YouTube -serien 'Cobra Kai' fortsætter 'The Karate Kid's' arv

William Zabka og Ralph Macchio spiller hovedrollenWilliam Zabka og Ralph Macchio spiller hovedrollen i 'Cobra Kai'. (Sony) Martin Kove og William Zabka spiller hovedrollenRalph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Martin Kove, Ralph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) William Zabka og Ralph Macchio spiller hovedrollen i 'Cobra Kai'. (Sony) Ralph Macchio spiller hovedrollen i 'Cobra Kai'. (Sony) Ralph Macchio og Pat Morita spiller hovedrollen i 'The Karate Kid'. (Sony Pictures Entertainment) Martin Kove og William Zabka spiller hovedrollen i 'Cobra Kai'. (Sony) William Zabka spiller hovedrollen i 'Cobra Kai'. (Sony)

Karate Kid har sine egne børn.

Men de er blandt de mindst interessante aspekter af Cobra Kai, YouTube Premium -serien, der vender tilbage onsdag, der fortsætter den årtiers lange rivalisering mellem Daniel LaRusso (Ralph Macchio) og Johnny Lawrence (William Zabka).

Karate Kid fylder 35 år i næste måned, og der er noget evigt ved historien om den mobbede outsider, der står op over for sin forfølger og i processen hjælper med at genoprette en følelse af stolthed og formål hos sin mentor.Eller måske er det en generations ting. Hvorfor lytter ungen stadig til den skøre gamle mand? Dylan (Reid Ewing) undrer sig, mens han så filmen under et marts -afsnit af Modern Family. Åh gud. Han gør det fugleskræmselstræk igen, lukker Luke (Nolan Gould) ind og afviser den legendariske kranteknik. Hvorfor? Det er helt vaklende, og du kan ikke få nogen gearing.

Eller måske - bare måske - det er trods alt ikke den egentlige historie om The Karate Kid. Set med Johnny øjne i Cobra Kai er filmens begivenheder den deprimerende fortælling om en kæreste og en ny dreng, der flytter til byen, begynder at flirte med sin kæreste, stinker ham på stranden og skyller ham med vand på Halloween danse, før nogle fuldvoksne handyman springer ind og slår ham og hans venner til en masse.

Jeg tror, ​​at min kammerat Tommy fik hjerneskade på grund af den kamp, ​​beklager Johnny.

Årene siden det berygtede Under 18 All Valley Karate Championship har ikke været venlige over for Johnny. Livet har sparket ham flere gange i ansigtet, end Daniel nogensinde gjorde.

Da Cobra Kai begyndte, var han også en handyman, der boede i en dumpet lejlighed, da han mødte en ung nabo, der tydeligvis havde brug for et mandligt forbillede. Bor på Coors, beef jerky og Iron Eagle, Johnny er tydeligvis ingen Mr. Miyagi, den rolle, der tjente mangeårige Las Vegan Pat Morita en Oscar -nominering. Alligevel åbner han Cobra Kai dojo igen med blandede resultater efter et indløb med sin gamle nemesis, der lever det gode liv Johnny engang havde, igen.

Der er noget underligt charmerende ved en serie, der finder sted i en verden, hvor det er helt normalt, at Daniel handler for sin sejr for tre årtier siden ved en lokal kampsportskonkurrence for at trække kunder til sine luksusbilforhandlere. LaRusso Auto Groups slogan? Vi sparker konkurrencen. Og der er en gratis bonsai ved hvert køb.

Men Cobra Kais tone er over det hele. Til tider falder Daniels slags redskab og de helt specifikke måder, hvorpå han får en ung medarbejder til at udføre opgaver, fra at tørre gulve til hæftepapir, et sted mellem træning i hr. Miyagi-stil og analretention. Derefter rydder han op i sin sene mentors hjem og åbner en dojo bare for at træne det samme barn.

Johnny vakler i mellemtiden mellem en sikrere version af Eastbound & Downs Kenny Powers og en (semi) softie, der indser, at han er, som han er, på grund af barndomsmisbruget, som hans stedfar (Ed Asner) og sensei (Martin Kove) påførte ham.

Cobra Kai er ikke engang hele den roman. Tilbage i 2009 bekendte How I Met Your Mother's Barney Stinson (Neil Patrick Harris) sin kærlighed til The Karate Kid og filmens sande helt. Det er historien om en håbefuld ung karateentusiast, hvis drømme og moxie tager ham hele vejen til All Valley Karate Championship. Selvfølgelig taber han desværre i sidste runde til det nørdede barn. Spurgt, om han virkelig rødder efter Johnny, Barney håner, Nej, jeg rodder til den skrappe taber fra New Jersey, der knap nok engang kender karate.

Der er stadig meget at lide ved Cobra Kai.

Det sparker cirkler omkring The Karate Kid's anden efterfølger, Hilary Swank genstart og den misbegyndte Jaden Smith -genindspilning.

Selvom det er svært ikke at ønske, at serien ville omfavne sit bad boy -potentiale og gå derud og feje benet.