'Wizard: The Musical Journey of Oz Composer Harold Arlen'

27936132793613

'Wizard: The Musical Journey of Oz Composer Harold Arlen' åbner med en videomontage, der indeholder et vidnesbyrd fra Tony Bennett:

'Alle kender de sange, men de kender ikke Harold Arlens navn, som de gør Gershwin.'

Dem, der ser den nye indsats på de græske øer, forlader med respekt for Arlens frodige, mangfoldige karriere. Revyen dækker knap nok de 'største hits' hos den komponist, der er bedst kendt for 'The Wizard of Oz' -filmen, der skrev mere end 550 sange med tekstforfattere som Johnny Mercer.Arlen skrev shows til Harlem's Cotton Club i begyndelsen af ​​1930'erne og trak en medfødt sans for jazz og swing fra de jødiske kantorimprovisationer, han voksede op med.

Han skrev to af Frank Sinatras største standarder: 'I'm Got the World on a String' og 'One for My Baby'. Louis Prima og Keely Smith lavede 'That Old Black Magic' deres tema. Og vi får at vide i dette show af Arlens søn Sam, at da han skrev 'Stormy Weather' til Ethel Waters, kaldte hun ham 'den neger-hvide mand, jeg nogensinde har mødt.'

At montere Arlens sangbog i et udstillingsvindue i stil med 'Ain't Misbehavin' eller 'Smokey Joe's Cafe' er et så godt problem at have, at samarbejdspartnerne endnu ikke havde fundet en plads til en af ​​hans mest velkendte standarder, 'Kom Regn eller kom skinne. '

Men gåden ved denne 'Wizard' -virksomhed er, at oplysning først kommer efter, at du har købt en billet. Og at sælge mange af dem til selv et seks ugers løb er et langt forsøg, givet Arlens relative uklarhed, det endnu mere uklare showroom og manglen på et stjernenavn til overskriften.

Nogle gange er et show ikke misbegoret, bare malplaceret. Indrømmet, en anmeldelse bør diskutere indholdet mere end forretningsplanen. Men i dette tilfælde er de næsten uadskillelige. Det er rimeligt at beskrive 'Wizard' som et godt 'lokalt show' meget i Las Vegas Tenors ved Suncoast eller nylige attraktioner på Starbright Theatre i Sun City -udviklingen af ​​Summerlin.

Det giver fuldstændig mening, at Arizona-baserede producer Perry Damone (søn af sangerinden Vic), Las Vegas-baserede crooner George Bugatti og Sam Arlen for det meste har solgt revyen i andre byer til abonnementserier, hvor folk køber i bulk og ikke bliver ladet ned, hvis de finder denne i stand, men mangler det bestemte ekstra noget.

Bugatti er modnet til resonans i Bennett-stil på 'The Gal Who Got Away', og hans klaverarbejde tilføjer visuel interesse. Han er flankeret af resten af ​​The Three Crooners, som de bliver faktureret: den solide, hvis ikke mindeværdige duo af Johnny K og Alistair Tober, begge i Californien, med lejlighedsvise assists fra Bugattis ægtefælle, Missy Shriver.

En anden usunget Las Vegan, den single-navngivne Genevieve, holdes klogt tilbage som en dejlig overraskelse næsten en time inde, hvor publikum tænker, at de måske har set det hele. Når Genevieve ikke laver dette show, finpudser hun en Billie Holiday-retrospektiv (hun udfører det om søndagen i Family Music Center), så det var ikke meget af en strækning for hende at smække 'Stormy Weather' eller mindre -hørte 'Minnie the Moochers bryllupsdag.'

Det er sværere at finde plads til Sam Arlen. Hans saxofon præger segmenterne Cotton Club og 'Oz', men hans fortælling rammer først i de få øjeblikke, hvor han bliver personlig om sin familie. Resten af ​​hans rolle vedtager det søde, overdrevne format af en gammeldags radioudsendelse.

Baseret på en 'blød åbning' forestilling før sidste lørdags officielle medieaften - det skulle være en billetforestilling, men endte mere med en generalprøve - vil 'Wizard' drage fordel af nogle stramninger og et entusiastisk publikum. Enhver ambition mod en større fremtid vil sandsynligvis kræve den manglende stjerne og skarpere skrivning.

Men for et lille show er det ambitiøst med et femdelt band og multimedie-signaler, herunder 'Oz' optagelser bag kulisserne, der engang blev betragtet som sjældne, men nu bredt tilgængelige som en DVD-ekstra.

Showet som helhed kan dog drage fordel af dets mangel. Det er standardproblem for sin art, men dets art tages ikke for givet i Las Vegas. I hvert fald ikke af lokalbefolkningen, som redningsopgaven vil blive betroet.

ANMELD hvad: 'Wizard: The Musical Journey of Oz Composer Harold Arlen' når: 21:00 Tirsdage-søndage hvor: Greek Isles, 305 Convention Center Drive-billetter: $ 54 (737-5540) rating: B-