandlingshastighed og et begrænset udvalg af tilgængelig software til et hurtigt fald i salget i anden halvdel af 1984.

I 1985 blev Jobs tvunget ud af Apple, da salget af hans meget ballyhooed Macintosh-computer ikke levede op til hype. Jobs tilbragte de næste par år med at udvikle computerselskabet NeXT (som Apple i sidste ende skulle købe til sit operativsystem) og Pixar Animation Studio. NeXT blev købt af Apple i 1997 for $ 427 millioner, hvilket bragte Jobs tilbage til Apple. Vi ved alle, hvad der skete næste gang. Apple var på randen af ​​fuldstændig fiasko, da Jobs introducerede iMac og begyndte genopblussen, der ville gøre ham til en milliardær mange gange og give verden iPod, iTunes, iPhone, iPad, AppleWatch, AppleTV osv.

Jobs tjente også en smuk krone fra Pixar. Han købte det nybegyndte animationsstudie fra George Lucas i 1986 og blev dets administrerende direktør og dets største aktionær. Studiet fik anerkendelse for sit hit fra 1995, Toy Story. Disney købte Pixar i en samlet aktie på $ 7,4 milliarder i 2006.

Afskedigelse fra Apple og død: Den 24. august 2011 trådte Jobs uventet tilbage fra Apple, hvor de fleste troede, det var af sundhedsmæssige årsager. Desværre, Steve Jobs døde af kræft i bugspytkirtlen den 5. oktober 2011 . Han blev erstattet af en langvarig Apple-medarbejder og tidligere Apple COO, Tim Cook .

Personlige liv: Jobs giftede sig med Laurene Powell i 1991. De mødtes, mens hun var kandidatstuderende ved Stanford University. Han holdt en gæsteforelæsning.

Powell er en forretningskvinde, der grundlagde Emerson Collective og fortaler for en række årsager. Jobs havde fire børn, herunder forfatteren Lisa Brennan-Jobs, hvis mor var maler og forfatter (og Jobs 'high school-kæreste) Chrisann Brennan. Steves søster Mona Simpson er en prisvindende romanforfatter.

I 2015 blev Jobs portrætteret af Michael Fassbender i biografen Steve Jobs . Han blev også spillet af Ashton Kutcher i filmen Job i 2013.

Steve Jobs nettoværdi

Steve Jobs

Nettoværdi: $ 10,2 milliarder
Fødselsdato: 24. feb 1955-5 oktober 2011 (56 år)
Køn: Han
Højde: 1,8 m (6 fod 2 tommer)
Erhverv: Iværksætter, forretningsmand, opfinder, designer
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2021
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion