'Ubrudt' en gammeldags fortælling om styrke, mod, modstandsdygtighed

Jack OJack O'connell spiller rollen som olympier og krigshelt Louis 'Louie' Zamperini i 'Unbroken', et episk drama, der følger Zamperinis utrolige liv, der overlevede i en tømmerflåde i 47 dage efter et næsten dødeligt flystyrt i anden verdenskrig-kun til blive fanget af den japanske flåde og sendt til en krigsfangerlejr. Hilsen (Universal Pictures) Copyright: © 2014 Universal Studios. ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES. Filmtitel: Unbroken JACK O'CONNELL spiller rollen som olympier og krigshelt Louis 'Louie' Zamperini i 'Unbroken', et episk drama, der følger Zamperinis utrolige liv, der overlevede i en tømmerflåde i 47 dage efter et næsten dødeligt flystyrt i 2. verdenskrig-kun for at blive fanget af den japanske flåde og sendt til en krigsfangerlejr. Fotokredit: Universal Pictures Copyright: © 2014 Universal Studios. ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES. Filmtitel: Unbroken (L to R) Mac (FINN WITROCK), Phil (DOMHNALL GLEESON) og Louie (JACK O'CONNELL) er i gang i 'Unbroken', et episk drama, der følger det utrolige liv i olympier og krigshelt Louis ' Louie 'Zamperini, der overlevede i en tømmerflåde i 47 dage efter et næsten dødeligt flystyrt i anden verdenskrig-kun for at blive fanget af den japanske flåde og sendt til en krigsfangerlejr. Fotokredit: Universal Pictures Copyright: © 2014 Universal Studios. ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES. Filmtitel: Unbroken JACK O'CONNELL spiller rollen som olympier og krigshelt Louis 'Louie' Zamperini i 'Unbroken', et episk drama, der følger Zamperinis utrolige liv, der overlevede i en tømmerflåde i 47 dage efter et næsten dødeligt flystyrt i 2. verdenskrig-kun for at blive fanget af den japanske flåde og sendt til en krigsfangerlejr. Fotokredit: Universal Pictures Copyright: © 2014 Universal Studios. ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES.

Universal forsøgte første gang at fortælle Louie Zamperinis utrolige livshistorie i 1957, med en langvarig Las Vegan Tony Curtis i kø for at skildre den olympiske krigshelt.

Mens denne version faldt fra hinanden, føles Unbroken på mange måder som den film, studiet havde haft i tankerne dengang.

Bortset fra en meget kort bageste nøgenhed og et par mindre tv-venlige bandeord på netværket har instruktør Angelina Jolie-ud fra et manuskript af Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese og William Nicholson-udarbejdet en overraskende gammeldags fortælling om styrke, mod og modstandskraft.Det er en film, jeg gerne ville have taget mine bedsteforældre til at se.

phineas og ferb live på scenen

Baseret på Laura Hillenbrands vildt populære biografi koncentrerer Unbroken sig på Zamperinis berømte krigsår med et par tilbageblik til sin ungdom, startende med hans dage som mobbet søn af italienske immigranter.

Schoolboy Louie (CJ Valleroy) bruger sine dage på at drikke spiritus fra mælkeflasker, han malede hvidt for at skjule deres indhold, begå småforbrydelser og flygte fra politiet. Han skal læres at løbe uden at blive jagtet.

Zamperini (spillet som voksen af ​​Jack O'Connell) udmærker sig ved sporten, og han er snart kendt som Torrance Tornado, den hurtigste gymnasieløber i amerikansk historie. Zamperini-familien hænger rundt i radioen og lytter til hans flammende sidste omgang på 5.000 meter ved OL i Berlin i 1936, et løb, der skulle være hans tune-up til legene i Tokyo i 1940.

Anden Verdenskrig aflyste disse OL, men Zamperini stoppede aldrig med at træne, selv som bombardør i Army Air Corps. Han afbryder en af ​​sine løb til en redningsaktion i det sydlige Stillehav ombord på en B-24 Liberator, der på det tidspunkt var lidt mere end metalskrot.

Når motorerne blæser, flyver piloten Allen Phil Phillips (Domhnall Gleeson) flyet i havet, og han, Zamperini og haleskytteren Francis Mac McNamara (Finn Wittrock) sættes i drift i to 6 fods oppustelige tømmerflåder. Stormstyrtede og vejrbesejrede overlever de, knap, med Zamperini, der løfter deres moral med historier om sin mors gnocchi.

Efter 47 dage til søs videresender Zamperini den japanske flådes tilgang med en dyster, jeg har gode nyheder ... og dårlige nyheder.

Det følgende er mere end to års misbrug i hænderne på den nådesløse fængselschef Mutsuhiro Watanabe (japansk sanger Miyavi), kendt for sine fanger som fuglen. Han udpeger Zamperini for gentagne tæsk, herunder en alvorlig, da de først mødtes. Zamperinis ånd forbliver ubrudt. Det gør hans næse ikke.

Når Zamperini nægter chancen for at leve komfortabelt i bytte for at læse manuskriptpropaganda til radioudsendelser, er der næsten et glimt i fuglens øjne, der beordrer hver af sneseviserne af fanger i lejren til at slå Zamperini -pladsen i ansigtet.

Hvis dets inspirationsresultat ikke var så bredt kendt, ville Unbroken ramme usikkert tæt på torturporno.

hvad tid er vandshowet på Bellagio

Det er en flot film. Med 11 gange Oscar-nominerede filmfotograf Roger Deakins bag kameraet, ville det være en nyhed, hvis det ikke var det.

Og Unbroken føles som en række Oscar-favoritter, lige fra den olympiske afvikling af Chariots of Fire til den desperate desperation fra Life of Pi til udmattelse af Dallas Buyers Club.

hvad skete der med kammerat fra kageboss

Hvordan det ikke føles, er desværre en komplet historie.

Af hensyn til fuld offentliggørelse har jeg elsket Zamperini i årevis. Den eneste fodbold, jeg bekymrer mig om, spilles på hans alma mater, University of Southern California. Og en af ​​mine dejligste minder er om at være i Colosseum for at hjælpe ham med at ære ham som en del af en stående ovation med en præmame med næsten kapacitet. Jeg skammer mig ikke over at sige, at jeg rev op den dag, og jeg græd i juli, da han døde.

Som følge heraf er jeg sandsynligvis mere villig end de fleste til at tilgive nogle af filmens mangler. Jeg var også i stand til at udfylde nogle af hullerne i historien på måder, Unbroken ikke gør det.

O'Connell udfører et prisværdigt stykke arbejde som Zamperini, og filmen viser hans heltemod ved hvert sving.

En bedre film ville dog have taget et øjeblik at præsentere ham som en mand.

På samme måde ville det have været rart, hvis hans nemesis var blevet til noget mere end en skurk. Når han brager Zamperini ud af sengen for at piske ham i ansigtet med et bælte, håner Fuglen - Hvorfor får du mig til at slå dig? - reducerer ham til lidt mere end ugens tilfældige kryb i en Lifetime -film.

Der er ingen tvivl om, at Zamperinis historie er bemærkelsesværdig.

Det er noget af det mest fantastiske, du nogensinde vil høre.

Men det er ærgerligt, at det efter en næsten seks årtiers ventetid ikke er beskrevet mere grundigt.

Anmeldelse

Ubrudt

137 minutter

PG-13; krigsvold inklusive intense sekvenser af brutalitet og for kort sprog

hvor mange penge havde michael jackson

Karakter: B

Flere steder