Tim Sweeney Netværdi

Hvor meget er Tim Sweeney værd?

Tim Sweeney nettoværdi: $ 9 mia

Tim Sweeney nettoværdi og løn: Tim Sweeney er en amerikansk spiludvikler og administrerende direktør, der har en nettoværdi på 9 milliarder dollars. Sweeney tjente sin nettoværdi som grundlægger og administrerende direktør for videospilfirmaet Epic Games, der skabte det sindssygt populære Fortnite. Han er også skaberen af ​​Unreal Engine-spiludviklingsplatformen.

Tidligt liv : Tim Sweeney blev født i Potomac, Maryland i 1970. Som barn elskede han at rode med elektriske apparater og gadgets. Ifølge legenden tog han familieplæneklipperen fra hinanden, da han bare var fem år for at se, hvordan det fungerede. Et par år senere byggede han sin egen gokart.

Da han voksede op i 1970'erne var Tim den største alder for at køre på arkadespilbølgen.

Da Tim var 11, besøgte Tim sin ældre bror, som nu boede i Californien og arbejdede for en opstart, der havde adgang til IBM-pc'er. I løbet af ugen besøgte hans bror Tim sig selv computersproget BASIC og gik hjem tilsluttet programmering. Denne interesse for programmering voksede kun, da hans familie derhjemme i Maryland fik en Apple II-computer. Før han blev 15, oprettede han flere originale spil, som han aldrig engang delte med nogen anden.

Tim tilmeldte sig University of Maryland i slutningen af ​​1980'erne, hvor han studerede maskinteknik. Mens han var på college, begyndte Tim ved hjælp af en IBM-pc, der var en gave fra sin far, en konsulentvirksomhed kaldet Potomac Computer Systems i sine forældres kælder, som ikke var langt fra campus. Virksomheden tog aldrig fart, men det lærte ham de nødvendige færdigheder til at være teknologivirksomhed.

Succes : Potomac Computer Systems var ikke det eneste firma, Tim lancerede fra sine forældres kælder, mens han stadig var på college. Han brugte den samme IBM til at fortsætte med at skrive originale spil. Hans første spil, 'ZZT', viste sig at være et hit og bragte $ 100 i shareware-royalties om dagen fra folk, der handlede spillet på opslagstavler og hånd-til-hånd.

På succesen med ZZT grundlagde Tim sit eget firma, som han kaldte Epic MegaGames. Ser større muligheder, samarbejdede Tim med en bekendt ved navn Mark Rein, der for nylig var fyret af id Software. Mark er stadig virksomhedens vicepræsident.

Det næste spil, han tog på, blev kaldt 'Jill of the Jungle'. Halvvejs gennem udviklingen Tim indså, at han ikke havde ressourcerne alene til at færdiggøre spillet alene, så han hyrede et team på fire udviklere. De afsluttede projektet i sommeren 1992.

Ved at tappe på Marks forbindelser hos sin tidligere arbejdsgiver, id Software, dannede de en shareware-distributionsaftale, der hjalp Jill of the Jungle og to efterfølgere til at blive ekstremt populær. Titlen satte Epic MegaGames på kortet.

Uvirkelig motor : Tim begyndte at udvikle spilmotoren 'Unreal Engine' i 1995, den spilmotor, der blev grundlaget for hans 'Unreal' serie af first-person shooter-spil, hvoraf den første blev udgivet i 1998. Tim skrev 90% af kode bag motoren. Unreal spillet ville fortsætte med at sælge 1,5 millioner enheder inden for tre år efter udgivelsen, et ekstremt imponerende antal for et upstart uafhængigt firma, som de fleste aldrig havde hørt om i mainstream. Efter Unreals succes flyttede virksomheden til North Carolina og forkortede navnet til Epic Games.

(Foto af Rachel Luna / Getty Images)

Episke spil : Efter Unreal blev first-person shooter-genren vildt populær. Hver gang en tredjepart udvikler et spil ved hjælp af Unreal-pakken med pro-værktøjer, får Epic en royalty på 5% på det spil.

Epic fortsatte med at udvikle spil inklusive 'Gears of War' -serien, 'Infinity Blade' -serien, 'Solar Winds', 'Epic Pinball' og 'Seek and Destroy', blandt mange andre.

I 2014, efter at have genereret $ 1 mia. I indtægter fra 'Gears of War', blev spillet købt af Microsoft for et uoplyst beløb.

I 2012 solgte Sweeney 40% af Epic Games til det kinesiske konglomerat Tencent.

I juli 2020 investerede Sony 250 millioner dollars i Epic Games til en værdi på 18 milliarder dollars. Værdiansættelsen øgede Tims nettoværdi fra 8 milliarder dollars til 9 milliarder dollars. Det antages, at han stadig ejer mellem 51 og 59% af virksomheden.

Fortnite : Epic og Tims hidtil største hit er 'Fortnite'. Efter lanceringen i september 2017 krydsede Fortnite omsætningsmærket på 1 mia. Dollar i juli 2018. iOS-appen genererer angiveligt 2 mio. Dollar om dagen i indtægter til virksomheden. I nogle måneder genererer spillet nord for $ 300 millioner i omsætning.

Kæmp med Google og Apple : Tim har brugt sin position og magt til offentligt at kritisere Apple og Google for monopolistisk praksis i deres respektive applikationsbutikker. Tim finder det ikke rimeligt, at Epic er tvunget til at give Apple og Google en nedskæring på 30% af indtægterne fra spillet, såsom køb i appen. I juli 2020 fortalte han CNBC:

'' Apple har låst og lammet økosystemet ved at opfinde et absolut monopol på distribution af software. ''

I 2019 oprettede Epic sin egen spilbutik, Epic Game Store, hvor den sælger software direkte til forbrugerne med rabat til de tilsvarende Apple- og Android-versioner. Desværre for Epic blokerede Apple platformen fra at være tilgængelig på iPhones.

Filantropi og bevarelse : På et tidspunkt ejede Tim en flåde af luksusbiler, som han opbevarede på sit palæ i North Carolina. Han har siden solgt disse biler og har over tid i stedet købt 50.000 hektar jord i North Carolina for at bevare og beskytte. I 2016 donerede han 15.000 hektar vildmark i det vestlige North Carolina til et offentligt fundament.

Tim Sweeney Netværdi

Tim Sweeney

Nettoværdi: $ 9 mia
Fødselsdato: 1970
Køn: Han
Erhverv: Programmer, iværksætter, forretningsperson, spilprogrammerer
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2021
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når det leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at rette det! Indsend en korrektion Diskussion