Warren Buffett Netværdi

Hvor meget er Warren Buffett værd?

Warren Buffett Netværdi: $ 100 milliarder

Warren Buffett nettoværdi: Warren Buffett er en af ​​de rigeste mennesker i verden og uden tvivl den bedste investor nogensinde. Warren Buffetts nettoværdi er 100 milliarder dollars. Warren Buffett anses af mange for at være den mest berømte og succesrige investor i historien. Hvis du havde investeret $ 10.000 med Warren Buffett i 1966, ville du i dag have over 160 millioner dollars! Samme $ 10.000 investeret i S&P ville være $ 140.000. Warren Buffett har lovet at give 99% af sin nettoværdi til velgørenhed inden han dør. 83% af pengene går til The Bill and Melinda Gates Foundation. Det svarer til omkring 41 milliarder dollars, hvilket gør det til den største velgørende gave i menneskets historie. Buffetts filantropi har inspireret andre milliardærer til at pantsætte mindst 50% af deres nettoværdi til velgørenhed også i deres levetid, en virkelig bemærkelsesværdig bedrift.

Tidligt liv: Warren Buffett blev født den 30. august 1930 i Omaha, Nebraska. Han er den anden af ​​tre børn og den eneste søn af Leila og kongresmedlem Howard Buffett. Buffett begyndte sin uddannelse på Rose Hill Elementary School. Buffett udviklede sin interesse for forretning og investering i en ung alder. Da han var 7, blev han inspireret af en bog, han lånte fra biblioteket kaldet 'One Thousand Ways to Make $ 1000'. Buffett begyndte at sætte sit præg og sin formue, da han var en pre-teenager. Da han var 10 år gammel spiste han frokost med nogen fra New York Stock Exchange og begyndte at sætte sine mål for hele sit liv. Efter frokosten vidste den unge Buffett, at han ønskede, at hans liv skulle dreje sig om penge. Et år senere, da han var 11 år, købte han sin første aktie. Han havde en papirrute og brugte pengene derfra til at købe noget Oklahoma-landbrugsjord. Da han var studerende på gymnasiet, kørte han en succesrig flippermaskinevirksomhed og havde en nettoværdi på omkring $ 6.000 - svarende til $ 60.000 i dag.

I 1942 blev hans far valgt til den første af fire perioder i USAs kongres, og efter at han flyttede med sin familie til Washington, DC, gik Warren på Alice Deal Junior High School og dimitterede fra Woodrow Wilson High School i 1947, hvor hans senior årbogsbillede lyder: 'kan lide matematik en fremtidig børsmægler.'

I 1947 tilmeldte Buffett sig til Wharton School ved University of Pennsylvania. Warren studerede der i to år og sluttede sig til Alpha Sigma Phi-broderskabet. Derefter flyttede han til University of Nebraska og dimitterede med en Bachelor of Science i Business Administration. Buffett ønskede at gå på Harvard Business School, men blev nægtet adgang. Buffett tilmeldte sig Columbia Business School. Han fik en kandidatgrad i økonomi fra Columbia i 1951.

Nøgle Fakta
  • Købte sin første aktie kl. 11
  • Værdien var det svarende til $ 60.000, da han var 16
  • Bor stadig i et ydmygt Omaha-hus, han købte i 1956 for $ 31.500
  • Nettoværdien toppede først $ 1 million, da han var 30
  • Optjent 99% af sin nettoværdi efter hans 50-års fødselsdag
  • Nettoværdien toppede først $ 1 milliard, da han var 56
  • Har kun nogensinde sendt en e-mail
  • 1.000 dollars investeret med Buffett i 1964 ville være værd $ 16 millioner i dag
  • Planer om at donere størstedelen af ​​velstanden til velgørenhed, når han dør
  • Drikker fem dåser Coca-Cola hver dag

Karriere: Efter eksamen fra Columbia gik han på arbejde som investeringssælger for sin families firma, Buffett-Falk & Co. Han underviste også i et kursus om 'Investment Principles' ved University of Nebraska-Omaha og købte en tankstation. Tankstationen mislykkedes, men hans forretningsindsigt havde fanget opmærksomheden fra Benjamin Graham, en respekteret forretningsmand og investor, og en af ​​Buffets tidligere professorer. Buffett forlod Buffet-Falk & Co. for at arbejde som værdipapiranalytiker for Graham-Newman Corp. Mens Buffett lærte meget i løbet af sine fire års arbejde med Graham, indså han også, at han var mere villig til at tage investeringsrisici end hans chef . Da Graham gik på pension og lukkede forretningen, tog Buffett de næsten $ 174.000 (ca. $ 1,47 millioner i dag), som han havde sparet, da han arbejdede for Graham-Newman og startede Buffett Partnership Ltd. I løbet af de næste tre år voksede han sin forretning fra tre partnerskaber til seks. Dette antal blev næsten fordoblet i løbet af de næste to år, og i 1962 var han en bonafide millionær.

Efter at have investeret i og til sidst overtaget tekstilproducenten Berkshire Hathaway, begyndte Buffett en aggressiv række investeringer, overtagelser og omstruktureringsbevægelser, der så hans aktiver stige eksponentielt. Han forstærkede også sit ry som en investor at se og følge. Det så ud til, at alt, hvad han rørte ved, blev til guld. Han havde en evne til at købe aktier i vildt undervurderede virksomheder og redde stigningen i deres formuer til stadig større fortjeneste. I 1979 begyndte hans firma at handle på $ 775 og sluttede året med aktier til en værdi af $ 1310. I begyndelsen af ​​80'erne var han 620 millioner dollars værd og havde optjent kælenavnet 'Oracle of Omaha'. Han købte aktier i en lang række virksomheder, herunder Washington Post Company, Capital Cities, Salomon Brothers, og mest succesfuldt Coca-Cola Company. I 1990 var han milliardær med aktier i hans firma, Berkshire Hathaway, til en værdi af 7 175 dollars hver.

Warren Buffett er berygtet for at investere i produkter, han faktisk bruger. For eksempel ejer han Fruit of the Loom, fordi han nød deres skjorter og undertøj. Warren skabte overskrifter efter hans kærlighed til et bestemt mærke af dragt fik ham til at investere i de kinesiske firmaer Trands Co. Han er ikke den eneste magtfulde fyr, der har sportshandler: Den tidligere kinesiske præsident Hu Jintao og milliardær Bill Gates er også store fans af mærket. Oracle of Omaha og administrerende direktør for det finansielle kraftværk Berkshire Hathaway lavede også en video til minde om tøjfirmaets 30-års jubilæum i 2015 og benyttede lejligheden til at sprænge omkring sine ni Trands-dragter. Den bedste del? Selvom den billigste Trends-dragt koster $ 880, har Buffett ikke betalt en krone for sin garderobe, selvom han hævder, at han har bedt om en regning.

(Foto af Chip Somodevilla / Getty Images)

Personlige liv: I 1949 var Buffett forelsket i en ung kvinde ved navn Susan Thompson, hvis kæreste havde en ukulele. I et forsøg på at konkurrere købte han sin egen ukelele og har spillet den lige siden. Buffett og Thompson blev gift i 1952. De havde tre børn, Susie, Howard og Peter. Parret begyndte at leve separat i 1977, da Susan flyttede til San Francisco for at forfølge en sangkarriere, men forblev gift indtil hendes død i juli 2004.

I 2006, på hans 76-års fødselsdag, blev Buffett gift med sin mangeårige ledsager, Astrid Menks, som da var 60 år gammel - hun havde boet hos ham, siden hans kone flyttede til San Francisco. Faktisk sørgede Susan for, at de to mødtes, før hun forlod Omaha. Alle tre var tæt, og julekort til vennerne blev underskrevet 'Warren, Susie og Astrid.'

Han er en dedikeret, livslang tilhænger af University of Nebraska fodbold og deltager i så mange spil som hans tidsplan tillader.

Warren Buffet har ikke en computer på sit skrivebord. Han bruger også en flip-telefon snarere end en iPhone eller Android. Han har også kun sendt en e-mail i hele sit liv - til Microsofts Jeff Raikes.

Buffett er en legendarisk usund æder og spiser et ton Coca-Cola hver eneste dag. Han har sagt: 'Hvis jeg spiser 2.700 kalorier om dagen, er en fjerdedel af det Coca-Cola. Jeg drikker mindst fem portioner på 12 ounce. Jeg gør det hver dag. ' Buffett har også været kendt for at spise is til morgenmad.

I 2010 sammen med Bill og Melinda Gates dannede han The Giving Pledge, som beder verdens rigeste mennesker om at afsætte størstedelen af ​​deres rigdom til filantropi

Lønets højdepunkter : Buffetts formue skyldes for det meste hans 18 procent interesse i Berkshire Hathaway. Denne aktie tjente ham 20,8 procent hvert år fra 1965 til 2016. Buffett ejer næsten 300.000 A-aktier og næsten 150.000 B-aktier i selskabet. Han ejer også mere end to millioner aktier i både Wells Fargo og Seritage Growth Properties, næsten 900.000 aktier i U.S.Bancorp og 9.000 flere aktier i IBM. Selv med alle disse beholdninger er hans Berkshire Hathaway-aktier beregnet til at repræsentere over 98 procent af hans nettoværdi. Han donerer også omkring fem procent af denne bestand til velgørenhed hver sommer.

I en alder af 21 havde Buffett $ 20.000 ($ 199.175,93 i dag). Han tjente sin første million (8,1 millioner dollars i dag), da han var 30 år gammel. Fem år senere, som 35-årig, havde Buffett en nettoværdi på $ 7 millioner ($ 53,3 millioner i dag). Ved 39 havde han 25 millioner dollars. Ved 47 var han 67 millioner dollars værd. Som 56-årig var Buffett milliardær til en værdi af 1,4 milliarder dollars. Og så begyndte hans rigdom virkelig at ophobes. Da han var 66, var Buffett 17 milliarder dollars værd. Ved 72 var det sprunget til mere end 36 milliarder dollars. I 2016 tilføjede Buffett 12 milliarder dollars til sin allerede betydelige formue.

99% af Buffetts nettoværdi blev skabt, efter at han blev 50 år gammel.

Ejendom: Buffett bor stadig i det beskedne hus med fem soveværelser, han købte i Omaha, Nebraska i 1956 for $ 31.500. I dag kan man have et hus i samme kvarter for omkring $ 2 millioner.

Warren Buffett Netværdi

Warren Buffett

Nettoværdi: $ 100 milliarder
Fødselsdato: 1930-08-30
Køn: Han
Højde: 1,78 m (5 fod 10 tommer)
Erhverv: Investor, iværksætter, forretningsmand, finansiel
Nationalitet: Amerikas Forenede Stater
Sidst opdateret: 2021
Alle nettoværdier beregnes ved hjælp af data fra offentlige kilder. Når de leveres, inkorporerer vi også private tip og feedback modtaget fra berømtheder eller deres repræsentanter. Mens vi arbejder flittigt for at sikre, at vores tal er så nøjagtige som muligt, medmindre andet er angivet, er de kun estimater. Vi glæder os over alle rettelser og feedback ved hjælp af knappen nedenfor. Lavede vi en fejl? Indsend et korrektionsforslag og hjælp os med at ordne det! Indsend en korrektion Diskussion